UPDATE

Η woke συνωμοσία από την Αλγερία, οι fake χαρακτήρες, τα αληθινά πρότυπα και η θάλασσα της ηδονής που κρύβεται μέσα μας


Χριστίνα Κατσαντώνη

2 Αυγούστου 2024

Η woke συνωμοσία από την Αλγερία, οι fake χαρακτήρες, τα αληθινά πρότυπα και η θάλασσα της ηδονής που κρύβεται μέσα μας
Η Χριστίνα Κατσαντώνη ανοίγει τηλεόραση, περιοδικά, sites, το τρίτο μάτι της και παρουσιάζει κάθε Παρασκευή τις ειδήσεις που ξεχώρισε μέσα στην εβδομάδα που πέρασε -πάντα με τον δικό της, μοναδικό τρόπο

* Είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα ο καθένας όχι μόνο βγάζει συμπεράσματα, αλλά στηριζόμενος σε μια τελείως αυθαίρετη προσωπική άποψη, ζητάει τα ρέστα, απαιτεί και ξεσηκώνεται. Όπως γίνεται τις τελευταίες μέρες με την αλγερινή αθλήτρια της πυγμαχίας Ιμανέ Κελίφ, που απέκλεισε μέσα σε 46 δευτερόλεπτα την Ιταλίδα αντίπαλό της. Κανείς από όσους έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να εκτοξεύσουν ένα πρωτοφανές κύμα μίσους εναντίον της (από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μέχρι την Αφροδίτη Λατινοπούλου) δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει, να ερευνήσει την ιστορία της. Άλλοι τη χαρακτήρισαν “τραβεστί”, άλλοι “τρανσέξουαλ”, άλλοι “άντρα που χτυπά γυναίκα” κι όλοι μαζί ανακάλυψαν πίσω από αυτήν μια διεθνή συνωμοσία επιβολής της -λεγόμενης- woke κουλτούρας”, που -πολύ λογικά- ξεκινά από την Αλγερία -όπου η woke κουλτούρα βασιλεύει, να υποθέσω; Ακόμα και σε ένα τρομερά περίπλοκο θέμα, για το οποίο απαιτείται γνώση πριν καταλήξεις σε άποψη, ο κάθε Γκουντάρας σχημάτισε με το καλημέρα άποψη και την εξέφρασε στα social media, αναφερόμενος σε “τρανς αθλήτρια”, άρα “αίσχος!!!”. Μόνο που για να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή, σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για τραβεστί ή τρανσέξουαλ, αλλά για μια αθλήτρια που στη γέννηση της δηλώθηκε κορίτσι και ως κορίτσι μεγάλωσε κι αγωνίστηκε σε Παγκόσμια και Ολυμπιακούς μέχρι σήμερα, παίζοντας -και χάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις- πάντα με γυναίκες.

* Το επιστημονικό του πράγματος, ίσως είναι αρκετά περίπλοκο να το κατανοήσουμε χωρίς μελέτη και ειδικές γνώσεις, οπότε ας σταθούμε στη γνώμη του ειδικού, καθηγητή Παναγιώτη Παπανικολάου, ο οποίος ερεύνησε την περίπτωση και σε αναρτήσεις του αναφέρεται σε αυτό που παλιά έλεγαν “αντρογυναίκα”, δηλαδή τη σπάνια ιατρική περίπτωση ατόμου που γεννιέται με γυναικεία όργανα, άρα μεγαλώνει και εντάσσεται στην κοινωνία ως γυναίκα, αλλά μπορεί στην εφηβεία να αναπτύξει ορισμένα αρρενωπά σωματικά χαρακτηριστικά. Όλα τα υπόλοιπα, πάντα σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι “γελοίες ψεκασμένες αρλούμπες”. Που φέρνουν σε μια εξαιρετικά επώδυνη θέση μια 25χρονη αθλήτρια, που όπως έγραψε και μια από τις αντιπάλους που την έχουν νικήσει (η Ιρλανδή Έιμι Μπρόντχερστ) “έτσι γεννήθηκε και δεν είναι στον έλεγχο της. Το γεγονός ότι έχει ηττηθεί από εννέα γυναίκες στο παρελθόν, τα λέει όλα”.

* Ας επιστρέψουμε όμως στα -πολύ σημαντικά- θέματα που απασχόλησαν την εγχώρια τηλεοπτική επικαιρότητα, όπως η επικείμενη επιστροφή του Νίκου Μουτσινά στην τηλεόραση με ένα βραδινό τοκ σόου, που θα έχει τον τίτλο -από τα αρχικά του ονόματος του- “Νι Μου βραδιάτικα”. Στο μεσημεριανό πάνελ του ΣΚΑΪ, προσπάθησαν με πάσης φύσεως υπονοούμενα να εξηγήσουν πού αλλού μπορεί να παραπέμπει ο τίτλος της εκπομπής -γιατί αν δεν μας δώσεις μασημένη τροφή, εμείς οι τηλεθεατές είμαστε τελείως αθώοι κι ανυποψίαστοι- ενώ το άγχος της Μάρτζυς Λαζάρου μην κάνει κάποιο σαρδάμ ήταν τέτοιο, που όχι δεν έκανε σαρδάμ με τον τίτλο, αλλά με το όνομα του παρουσιαστή, μιλώντας για “τη νέα εκπομπή που θα κάνει ο Νίκος Πουτσινάς”…

* Η κορυφαία ατάκα της εβδομάδας ήρθε από το “Power of love”, όπου ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως γκουρού των σχέσεων Νίκος Πελετιέ εξέφρασε -ως δόγμα- την άποψη ότι ένας άντρας δεν πρέπει να κλαίει μπροστά σε γυναίκα, γιατί: “Όταν ένας άντρας κλάψει μπροστά στη γυναίκα του, η θάλασσα της ηδονής που κρύβεται μέσα της, γίνεται έρημος”. Άρα, μην κλαις και μη λυπάσαι που βραδιάζει -για το καλό της θάλασσας μέσα σου…

* Το εντυπωσιακό στο ριάλιτι που λέγεται “Power of love”, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αγάπες κι έρωτες, καθώς απαρτίζεται κυρίως από wannabe influencers που αναζητούν followers και εύκολο κέρδος, είναι ότι μπορούν να μιλούν για ώρες χωρίς να λένε απολύτως τίποτα! Παρακολουθείς διαλόγους που τραβούν σε μάκρος, χωρίς να λένε τίποτα πέρα από περιαυτολογίες, που όπως είπε η παίκτρια Σωτηρία, έχουν στόχο να κάνουν το κοινό, να ταυτιστεί μαζί τους, με τον χαρακτήρα τους. Ποιο χαρακτήρα, αφού είναι όλα τόσο fake, όσο οι βλεφαρίδες - βεντάλιες και τα ψεύτικα νύχια τους;

* Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και κάποιες αληθινές στιγμές, κάποια πρόσωπα με τα οποία μπορούμε -και μακάρι- να ταυτιστούμε, όπως π.χ. η αθλήτρια της ξιφασκίας, Δώρα Γκουντούρα, η οποία αν και αγωνίστηκε κι αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον, με δύο αμφιλεγόμενες σε βάρος της αποφάσεις, έδειξε και χαρακτήρα και μεγαλείο ψυχής, τονίζοντας στις δηλώσεις της ότι έχασε από μια εξαιρετική αθλήτρια, ότι δεν της αρέσει να χρησιμοποιεί τη διαιτησία ως δικαιολογία και ότι “εμένα το μετάλλιο μου βρίσκεται κάθε μέρα στην προπόνηση. Εκεί που πρέπει να μπαίνεις και να ξαναμπαίνεις και να παλεύεις με Θεούς και δαίμονες”. Εδώ ναι, να ταυτιστούμε και να χειροκροτήσουμε.

* Τη θλιβερή υπόθεση με τον ξυλοδαρμό ενός 49χρονου Ελληνοκαναδού τουρίστα στην Κρήτη από μια παρέα ντόπιων που τον έστειλαν στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα, αλλά συνέχισαν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, σχολίασαν στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Mega με τη βοήθεια του ειδικού αστυνομικού αναλυτή Σταύρου Μπαλάσκα. Ο οποίος με πολύ άνεση παραδέχτηκε ότι “εκεί πέρα είναι ένα άβατο πάρα πολύ δύσκολο για την αστυνομία” και κατέληξε στο απίστευτο: “Έχουν μια διαφορετική νοοτροπία οι Κρητικοί. Στην προκειμένη περίπτωση πολλοί λένε “ε μα μωρέ”, δεν πέθανε κάποιος, δεν χάθηκε και κάποιος”! Θα μπορούσε να είναι κι ανέκδοτο -καλά που δεν πάθαμε και τίποτα- αν δεν ήταν τόσο τραγικό κι απαράδεκτο.

* Αυτά για σήμερα, καλές βουτιές, κι όχι άλλα δάκρυα μπροστά σε -τσεκαρισμένες- γυναίκες, μη στερέψει η θάλασσα της ηδονής κι έχουμε άλλα...