UPDATE

«Υπερβαίνοντας τα όρια»: Όσα θα δούμε στη Λυρική τη νέα σεζόν 2024/25


JTeam

2 Ιουλίου 2024

«Υπερβαίνοντας τα όρια»: Όσα θα δούμε στη Λυρική τη νέα σεζόν 2024/25
Με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η ΕΛΣ ανακοινώνει το ρεπερτόριο του επόμενου χειμώνα, στοχεύοντας να πυκνώσει το διεθνές της αποτύπωμα και τη γνωριμία της με την ελληνική περιφέρεια

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που ο Γιώργος Κουμεντάκης ανέβηκε (υπό δημόσιο βλέμμα) στην Κεντρική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – όχι ως μουσικός, αλλά ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού. Περίμενε, φαίνεται, την κατάλληλη στιγμή, αφού νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, όχι μόνο ανακοίνωνε το πλούσιο και «υπερβατικό», κατά τα λεγόμενα του, σχεδιασμό ρεπερτορίου για τη σεζόν 2024-2025 αλλά και τη νέα διετή δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την προώθηση του.

Τι καλύπτει η νέα δωρεά του ΙΣΝ;

Δέκα + ένα εκατομμύρια ευρώ διατίθενται στην ΕΛΣ με στόχο την περαιτέρω στήριξη της εξωστρέφειας της στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό. Το ένα επιπλέον εκατομμύριο ευρώ αφορά στον ίδιο σκοπό – υπό την προϋπόθεση ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή θα εξασφαλίσει αντίστοιχου ύψους χρηματοδότηση από άλλες πηγές προερχόμενες από το εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr