UPDATE

Οι 10 πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου - Η κορυφαία ανήκει στην Ευρώπη


JTeam

2 Ιουλίου 2024

Οι 10 πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου - Η κορυφαία ανήκει στην Ευρώπη
Unsplash
Γι’ ακόμα μια φορά, η Ευρώπη καταλαμβάνει σημαντικές διακρίσεις

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Βιέννη - πρωτεύουσα της Αυστρίας - ανακηρύχθηκε η πιο βιώσιμη πόλη του κόσμου, σύμφωνα με τη μεγάλη έρευνα που διεξήχθη από το «Economist Intelligence Unit». Στην ετήσια μελέτη συμμετείχαν 173 χώρες παγκοσμίως και οι παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη ήταν η περίθαλψη, η σταθερότητα, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η εκπαίδευση και οι υποδομές.

Η Βιέννη αποδείχθηκε κυρίαρχος, καθώς πρωτοστατεί στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη σταθερότητα και στις υποδομές. Από την άλλη, βρίσκεται λίγο πίσω στον πολιτισμό και στο περιβάλλον λόγω της έλλειψης σημαντικών αθλητικών γεγονότων, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε ικανό να της στερήσει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η Βιέννη παρέχει στους πολίτες της όλα τα δεδομένα, ώστε να ζουν με ευημερία, ψυχική ηρεμία και να έχουν τις δυνατότητες για προσωπική εξέλιξη και επαγγελματική ανέλιξη.

Ωστόσο, η Βιέννη δεν είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Η Κοπεγχάγη, η Ζυρίχη και η Γενεύη έχουν καταλάβει επίσης σημαντικές θέσεις στην τελική κατάταξη, αφού βρίσκονται στη δεύτερη, τρίτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Η Ελβετία έχει την τιμητική της, καθώς όχι μόνο μία αλλά δύο πόλεις της έχουν χαρακτηριστεί από τις πιο βιώσιμες του κόσμου.

Jenny.Gr
Unsplash

Οι καλύτερες πόλεις για να ζεις στον κόσμο

1.Βιέννη, Αυστρία
2.Κοπεγχάγη, Δανία
3.Ζυρίχη, Ελβετία
4.Μελβούρνη, Αυστραλία
5.Καλγκάρι, Καναδάς
6.Γενεύη, Ελβετία
7.Σίντνεϊ, Αυστραλία
8.Βανκούβερ, Καναδάς
9.Οσάκα, Ιαπωνία
10.Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Όσον αφορά στις λιγότερο βιώσιμες πόλεις του πλανήτη, δηλαδή εκείνες που κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις στην έρευνα, βρίσκονται στην Αφρική. Ακόμα, σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνεται το Κίεβο της Ουκρανίας, καθώς η χώρα εξακολουθεί να είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.