UPDATE

Ιστορικό μνημείο ανακηρύχθηκε το σπίτι της Μέριλιν Μονρό στο Λος Άντζελες


JTeam

27 Ιουνίου 2024

Ιστορικό μνημείο ανακηρύχθηκε το σπίτι της Μέριλιν Μονρό στο Λος Άντζελες
Το σπίτι όπου η θρυλική σταρ άφησε την τελευταία της πνοή στις 4 Αυγούστου 1962, χαρακτηρίστηκε ιστορικό τοπόσημο και πλέον προστατεύεται από τον νόμο

Το τελευταίο σπίτι της Μέριλιν Μονρό στην συνοικία Μπρέντγουντ ανακηρύχθηκε ιστορικό μνημείο, με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Λος Άντζελες. Μία πολύ σημαντική απόφαση που γλιτώνει το σπίτι της θρυλικής σταρ από την κατεδάφιση, κάτι που είχαν σχεδιάσει να κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του.

Η Monroe είχε αποκτήσει αυτό το σπίτι των 270 τετραγωνικών μέτρων με τις τέσσερις κρεβατοκάμαρες σε ισπανικό αποικιακό στιλ το 1962, λίγο μετά το διαζύγιό της από τον συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ και έζησε για περίπου έξι μήνες σε αυτό.

«Μερικές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες τραβήχτηκαν μέσα σ’ αυτό το σπίτι, σ’ αυτό το οικόπεδο και κοντά στην πισίνα του», είπε η Τρέισι Παρκ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Έξι μήνες αργότερα, η ηθοποιός βρέθηκε μέσα στο σπίτι της αυτό νεκρή λόγω υπερβολικής δόσης φαρμάκων. Ήταν μόλις 36 ετών. «Η Μέριλιν πέθανε εδώ τραγικά, πράγμα που την συνδέει για πάντα, στον χρόνο και στον χώρο, με αυτό το μέρος», συμπλήρωσε η Παρκ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr