UPDATE

«La Dolce Vita»: 7 πολύχρωμα μέρη στην Ιταλία, για τις πιο ρομαντικές αναμνήσεις


Ερασμία Αρβανιτά

4 Ιουλίου 2024

«La Dolce Vita»: 7 πολύχρωμα μέρη στην Ιταλία, για τις πιο ρομαντικές αναμνήσεις
Unsplash/Sergio Otoya
Στην Ιταλία, μπορείς εύκολα να παρασυρθείς σε ένα πολύχρωμο ταξίδι

Πλούσια ιστορία, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, απολαυστική κουζίνα. Η Ιταλία, είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για πολλούς λόγους. Είναι μια χώρα που η λέξη ρομαντισμός, είναι απλώς λίγη για την περιγράψει. Όσο την επισκέπτεσαι, τόσο πιο πολύ θέλεις να ανακαλύψεις κάθε κρυφό μέρος της, κάθε πολύχρωμη πόλη ή κωμόπολη που θα σε μαγνητίσει από το πρώτο λεπτό.

Ευτυχώς, στην Ιταλία, μπορείς εύκολα να παρασυρθείς σε ένα πολύχρωμο ταξίδι, καθώς οι γραφικές τοποθεσίες της, τα εκπληκτικά τοπία της και τα μαγευτικά δρομάκια της, απλώς εντυπωσιάζουν ακόμα και τον πιο «δύσκολο» επισκέπτη. Και τώρα, το καλοκαίρι, επειδή όλοι αναζητάμε μια extra δόση ρομαντισμού και «la doce vita», σου ετοιμάσαμε μια λίστα με τα πιο φωτεινά και πολύχρωμα μέρη της Ιταλίας, που αξίζουν μια θέση και στη δική σου bucket list σου.

Βενετία

Jenny.Gr
Unsplash/Henrique Ferreira

Η Βενετία, αυτή η πολύχρωμη πόλη της Ιταλίας, είναι σαν ένας καμβάς ζωγραφικής. Εκεί, θα δεις τις πιο ζωντανές αποχρώσεις που μπορείς να φανταστείς. Φωλιασμένη στη βορειοανατολική Ιταλία, η γοητεία της δεν έγκειται μόνο στην ιστορική αρχιτεκτονική της ή στις ρομαντικές βόλτες με γόνδολα, αλλά και στην έντονη χρωματική της παλέτα. Το νερό, η ιστορία και τα χρώματα, κάνουν τη Βενετία ένα έργο τέχνης.

Μαναρόλα

Jenny.Gr
Unsplash/Henry

Η Μαναρόλα είναι ένα από τα πέντε μικρά χωριουδάκια που αποτελούν, ουσιαστικά, το Cinque Terre. Είναι σαν ένα ζωντανό κόσμημα, μια πανδαισία από πολύχρωμα σπίτια σκαρφαλωμένα σε απόκρημνους βράχους. Οι επισκέπτες πηγαίνουν στη Μανάρολα για το εκπληκτικό τοπίο και τη γαλήνια ατμόσφαιρα. Περιπλανήσου στα σοκάκια για να βρεις τοπικά καταστήματα, εστιατόρια με λιγκουριανή κουζίνα και αμπελώνες για να δοκιμάσεις εκλεκτά κρασιά, ατενίζοντας τη θάλασσα.

Ριοματζόρε

Jenny.Gr
Unsplash/Ljubomir Žarković

Το Ριοματζόρε είναι σαν μια «έκρηξη» χρωμάτων. Τα σπίτια και τα κτήρια, από ζεστά κίτρινα έως φλογερά κόκκινα, δημιουργούν κάτι σαν τα χρώματα από το ηλιοβασίλεμα. Βρίσκεται στην περιοχή Cinque Terre κι αν δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις εκεί, εκτός από το να βγάλεις φωτογραφίες και να δοκιμάσεις νόστιμο φαγητό, είναι ένα αξιόλογο μέρος για να σταματήσεις και να θαυμάσεις.

Μπουράνο

Jenny.Gr
Unsplash/Dorian Mongel

Το Μπουράνο, είναι ένα μαγευτικό νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας και σαν μια παλέτα ζωντανών χρωμάτων που εκτοξεύονται στον καμβά της θάλασσας. Γνωστό για τη δαντελοποιία και τα όμορφα ζωγραφισμένα σπίτια του, αυτό το γραφικό νησί μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι. Στο Μπουράνο, οι αποχρώσεις είναι τόσο ζωντανές όσο και ο ουρανός κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου.

Πορτοφίνο

Jenny.Gr
Unsplash/ Ricardo Gomez Angel

Το Πορτοφίνο είναι ένα από τα πιο γραφικά και γοητευτικά ψαροχώρια στην Ιταλία. Βρίσκεται σε έναν απομονωμένο όρμο και διαθέτει ένα όμορφο λιμανάκι με μια σειρά από πολύχρωμα σπίτια, το ένα πιο φιλόξενο από το άλλο. Το Πορτοφίνο είναι κάτι περισσότερο από μια οπτική απόλαυση, είναι μια γαλήνια απόδραση.

Ποζιτάνο

Jenny.Gr
Unsplash/Sebastian Leonhardt

Το Ποζιτάνο, ένα παραθαλάσσιο χωριό στην ακτή Αμάλφι στη νότια Ιταλία, είναι σαν ένας πίνακας με την πιο ζωντανή παλέτα που μπορείς να φανταστείς. Τα σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά του βράχου, είναι σαν καταρράκτης χρωμάτων: από παστέλ ροζ μέχρι ηλιόλουστα κίτρινα, το κάθε ένα μοιάζει να ανταγωνίζεται για να κερδίσει την προσοχή σου. Το Ποζιτάνο στην Ακτή Αμάλφι, είναι ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς όλων των εποχών.

Βερνάτσα

Jenny.Gr
Unsplash/Kirsten Velghe

Η Βερνάτσα (Vernazza), βρίσκεται στην καρδιά του Cinque Terre. Αυτό το γοητευτικό χωριό, σκαρφαλωμένο στην άγρια ακτογραμμή της ιταλικής Ριβιέρας, διαθέτει μια ζωντανή παλέτα που αποτυπώνει την ουσία της «la dolce vita». Περπατώντας στα στενάκια, θα βρεις πολλά υπέροχα μονοπάτια που οδηγούν σε απίστευτα φωτογραφικά σημεία με θέα την πόλη της Βερνάτσα.