UPDATE

Ο Άκης Πετρετζίκης μπαίνει στο Netflix, άλλη μία επιτυχία για ελληνική παραγωγή


Δήμητρα Πραντάλου

17 Ιουλίου 2024

Ο Άκης Πετρετζίκης μπαίνει στο Netflix, άλλη μία επιτυχία για ελληνική παραγωγή
IG / Akis Petretzikis
Τα γαστρονομικό του εγχώριο ταξίδι θα βγει εκτός συνόρων

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε. Όπως και να 'χει ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Άκης Πετρετζίκης, με την εκπομπή του «Akis' Food Tour», θα γίνει λίαν συντόμως κομμάτι της βιβλιοθήκης του Netflix, και μαντέψτε, όχι μόνο του ελληνικού. Πάει ολοταχώς για διεθνή καριέρα, δηλαδή.

Πριν πούμε οτιδήποτε σχετικό με την εκπομπή, πρέπει να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, αφού οι κόποι μιας δουλειάς ανταμείβονται και με το παραπάνω. Οι γεύσεις της Ελλάδας θα ταξιδέψουν εκτός συνόρων, με ξεναγό τον Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος συναναστρέφεται με locals, δοκιμάζει τα ντόπια φαγητά και μαθαίνει τα μυστικά της συνταγής τους, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει πληροφορίες για το εκάστοτε μέρος. Το λες και μια εξαιρετική πρόωθηση της Ελλάδας όλο αυτό.

Ο Άκης Πετρετζίκης σε αυτή την εκπομπή, βγαίνει από τις νόρμες μιας καθαρά μαγειρικής εκπομπής -όπως τον έχουμε συνηθίσει- και πηγαίνοντας πια για δεύτερη σεζόν, επιβεβαιώνει πόσο του ταιριάζουν τα γαστρονομικά ταξίδια. Και κάπως τον ζηλεύουμε η αλήθεια είναι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Jenny.Gr

Τι εντυπωσίασε το Netflix και θέλησε να προσθέσει το Akis' Food Tour στην πλατφόρμα του;

To Netflix επενδύει όλο και περισσότερο στις εκπομπές μαγειρικής και γενικά στις εκπομπές που σχετίζονται με την γαστρονομία και τα ταξίδια. Άλλωστε, τέτοιες παραγωγές αποτελούν μια ιδανική πρόταση για να χαλαρώνουν οι συνδρομητές. Όσον αφορά το Akis' Food Tour, τολμούμε να πούμε πως δεν θα δυσκολεύτηκαν και ιδιαίτερα για να πάρουν αυτή την απόφαση. Είναι υψηλού επιπέδου εκπομπή.

Διότι τις της λείπει; Τίποτα. Έχει εξαιρετική εικόνα, ενδιαφέρουσα μουσική επένδυση και ποιότητα που την διακρίνεις σε κάθε της λεπτομέρεια. Είναι μια προσεγμένη δουλειά και δικαίως μπαίνει στο Netflix. H σχετική ανακοίνωση έγινε από το κανάλι που προβάλλεται ήδη στην Ελλάδα, τον Alpha, γράφοντας χαρακτηριστικά: «H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή, το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη που παρακολουθήσαμε στον Alpha, πάει… Netflix. Και κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 28/07.

Ο αγαπημένος μας σεφ στο «Akis’ Food Tour» έβαλε τα κατσαρολικά στο ντουλάπι, άφησε πίσω του το στούντιο και ταξίδεψε στην Ελλάδα. Αποστολή του; Να εξερευνήσει τις κουζίνες στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Από τα Ψαρά μέχρι την Ήπειρο και από τον Έβρο ως τον Ψηλορείτη, ο αγαπημένος μάγειρας μας παίρνει μαζί του σε μια αντισυμβατική γαστρονομική περιπέτεια. Μαγειρεύει σε τεράστια καζάνια, κρυφοκοιτάζει μέσα στις ξένες κατσαρόλες, πλέκει σκόρδα, «κυνηγάει» μανιτάρια, χορεύει γύρω από πλούσια τραπέζια, φτιάχνει ντόπια ζυμαρικά και εμπνέεται από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές της χώρας».

Άνοιξε ο δρόμος για ελληνικές παραγωγές στο Netflix

Σε περίπτωση που δεν το θυμάστε, η πρώτη ελληνική ταινία που προστέθηκε στο Netflix, ήταν η «Σμύρνη μου Αγαπημένη», το 2023. Δυστυχώς, αφορά μόνο την ελληνική streaming πλατφόρμα, ωστόσο ήταν μια επιτυχία. Έκτοτε, προστέθηκαν κι άλλες παραγωγές, όπως για παράδειγμα η «Ευτυχία». Βέβαια, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με τη σειρά «Maestro», ήταν εκείνος που έκανε την μεγάλη αλλαγή και -ίσως- άφησε την πόρτα ξεκλείδωτη και για άλλες παραγωγές. Η επιτυχία που σημείωσε πάντως η σειρά, είναι η τρανή απόδειξη πως αξίζει σε πολλές ελληνικές παραγωγές να αναδειχθούν στο εξωτερικό. Ευχόμαστε πάντως ο Άκης Πετρετζίκης να τραβήξει το δρόμο της επιτυχίας, αν και μόνο η προσθήκη, είναι επιτυχία.