UPDATE

Ο (κακός) ιός της woke κουλτούρας φταίει που το παιδί του Ίλον Μασκ έκανε φυλομετάβαση


JTeam

24 Ιουλίου 2024

Ο (κακός) ιός της woke κουλτούρας φταίει που το παιδί του Ίλον Μασκ έκανε φυλομετάβαση
Shutterstock
Την οποία, όπως είπε μεταξύ άλλων, έχει σκοπό να «καταστρέψει»

Ο Ίλον Μασκ απασχόλησε αρκετά τη χθεσινή επικαιρότητα. Δεν ήταν μόνο η δήλωση που έκανε στον Τζόρνταν Πίτερσον για το παιδί του και τη woke culture γενικότερα, αλλά ήταν και η ανάρτηση που έκανε στο X - στο δικό του κοινωνικό μέσο δηλαδή-, στην οποία έγραψε πως η Tesla, από το 2025, θα χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ. Στόχος της εταιρείας είναι να ξεκινήσει να πουλάει αυτά τα ρομπότ, το 2026. Εμείς θα σταθούμε στο πρώτο σκέλος της προβληματικής δήλωσής του, που ήταν κι αυτή που συζητήθηκε εντόνως και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Είναι δεδομένο πως ο Ίλον Μασκ έχει πιστούς ακόλουθους. Όπως δεδομένο είναι πως κάθε φορά που μιλάει, δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Είναι μια έκπληξη. Ο δισεκατομμυριούχος, λοιπόν, που αν μη τι άλλο θεωρεί τον εαυτό του έξυπνο, μάς είπε πως τον ξεγέλασαν. Δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, αλλά ποιες είμαστε εμείς για να κρίνουμε.

Επί της ουσίας, ο Ίλον Μασκ αναφέρθηκε στο παιδί του και την φυλομετάβασή του, απαντώντας στην ερώτηση του Πίτερσον σχετικά με τους γιατρούς που πραγματοποιούν αυτές τις επεμβάσεις. Σα να λέμε, βούτυρο στο ψωμί του ιδρυτή της Tesla, ο οποίος χαρακτήρισε την εν λόγω πρακτική «διαβολική».

Στην πορεία της κουβέντας, ο ίδιος εξήγησε πως τον γιο του τον έλεγαν Ζάβιερ, ενώ πλέον ονομάζεται Βίβιαν Τζένα Γουίλσον, και πως για τη φυλομετάβασή του ευθύνεται ο «ιός της woke κουλτούρας» και κανείς άλλος.

«Συνέβη σε ένα από τα μεγαλύτερα αγόρια μου, που αρχικά ξεγελάστηκα και υπέγραψα έγγραφα για ένα από τα μεγαλύτερα αγόρια μου, τον Ζάβιερ. Αυτό έγινε πριν καταλάβω τι γίνεται. Είχαμε Covid, οπότε υπήρχε μεγάλη σύγχυση, και μου είχαν πει ότι ο Ζάβιερ ίσως αυτοκτονούσε αν δεν το έκανε», είπε ο Ίλον Μασκ, με τον Πίτερσον να προσθέτει πως «αυτό ήταν τρανταχτό ψέμα» και πως ο κόσμος που προωθεί αυτή την ιδέα, πρέπει να μπει φυλακή.

Και στη συνέχεια ο Ίλον Μασκ δήλωσε πως ξεγελάστηκε, καθώς «δεν μου εξήγησαν ότι οι αναστολείς της εφηβείας είναι στην πραγματικότητα απλώς φάρμακα στείρωσης». Και κλείνοντας, δήλωσε πως ο γιος του «είναι νεκρός» και υποσχέθηκε πως θα σκοτώσει τη woke κουλτούρα.

Στο μεταξύ, Βίβιαν και Ίλον Μασκ βρίσκονται στα μαχαίρια. Υπενθυμίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος άλλαξε στάση κάπως απότομα απέναντι στο παιδί του. Αφότου δήλωσε το 2022 πως ήταν αισιόδοξος για τη φυλομετάβαση, στην πορεία τα έβαλε με τις πολιτικές απόψεις της. Την ανεβοκατέβαζε κομμουνίστρια, για το οποίο εξηγούσε τότε πως ευθύνεται το ακριβό λύκειο όπου φοιτούσε.

Το ηθικό δίδαγμα ποιο είναι; Ότι για όλα όσα συμβαίνουν στα 12 παιδιά του Ίλον Μασκ, φταίνε οι άλλοι.