UPDATE CITY BLOGGING

Καλοκαιρινή βόλτα στην Αθήνα: 6 μέρη για καλό κρασί και finger food


Ερασμία Αρβανιτά

8 Ιουνίου 2024

Καλοκαιρινή βόλτα στην Αθήνα: 6 μέρη για καλό κρασί και finger food
Unsplash
Σου βρήκαμε τα πιο ωραία wine bars της Αθήνας για τις «δροσερές» καλοκαιρινές εξόδους με την παρέα σου

Η νυχτερινή ζωή της Αθήνας προσφέρει πολλές επιλογές, για κάθε γούστο. Πάντα, όμως, η πρόταση ενός φίλου για «χαλαρό κρασί και πλατό με τυράκια», θα σε κερδίζει. Και τώρα, που η ζέστη έχει ξεκινήσει να μην παλεύεται, εάν τα βράδια δεν σε βρίσκουν σε κάποιο θερινό, σε κάποια ταράτσα ή σε κάποιο μαγαζί δίπλα στο «κύμα», τότε πρέπει να σε βρίσκουν σε κάποιο wine bar.

Η αλήθεια είναι πως στην Αθήνα μπορεί να ανακαλύπτεις κάθε μέρα ένα νέο wine bar. Ευτυχώς, τα μαγαζιά που σερβίρουν πολύ κρασί, είναι πολλά. Κάποια όμως, έχουν αυτόν τον ρομαντισμό, αυτήν τη χαλαρότητα, αυτήν την ανεπιτήδευτη γοητεία και σε κάνουν να θες να πηγαίνεις εκεί ξανά και ξανά. Είναι μέρη που αγαπάει ή θα αγαπήσει κάθε Αθηναίος, και μέρη που πρέπει να γνωρίζεις κι εσύ για τις καλοκαιρινές εξόδους σου.

Glug Glug

Στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Καρύτση, θα βρεις έναν «παράδεισο» για τους λάτρεις του κρασιού. Πίσω από αυτήν τη νέα ατμοσφαιρική προσθήκη στο κέντρο της πόλης, βρίσκονται οι Τζούλια και Μαρία Σπυροπούλου, οι οποίες και αποφάσισαν να βάλουν τη δική τους πινελιά στην περιοχή. Μεγάλη ποικιλία κρασιών, κοκτέιλ, πλατό με τυράκια, αλλαντικά και pizzeti, θα τα βρεις όλα στο Glug Glug. Εξάλλου, ένα ποτήρι κρασί, πάντα κάνει τη ζωή μας λίγο καλύτερη.

Gamay

Έχει γίνει το νέο talk of the town μαγαζί, κι όχι άδικα. Το Gamay (προφέρεται «γκαμέ»), είναι ατμοσφαιρικό, είναι παρεΐστικο, σερβίρει τέλειο κρασί και εκτός από τυράκια και αλλαντικά, έχει υπέροχο φαγητό – δοκίμασε χωρίς δεύτερη σκέψη τη pinsa μορταδέλα φιστίκι. Το Gamay, είναι ακόμα μία απόδειξη πως στο κέντρο της Αθήνας συμβαίνουν πολλά όμορφα πραγματάκια.

Heteroclito

Εάν είσαι wine lover, θα έχεις ξεχωρίσει εδώ και χρόνια το Heteroclito. Δημιουργήθηκε το 2012, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο της ελληνικής γης και τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου. Το 2019, η ομάδα του Heteroclito, άνοιξε έναν νέο χώρο ακριβώς δίπλα στον προϋπάρχοντα, όπου σήμερα θα βρεις εκατοντάδες ετικέτες οι οποίες ανανεώνονται τακτικά. Εάν ο δρόμος σου σε βγάλει στη Φωκίωνος, πλάι στην Ερμού, κάνε μια στάση εκεί για ωραίο κρασί και finger food.

Τανίνη Αγάπη μου

Εάν έχεις περάσει (τυχαία) απ΄έξω, σίγουρα θα το έχεις χαζέψει. Είναι από τα μαγαζιά που δίνουν «χρώμα» στην Αθήνα. Το Τανίνη Αγάπη μου, είναι σίγουρα ένα διαφορετικό wine bar που έδωσε νέα πνοή στην Ιπποκράτους, πίσω το 2018. Εκεί, θα βρεις πάνω από 100 διαφορετικές ελληνικές ετικέτες σε ποτήρι, ενώ στο μενού του φαγητού, παραδοσιακά τυριά, αλλαντικά και πολλά ακόμα, σε περιμένουν.

Gargaretta

Βρίσκεται στη Ροβέρτου Γκάλι, στη γειτονιά της Ακρόπολης και είναι ένα all day bistrot που «αγαπάει» κάθε Αθηναίος. Στην Gargaretta («Γαργαρέττα»), οι foodies και οι wine lovers γίνονται ένα, αφού στόχος αυτού του χώρου είναι να φέρει κοντά τους ανθρώπους της γειτονιάς. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις τα πάντα: ελληνικό πρωινό, καφέ, σαλάτες, tapas, πλατό τυριών και αλλαντικών, δροσερά κρασιά, καθώς και εκλεπτυσμένα πιάτα.

Feelin’ Tipsy

Είναι νέο, είναι φρέσκο, είναι «δροσερό». Το Feelin’ Tipsy είναι μια νέα προσθήκη στην οδό Χάριτος και θα αλλάξει το καλοκαίρι σου. Είναι το wine bar που θα βγαίνεις Παρασκευή βράδυ μετά τη δουλειά ή Σάββατο απόγευμα για χαλαρό κρασί με την παρέα. Συνολικά θα ανακαλύψεις περίπου 100 ετικέτες κρασιού, τρομερά πιάτα για να συνοδεύσεις το ποτό σου, εννοείται ελληνικά τυριά και αλλαντικά, αλλά κι ένα cool vibe στο οποίο δεν θα μπορείς να αντισταθείς.