UPDATE

Μίλτος Τεντόγλου: Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024


JTeam

7 Αυγούστου 2024

Μίλτος Τεντόγλου - Παρίσι 2024
© Eurokinissi/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Πρώτος με διαφορά αλλά ο ίδιος έλεγε «δεν ήμουν καλός»

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα κέρδισε ο Μίλτος Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, προσθέτοντας ένα ακόμη μετάλλιο στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας αθλητής που δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Εκτός από κορυφαίες επιδόσεις, διαθέτει τρομερό ήθος και αυτό φαίνεται σε κάθε του εμφάνιση και δήλωση, ενώ παρά τα όσα έχει επιτύχει παραμένει «ταπεινός» και μετριόφρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή του νίκη, όπου με την δεύτερη μόλις προσπάθεια πέτυχε το 8,48 περνώντας τους άλλους αθλητές κάτι παραπάνω από 10 εκατοστά. Και ενώ όλοι πανηγύριζαν βλέποντας τον Τεντόγλου να μπαίνει στην τελική ευθεία για το χρυσό, ο ίδιος κούναγε απογοητευμένος το κεφάλι του και έλεγε στον προπονητή «δεν ήμουν καλός».

Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ είχε στεφθεί και επίσημα χρυσός ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, το κοινό ζητωκραύγαζε. Ανάμεσά τους ο φίλος του και χάλκινος ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής και ο, επίσης, χάλκινος ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, όμως, που το έχει βάλει σκοπό να γίνεται viral με κάθε του δήλωση είπε στις κάμερες όταν τον ρώτησαν πώς νιώθει που κατέκτησε για 2η φορά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, «είμαι οκ». Έτσι, χαλαρός, άνετος, υπέροχος. Προφανώς και το twitter τρελάθηκε.

Συνέχισε, βέβαια, για να εξηγήσει την έλλειψη ενθουσιασμού που έδειχνε «χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό που κατάφερα. Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Σαν επίδοση ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Για μένα, για να το ευχαριστηθώ περισσότερο» και έκλεισε λέγοντας ότι οι αγώνες συνεχίζονται και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται. Μίλτος. Υπέροχος αθλητής, υπέροχος άνθρωπος, ό,τι πιο κουλ κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα.