UPDATE

Ημέρα Τεμπελιάς: Γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου


JTeam

5 Ιουλίου 2024

Ημέρα Τεμπελιάς: Γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου
Η «ημέρα τεμπελιάς» σου δίνει τον χρόνο για να σκεφτείς καθαρά

Η έντονη καθημερινότητα και οι γρήγοροι ρυθμοί μάς αναγκάζουν να βρισκόμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και να τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, προκειμένου να τα προλάβουμε όλα. Και υπάρχουν ημέρες που και πάλι δεν τα καταφέρνουμε. Αν η εικόνα του να ξαπλώνεις στο κρεβάτι όντας εξουθενωμένος από την ένταση της ημέρας σου είναι οικεία, τότε έφτασε η στιγμή για μια αλλαγή.

Ένας βουδιστής μοναχός μοιράστηκε δημόσια το μυστικό για μια καλή, ποιοτική και μακροχρόνια ζωή, μακριά από άγχος και λάθος επιλογές. Όπως υποστήριξε, όλοι πρέπει να ορίσουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας μια «ημέρα τεμπελιάς» και να την τηρούμε με συνέπεια, προκειμένου να γίνουμε πιο παραγωγικοί και να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι στην καθημερινότητά μας. Οξύμωρο; Είναι, όμως, πραγματικότητα.

Jenny.Gr
Freepik

Ο μοναχός Χούρου υποστηρίζει πως η «ημέρα τεμπελιάς» είναι η ευκαιρία που έχουμε όλοι οι άνθρωποι να πάρουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας, να σκεφτούμε με καθαρότητα και να αναρωτηθούμε αν είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι με όσα έχουμε και κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Φαντάσου αυτή την ημέρα σαν ένα παγκάκι κάτω από ένα μεγάλο δέντρο, στο οποίο κάθεσαι αμέσως μετά το τρέξιμο για να ξεκουραστείς.

Μερικές φορές, το να μην καταπιανόμαστε με κάτι μάς δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε ουσιαστικά, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να επανεξετάσουμε όσα θέλουμε ή πιστεύαμε ότι θέλαμε στη ζωή μας. Να θέσουμε νέους στόχους, να σκεφτούμε τις επιθυμίες μας και γενικότερα να συνδεθούμε με τον εσωτερικό κόσμο μας. Αν δεν υπήρχε η «ημέρα τεμπελιάς» αυτή η σύσκεψη με τον εαυτό μας δεν θα γινόταν ποτέ. Γιατί; Γιατί δεν θα είχαμε τον χρόνο.

Ο μοναχός υποστήριξε πως μια ημέρα την εβδομάδα δεν έβαζε κανένα απολύτως πρόγραμμα και άφηνε τα πράγματα να κυλήσουν, πηγαίνοντας με τη ροή τους. «Πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να σταματήσει να τρέχει πίσω από κάτι και απλώς να είναι “παρών” και να νιώθει το θαύμα της ζωής που είναι εδώ αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Jenny.Gr
Freepik

Με το να βρίσκεσαι σε μια διαρκή ένταση στερείς από τον εαυτό σου τη δυνατότητα να απολαύσει μερικές στιγμές ηρεμίας κατά τις οποίες μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια τι χρειάζεσαι ή τι δεν χρειάζεσαι για να νιώσεις ικανοποίηση. Ακόμα, αυτός ο πολύτιμος χρόνος είναι μια ευκαιρία να κάνεις τον απολογισμό σου και να συνειδητοποιήσεις αν βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο ή αν επείγει να αλλάξεις ρότα.