UPDATE

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Επικίνδυνες αποστολές από τον Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης


JTeam

12 Αυγούστου 2024

Τομ Κρουζ - Τελετή Λήξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024
© Getty Images
Η τελετή λήξης είχε και έντονο «ελληνικό χρώμα» με Πλατανιώτη και Καραλή σημαιοφόρους και εθνικό ύμνο και Νίκη της Σαμοθράκης σε πρώτο πλάνο

Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού η Ελλάδα είναι η πατρίδα τους από το 776 π.Χ., ενώ ο Γάλλος Πιερ ντε Κουμπερντέν βρίσκεται πίσω από την αναβίωσή τους το 1896. Και μπορεί το πρωτόκολλο να ορίζει οι τελετές έναρξης και λήξης των Αγώνων να ξεκινούν με την ελληνική αποστολή ως φόρο τιμής στη χώρα που τους δημιούργησε, η φετινή τελετή λήξης, όμως, στο Παρίσι είχε πολλές αναφορές στον ελληνικό πολιτισμό.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέρνουν φως σε μια δυστοπική εποχή

Σε ένα δρώμενο που αναπαριστούσε τη σκοτεινή περίοδο που οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν απαγορευτεί, η μουσική από τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας αντήχησε στο Stade de France και η ελληνική σημαία τοποθετήθηκε στο κέντρο. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ένα αντίγραφο του διάσημου αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης (η αυθεντική βρίσκεται στο Λούβρο, σε μία από τις πιο περίοπτες θέσεις του μουσείου) και η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μια δραματική ερμηνεία από τον πιανίστα Αλέν Ρος, ο οποίος έπαιξε τον Ύμνο του Απόλλωνα.

Την παρέλαση των χωρών άνοιξαν ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη κρατώντας την ελληνική σημαία αλλά την παράσταση μάλλον έκλεψε η παράδοση της σημαίας στην επόμενη πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τη σημαία για το Λος Άντζελες παρέλαβε ο χολιγουντιανός ηθοποιός Τομ Κρουζ σε «επικίνδυνες αποστολές στιλ.

Επικίνδυνες Αποστολές: Η παράδοση της σημαίας από τον Τομ Κρουζ

Ο Κρουζ, 62 ετών, γνωστός για την εκτέλεση των δικών του επικίνδυνων σκηνών στις ταινίες του, κατέβηκε με σχοινιά από την κορυφή του Stade de France και αιωρήθηκε στον αέρα πριν προσγειωθεί στη σκηνή της αρένας. Φυσικά, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και φωνές από αθλητές και θαυμαστές καθώς περπατούσε στη σκηνή υπό τους ροκ ήχους της κιθάρας της H.E.R.

Μόλις ανέβηκε στη σκηνή, ο Τομ Κρουζ χαιρέτησε τη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας και τη χρυσή ολυμπιονίκη, Σιμόν Μπάιλς. Στη συνέχεια, παρέλαβε τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων και έτρεξε προς μια μοτοσικλέτα που τον περίμενε, τοποθέτησε τη σημαία στη μοτοσικλέτα και έφυγε από το στάδιο.

Στη συνέχεια, προβλήθηκε ένα βίντεο που έδειχνε τον διάσημο ηθοποιό να οδηγεί στους δρόμους του Παρισιού, να επιβιβάζεται σε ένα αεροπλάνο και να μεταφέρει τη σημαία στο Λος Άντζελες. Φτάνοντας εκεί, ο Κρουζ πήδηξε από το αεροπλάνο και πέταξε στον ουρανό του Λ.Α., ενώ όταν προσγειώθηκε, φρόντισε πριν παραδώσει τη σημαία να τροποποιήσει την πινακίδα του Χόλιγουντ, ώστε τα δύο "O" στο "wood" να αποτελούν τους δύο από τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους. Το λες και υπερπαραγωγή.

Η εντυπωσιακή ερμηνεία της Μπίλι Άιλις

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που τραγούδησαν για την παράδοση της σκυτάλης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες, ανάμεσα στους Red Hot Chilli Peppers και το ντουέτο Snoop Dog και Dr.Dre, ήταν φυσικά και η υπερταλαντούχα Μπίλι Άιλις.

Η 22χρονη ερμήνευσε μία από τις μεγάλες της επιτυχίες, το κομμάτι «Birds of a Feather» ξεσηκώνοντας το κοινό με την υπέροχη φωνή της.