UPDATE

Οι 10 πιο «σκληρές» ερωτήσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά


JTeam

16 Αυγούστου 2024

Οι 10 πιο «σκληρές» ερωτήσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά
Freepik
Ποιος είπε ότι οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι εύκολη υπόθεση;

Η αναζήτηση μιας καινούργιας δουλειάς είναι σίγουρα μια αγχωτική διαδικασία, ωστόσο πέρα από την αγωνία που διακατέχει τον κάθε υποψήφιο, σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός και ανυπομονησία για το νέο κεφάλαιο που θα ανοιχτεί μπροστά του. Αναμφισβήτητα, η πρώτη - και η δεύτερη - συνέντευξη που θα δώσεις είναι πολύ σημαντική, διότι στις πλείστες περιπτώσεις ο τρόπος που θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου μπορεί να σου δώσει ή να σου στερήσει τη θέση εργασίας.

Κι ενώ άνθρωποι που, είτε ανήκουν σε τμήματα Hr είτε κατέχουν θέσεις επιτελικές θέσεις, έχουν μιλήσει πολλές φορές για όλα όσα πρέπει να έχει ένας υποψήφιος, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Η σωστή προετοιμασία, ώστε να μπορείς να απαντήσεις τις ερωτήσεις - και το κατάλληλο dress code είναι δύο από τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Μπορεί να υποπτεύεσαι κάποια από τα ερωτήματα που θα σου τεθούν, ωστόσο καλό θα ήταν να προετοιμαστείς για όσο το δυνατόν περισσότερα.

Jenny.Gr
Freepik

Παρακάτω, θα βρεις 10 από τις πιο «σκληρές» ερωτήσεις, οι οποίες έχουν πολλές πιθανότητες να σου γίνουν σε μια συνέντευξη για δουλειά. Πριν απαντήσεις, πάρε μια βαθιά ανάσα και βάλε τη σκέψη σου σε μια σειρά. Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός είναι κάποια από τα στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν και από τις δύο πλευρές σε μια συνέντευξη για δουλειά. Μετά τις ερωτήσεις που θα σου γίνουν, μη διστάσεις να κάνεις και εσύ τις δικές σου, προκειμένου να λύσεις τις απορίες σου.

Οι δύσκολες ερωτήσεις που θα κληθείς να απαντήσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

#1 Τι μπορείς να κάνεις για εμάς που δεν μπορούν οι άλλοι υποψήφιοι;

#2 Γιατί να σε προσλάβουμε;

#3 Μίλησέ μου για εσένα.

#4 Πώς διαχειρίζεσαι τις συγκρούσεις;

#5 Ποια είναι η μεγαλύτερη αποτυχία σου;

#6 Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου;

#7 Περιέγραψε τον εαυτό σου με 3 λέξεις.

#8 Πώς αντιδράς υπό πίεση;

#9 Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

#10 Πώς χειρίζεσαι την κριτική;