UPDATE #NOW

Όχι ένας ακόμη χορός στο TikTok: Τώρα, τα social media διδάσκουν αυτοάμυνα στα κορίτσια


The Jennettes

11 Οκτωβρίου 2021

Όχι ένας ακόμη χορός στο TikTok: Τώρα, τα social media διδάσκουν αυτοάμυνα στα κορίτσια

Μία ακόμη χαριτωμένη χορογραφία του TikTok, για τις έφηβες λάτρεις της εφαρμογής. Ή μήπως όχι;

Με hashtag #EmpowerMoves, το νέο διαδικτυακό challenge είναι αφιερωμένο στα κορίτσια και τους διδάσκει τις βασικές αρχές αυτοάμυνας. Με αφορμή τη σημερινή διεθνή ημέρα μάλιστα, ο UN Women Australia, η χορογράφος Karla Mura, η τραγουδοποιός Wafia και η γυναικεία ομάδα πολεμικών τεχνών She Fights Back, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση επίθεσης.

Το βίντεο έχει ανέβει στο TikTok, γίνεται viral και εξηγεί πώς ακριβώς θα μας βοηθήσει η κάθε κίνηση. 

@unwomenaust

##EmpowerMoves is the dance that’s also self-defence. Join the movement today ##UNWomenAust

♬ Good Things (R3HAB Remix) - Wafia

Η CEO του UN Women Australia, Simone Clarke, μοιράστηκε τις σκέψεις της πίσω από την ενέργεια αυτή. «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια δεν έχουν τέλος, κάποιες δεν τις έχουμε φανταστεί καν, αλλά οι γυναίκες είναι ανθεκτικές και αξίζουν να εξυμνούμε τη δύναμή τους. Όταν ο κόσμος είναι ασφαλής και τους παρέχει ισότητα – θα χορέψουμε από χαρά. Μέχρι τότε, τα κορίτσια θα χορεύουν για να είναι ατρόμητα, θα χορεύουν για να είναι δυναμικά, και θα χορεύουν για να υψώσουν τη φωνή τους για την ισότητα που τους αξίζει».

Όχι, ένας χορός στο TikTok δε θα αλλάξει την κατάσταση. Βλέποντας όμως πόσο ανάγκη έχουμε την προστασία, αλλά και το πραγματικό μέγεθος της έμφυλης βίας, ίσως επιτέλους ανοίξει η συζήτηση για την ασφάλεια που δεν έχουν οι γυναίκες. 

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση

jenny.gr