Μια μελέτη δείχνει πως όσοι βαριούνται να σηκωθούν από το κρεβάτι είναι πιο έξυπνοι

Δευτέρα 18 Μάρτιος 2019
bruce-mars-583850-unsplash.jpg

Μερικές φορές δεν έχει σημασία οι ώρες που έχετε κοιμηθεί, γατί απλά δε θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να αντιμετωπίσετε την καθημερινή ρουτίνα.

Ο κόσμος χωρίζεται σε δυο τύπους ανθρώπων: Εκείνοι που αποδέχονται το γεγονός ότι πρέπει να ξυπνήσουν πολύ νωρίς και εκείνοι που περιμένουν να ακούσουν το ξυπνητήρι να χτυπήσει 5 φορές πριν σηκωθούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν στο ραντεβού εξαιτίας της πρωινής τεμπελιάς.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Σε ποια κατηγορία ανήκετε; Σύμφωνα με μια μελέτη εάν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία έχετε πολύ υψηλή νοημοσύνη. Η εν λόγω μελέτη διεξάχθηκε στην Βρετανία και έδειξε πως οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να σηκωθούν το πρωί από το κρεβάτι, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επίσης τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων τείνουν να είναι και πιο πετυχημένοι στα επαγγελματικά τους.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Επιπλέον οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως εκείνοι που συνήθιζαν να κοιμούνται μετά τις έντεκα το βράδυ και να ξυπνούν μετά τα οχτώ το πρωί, εκτός ότι κέρδιζαν περισσότερα χρήματα, ήταν πιο ευτυχισμένοι και ένιωθαν πιο ολοκληρωμένοι με τον τρόπο ζωή τους.

Φυσικά οι ερευνητές εξηγούν πως υπάρχει ένα όριο σε όλο αυτό. Αν για παράδειγμα καθυστερείτε πολύ να σηκωθείτε από το κρεβάτι και αυτό έχει αρνητική επίπτωση στην εξέλιξή σας, τότε δεν αποτελεί σημάδι ευφυΐας.  

Εάν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δε θέλουν να σηκωθούν από το κρεβάτι, πλέον έχετε μια καλή δικαιολογία και μια εξαιρετική απάντηση σε εκείνους που κατακρίνουν τις συνήθεις του ύπνου σας.     

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα