HOME SWEET HOME

4 αρωματικά φυτά για να μυρίζει το μπάνιο σου πάντα φρεσκάδα


JTeam

25 Ιουνίου 2024

4 αρωματικά φυτά για να μυρίζει το μπάνιο σου πάντα φρεσκάδα
Unsplash/Grace Kelly
Αυτά τα φυτά θα κάνουν την καθημερινότητά σου λίγο πιο δροσερή

Το μπάνιο είναι ένας χώρος ηρεμίας. Είναι ο χώρος όπου πηγαίνεις για να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς. Και με τη βοήθεια μερικών όμορφων φυτών, φυτών που ξεχωρίζουν για τις αρωματικές ιδιότητές τους, μπορείς να το μετατρέψεις σε έναν ακόμα πιο χαλαρωτικό χώρο. Σε έναν χώρο στον οποίο θα θέλεις να μείνεις για πάντα, γιατί θα είναι άκρως φιλόξενος.

Υπάρχουν μερικά φυτά που, ευτυχώς, ευδοκιμούν στις υγρές συνθήκες ενός μπάνιου, οπότε όταν ψάχνεις τα καλύτερα φυτά για τον συγκεκριμένο χώρο, αναζήτησε όσα θα μπορούσες να βρεις στις περιοχές με την περισσότερη υγρασία, όπως σε μια ζούγκλα. Εάν, όμως, δεν ξέρεις προς τα πού να κινηθείς, εμείς έχουμε βρεις 4 αρωματικά φυτά για να μυρίζει το μπάνιο σου πάντα φρεσκάδα.

Σπαθίφυλλο (Κρίνος της ειρήνης)

Jenny.Gr
Unsplash/ Max Williams

Με τα γυαλιστερά φύλλα του και τα όμορφα λευκά άνθη του, αυτό το κλασικό φυτό εσωτερικού χώρου είναι γνωστό για τις ιδιότητές του να καθαρίζει τον αέρα και να απομακρύνει τους σπόρους μούχλας, οπότε είναι μια καλή επιλογή για το μπάνιο. Το σπαθίφυλλο ή ο κρίνος της ειρήνης, είναι ένα «εύκολο» φυτό εσωτερικού χώρου, δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο για να αναπτυχθεί και είναι ιδανικό για ένα μπάνιο, καθώς μπορεί να διασκορπίσει στον χώρο ένα γλυκό άρωμα, σαν γαρύφαλλο.

Ορχιδέα

Jenny.Gr
Unsplash/Alexandra Nosova

Μια ορχιδέα, είτε δίπλα στον νιπτήρα ή σε ένα περβάζι, είναι ένας από τους αγαπημένους τρόπους για να κάνεις ένα μπάνιο να δείχνει πιο πολυτελές, αλλά και να μυρίζει φρεσκάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να «καλύψουν» τη μυρωδιά του μπάνιου - αλλά κάποια είναι σε θέση να απομακρύνουν την υπερβολική υγρασία από τον αέρα, η οποία προκαλεί άσχημες μυρωδιές και μούχλα. Ένα εξ αυτών, είναι η ορχιδέα. Η υγρασία στο μπάνιο θα κάνει το φύλλωμα της, ακόμα πιο πλούσιο.

Γιασεμί

Jenny.Gr
Unsplash/ Tanya Nedelcheva

Το γιασεμί είναι γνωστό για το γλυκό και φρουτώδες άρωμά του. Και ναι, είναι η καλύτερη επιλογή εάν στο μπάνιο σου μπαίνει πολύ φως, γιατί μόνο έτσι μπορεί να «αποδώσει» καλά το συγκεκριμένο φυτό. Το γιασεμί, θα δώσει μια extra καλοκαιρινή αίσθηση στον χώρο, Πάντως, ακόμα κι αν το μπάνιο σου είναι από τα σκοτεινά δωμάτια στο σπίτι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσεις το φυσικό φως, όπως η προσθήκη περισσότερων ανακλαστικών επιφανειών.

Γαρδένια

Jenny.Gr
Unsplash/ xu jiebing

Αυτό το όμορφο, τροπικό φυτό, έχει ίσως το πιο εντυπωσιακό λευκό άνθος, το οποίο αναδίδει ένα υπέροχο γλυκό άρωμα. Το μόνο που πρέπει να ξέρεις, είναι πως η γαρδένια είναι από τα πιο δύσκολα φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά οι συνήθεις συνθήκες του μπάνιου είναι ιδανικές για εκείνη. Έμμεσο ηλιακό φως, υγρασία και πολλή τρυφερή φροντίδα, είναι όσα χρειάζεται. Γενικά, όμως, ένας καλός κανόνας για τη φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου, είναι να ερευνάς τις συνθήκες στις οποίες το φυτό βρίσκεται στη φύση και να προσπαθείς να τις αναπαράξεις στο σπίτι σου.