UPDATE

5 spots στην Αθήνα για να πιεις Aperol σαν σωστή Ιταλίδα


Δήμητρα Πραντάλου

22 Ιουλίου 2024

5 spots στην Αθήνα για να πιεις Aperol σαν σωστή Ιταλίδα
Instagram / @drupes
Αφού έχουμε ξεμείνει στην πρωτεύουσα, τουλάχιστον ας περνάμε τα απογεύματά μας με δροσερά Aperol

Όσο και να αγαπάμε το καλοκαίρι, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως στην Αθήνα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν η καλοκαιρινή άδεια αργεί και το Instagram φροντίζει να μας το υπενθυμίζει κάθε φορά που το ανοίγουμε. Είναι η περίοδος που είναι γεμάτο με αναρτήσεις από νησιά και γαλαζοπράσινα νερά. Γι'αυτό, λοιπόν, τι ζητάμε; Να πηγαίνουμε για ένα απεριτίβο μετά τη δουλειά, το γνωστό και αγαπημένο #afterworkdrink, και να νομίζουμε για λίγο πως κάνουμε διακοπές στην Ιταλία και πίνουμε Aperol στην Piazza di Spagna.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν το Aperol για Θεό τους το καλοκαίρι, και το παραγγέλνουν παντού, τότε παρακάτω θα διαβάσεις πού θα πιεις το καλύτερο στην Αθήνα. Γιατί ναι, το Aperol δεν είναι παντού το ίδιο, εξού και πολλά μαγαζιά στην πόλη, τα τελευταία χρόνια, έχουν δώσει αρκετή έμφαση σε αυτό το πικρό απεριτίφ.

Πού θα πιεις το καλύτερο Aperol στην Αθήνα:

Στο Drupes στο Κουκάκι

Ξεκινάω με το αγαπημένο μου στέκι, το Drupes. Βρίσκεται στο Κουκάκι, αλλά η όλη ατμόσφαιρα φέρνει άρωμα Βερόνας. Το Drupes είναι διάσημο για δύο πράγματα: Για την εκλεκτή λίστα κρασιών και το Aperol του. Βέβαια, θέλω να σου πω ότι εδώ θα ανακαλύψεις και σπέσιαλ τυριά, οπότε θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στον κατάλογο. Αλλά με απόλυτη σιγουριά, ναι, έχει το καλύτερο Aperol. Αν εργάζεσαι στο κέντρο, τότε πρέπει να το επισκεφθείς μετά τη δουλειά.

Στο Felicita στο Ρουφ

Το προηγούμενο καλοκαίρι ήρθε στη ζωή μας το Felicita, το οποίο εκτός από το γνωστό τραγούδι του Al Bano με τη Romina Power, παραπέμπει πλέον σε ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια στην Αθήνα για Aperol, αλλά για απεριτίβο γενικότερα. Ένα μπαρ που «σηκώνει» την κουβέντα, άρα και ιδανική πρόταση για αποσυμπίεση της ημέρας.

Στο Villa Grigio 46 στο Παλαιό Φάληρο

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς όταν επισκεφθείς το Villa Grigio είναι ότι έχει ωραία αυλή. Το δεύτερο πράγμα, που θα πω εγώ, είναι πως έχει ωραίο Aperol. Πρόκειται, επίσης, για ένα μπαρ που μας συστήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι και γρήγορα κατάφερε να εδραιωθεί ως ένα από τα πιο αγαπημένα στο Παλαιό Φάληρο. Επίσης, έχει μια ωραιότατη δροσερή αυλή, για να την παλέψεις και με την πολλή ζέστη.

Στο Odori Vermuteria di Atene στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Από τα πολύ αγαπημένα spots της πρωτεύουσας και η πρώτη vermuteria της πόλης. Το εν λόγω μπαρ είναι συνώνυμο της Ιταλίας τολμώ να πω, όχι μόνο για την εκλεκτή γκάμα κρασιών, αλλά κυρίως γιατί έχει τη φιλοσοφία του απεριτίβο. Ειδικά τις απογευματινές ώρες, το Odori προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για ένα όμορφο απόγευμα στην Αθήνα, συνοδευόμενες φυσικά από ένα πολύ σωστό Aperol.

Στο Απεριτίφ στο Παγκράτι

Και κλείνω με το λατρεμένο Παγκράτι, κι ας μου βγάζει την ψυχή στο πάρκινγκ. Εκεί, λοιπόν, βρίσκεται το Απεριτίφ -όνομα και πράγμα-, το οποίο προσφέρει μια ωραιότατη σκιά και δροσιά εξαιτίας του μεγάλου πλάτανου. Μια spritzeria που ήρθε να προσφέρει άλλη αίσθηση στο #afterworkdrink. Κοινώς αποτελεί την ιδανική πρόταση για να απολαύσεις ένα δροσερό Aperol μετά τη δουλειά.