UPDATE

Στο TikTok, αλείφονται με φτηνή μπίρα για να μαυρίσουν. Όντως.


JTeam

1 Ιουλίου 2024

Στο TikTok, αλείφονται με φτηνή μπίρα για να μαυρίσουν. Όντως.
Δεν είναι αστείο, δεν είναι και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στο δέρμα σου

Όλοι έχουμε κάνει όχι και τόσο έξυπνα πράγματα, προσπαθώντας να μαυρίσουμε. Έχουμε βάλει λάδι (όχι το ειδικό, με δείκτη προστασίας. Το άλλο), έχουμε περάσει ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο κάνοντας όνειρα για τέλεια επιδερμίδα που θα «φωνάζει» ότι πήγαμε στη θάλασσα, και πάντα καταλήγουμε κατακόκκινοι, κατακαμένοι. Ε, τώρα, στο TikTok βρήκαν έναν ακόμη τρόπο να πετύχουμε το επιθυμητό χρώμα αστακού: την μπίρα.

Δεν είναι αστείο, και δεν πίνουν μπίρα πριν λιαστούν. Αλείφονται με φτηνή μπίρα, ξαπλώνουν στον ήλιο και ισχυρίζονται ότι έτσι επιταχύνεται η διαδικασία.

Αρχικά, να εξηγήσουμε πως όσο όμορφο κι αν είναι, όσο πιο σέξι κι αν μας κάνει να αισθανόμαστε, το μαύρισμα δεν είναι παρά ένας φυσικός αμυντικός μηχανισμός με στόχο να προστατεύσει το DNA της επιδερμίδας μας. Κανονικά, δηλαδή, δεν θα πρέπει να επιδιώκουμε ο μαύρισμα –αυτός είναι και ο λόγος που φοράμε αντηλιακό.

Έπειτα, να πούμε ότι η μπίρα δεν θα μας βοηθήσει όντως να μαυρίσουμε –θα βοηθήσει να πάθουμε εγκαύματα. Και το αλκοόλ αφυδατώνει την επιδερμίδα, πράγμα που σίγουρα δεν θέλουμε.

@imracim 30 views expected 😂☀️☀️ #sunbathinghack #sunbathing #tanhacks #sun #beach #sunnybeach #bulgarie #dz #algerian #bulgaria #summer #goodvibes ♬ Sunny Day - Ted Fresco

Κι αν ακόμη δεν πείστηκες, θα θυμίσουμε ότι η μπίρα, μυρίζει. Αυτό τι σημαίνει; Ότι και προσελκύει έντομα, και μυρίζει στους ανθρώπους. Και από πάνω, μας κάνει να «κολλάμε». Ε, αυτό το καλοκαίρι, όχι.