UPDATE

Coolcation: Οι καλύτεροι προορισμοί για δροσερές καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη


JTeam

9 Αυγούστου 2024

Νορβηγία
© Shutterstock
Η άνοδος του «coolcation» και οι top 7 ευρωπαϊκοί προορισμοί για να ταξιδέψετε

Το «coolcation», που προέρχεται από τη σύντμηση των αγγλικών λέξεων για το «δροσερό» (cool) και τις «διακοπές» (vacation), είναι η νέα ταξιδιωτική τάση που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Με τις έντονες θερμοκρασίες-ρεκόρ των τελευταίων ετών, πολλοί ταξιδιώτες, αντί για τα παραδοσιακά, ζεστά θέρετρα της Μεσογείου, επιλέγουν προορισμούς με ήπιες θερμοκρασίες για «δροσερές διακοπές».

Πώς θα σας φαινόταν να περάσετε τον Αύγουστο κάνοντας βαρκάδες σε παραμυθένιες λίμνες, βουτιές σε φιόρδ και πεζοπορία στην άγρια φύση; Ιδού επτά από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για καλοκαιρινές διακοπές στη δροσιά, σύμφωνα με το Time Out.

Νορβηγία
Μέση θερμοκρασία Αυγούστου: 12-20°C

Όπως αναφέρει το Time Out, σε σχετικό αφιέρωμά του, η Νορβηγία έχει σχεδόν το τέλειο κλίμα για «coolcations». Στο αρχιπέλαγος Svalbard, ο ήλιος δεν δύει καθόλου μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την ηπειρωτική χώρα, τα νορβηγικά φιόρδ είναι ιδανικά για πεζοπορία, ψάρεμα και καγιάκ. Μια στάση στο Όσλο είναι επίσης must. H νορβηγική πρωτεύουσα συνδυάζει πολιτισμό, αρχιτεκτονική και υπέροχη φύση μια ανάσα από την πόλη.

Διάβασε τη συνέχεια στο travelgo.gr