UPDATE

5+1 νέες ελληνικές σειρές που αξίζει να δεις αυτή τη σεζόν


JTeam

3 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρία Κάλλας - ΕΡΤ1
© ΕΡΤ1
Ώρα να κλείσεις το Netflix, η ελληνική τηλεόραση απέκτησε ενδιαφέρον

Δεν είναι κακό να παραδεχθούμε ότι οι περισσότεροι προτιμούμε το Netflix (ή το Prime, το Disney+, το AppleTV, κτλ) από το να παρακολουθήσουμε κάποιο πρόγραμμα στην ελληνική τηλεόραση. Βέβαια, πάντα υπάρχουν αξιόλογες ελληνικές σειρές να παρακολουθήσεις και η σεζόν 2024-2025 έρχεται πολλά υποσχόμενη. Σχεδόν 20 νέες σειρές θα κάνουν πρεμιέρα τους επόμενους μήνες στα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια. Στην ΕΡΤ έρχονται τα «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», «Αρχελάου 5», «Το απαραίτητο φως», «Το δίχτυ». Στο MEGA τα «Έχω παιδιά», «Ταμπού», «ΗΟΤΕλ», «Οι Αθώοι». Στον ANT1 τα «Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά», «Grand Hotel», «VIP Καλά Γεράματα», «Παιχνίδια εκδίκησης». Στο STAR το «Μαύροι πίνακες», στον ALPHA τα «Άγιος έρωτας», «Διάφανη αγάπη», «Ο Τιμωρός», «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», «Να με λες μαμά», «Τα κόκκινα φανάρια».

Οι νέες ελληνικές σειρές της σεζόν 2024 - 2025 που ξεχωρίσαμε

Μαρία Κάλλας - ΕΡΤ1
© ΕΡΤ1

Η Μαρία που έγινε Κάλλας - ΕΡΤ1

Το στόρι

Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων καταγράφει με διεισδυτική ματιά τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα. Παρακολουθούμε τη Μαρία μέσα από τη σχέση της με τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη μητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα της, τον βαρύτονο εραστή της, την πιανίστρια αδελφή της, τον Γερμανό μαέστρο. Όμως, καθένας από αυτούς, εντυπωσιασμένος από το ταλέντο της, έχει άλλα σχέδια για τη Μαρία. Μ’ ένα ταξίδι ανάμεσα στην αγάπη και την αιωνιότητα, η Μαρία ψάχνει κάποιον που θα την αγαπήσει γι’ αυτό που είναι, χωρίς όρους ή απαιτήσεις. Η έλλειψη αγάπης αποτελεί την κινητήρια δύναμη, ώστε να αναπτύξει το ταλέντο της και να καλλιεργήσει τη μοναδική φωνή της, που αποτελεί σημείο αναφοράς και ορόσημο για την όπερα παγκοσμίως.

Γιατί να τη δεις

Η σειρά βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη. Η χαρισματική Ελένη Ράντου υποδύεται την μητέρα της Κάλλας, ενώ την ίδια την Μαρία υποδύεται η πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου. Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές και ήδη από το τρέιλερ δεν γίνεται να μην μαγνητιστείς από την ιστορία πίσω από τη μεγαλύτερη ελληνίδα ντίβα της όπερας.

Πρωταγωνιστούν

Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, Ελένη Ράντου, Ρένια Λουιζίδου, Demy, Ιωάννης Παπαζήσης, Μάξιμος Μουμούρης.

Έχω παιδιά - MEGA
© MEGA

Έχω παιδιά - MEGA

Το στόρι

Πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά στην Αθήνα του 2024; Υπάρχει εγχειρίδιο καλού γονιού; Η Σάρα και ο Μιχάλης «Έχουν παιδιά» και πλέον η ζωή τους ως ζευγάρι βρίσκεται σε… άλλη διάσταση. Η καθημερινότητα τους προσγειώνεται από το ροζ συννεφάκι σε μια ξεκαρδιστική «συνωμοσία», όπου η καθημερινή ρουτίνα γίνεται περιπέτεια. Το περιβάλλον του ζευγαριού προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και όλα μαζί φτιάχνουν τη ζωή «με παιδιά». Μια ζωή γεμάτη απρόοπτα, εκρηκτικές καταστάσεις και πολύ γέλιο. Η κωμωδία θα καταρρίψει τους μύθους του υποδειγματικού γονέα, ιδανικού συζύγου, επιτυχημένης καριέρας και τέλειας οικογένειας.

Γιατί να το δεις

Αν είσαι γονιός, έχεις ήδη ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές από τα τρέιλερ. Ακόμα και αν δεν έχεις παιδιά, όμως, το απολαυστικό χιούμορ του Λάμπρου Φισφή είναι διάχυτο στο σενάριο και το καστ είναι εξίσου δυνατό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά βλέποντας αυτή τη σειρά.

Πρωταγωνιστούν

Ευγενία Σαμαρά, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Αθηνά Οικονομάκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Λάμπρος Φισφής, Μάκης Παπασημακόπουλος, Ανθή Ευστρατιάδου, Θεανώ Κλάδη, Γιάννης Τσουμαράκης, Μπέσσυ Μάλφα, Ερρίκος Λίτσης…Και τα παιδιά: Αμαρυλλίς Καπίρη, Κωνσταντίνος Κουρογένης – Κολτσής, Νικόλας Αλαφάκης.

Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα - Alpha
© Alpha

Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα - ALPHA

Το στόρι

Πελοπόννησος, σήμερα. Ανάμεσα σε δύο χωριά, την Άνω και Κάτω Παπαριά εξελίσσεται μία ιστορία αγάπης Ρωμαίου και Ιουλιέτας… από εκεί και πέρα, τίποτα δεν θα μείνει όρθιο! Αδίστακτοι επιχειρηματίες, διαπλοκή, οικογενειακή αλλοτρίωση, επαγγελματίες δολοφόνοι, εκβιασμοί, απαγωγές και κάθε είδους πιθανή και απίθανη ανατροπή θα συμβεί σε αυτή τη σειρά. Ας είναι καλά το “Τζέλα Δ” και τα φουγάρα του, γιατί μπορεί ο αδέκαστος δικηγόρος Στέφανος Μπάρας να συνταξιοδοτήθηκε εις τας Αθήνας, αλλά η κατάρα της Τζέλας θα παραμείνει εις τους αιώνας.

Γιατί να το δεις

Τι εννοείς; Γιατί από πίσω βρίσκονται οι Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας. Γιατί η Μίρκα Παπακωνσταντίνου θα είναι για πάντα η Τζέλα Δελαφράγκα στην καρδιά μας. Γιατί στο καστ βρίσκονται οι περισσότεροι ηθοποιοί της επικής κωμικής ταινίας. Γιατί θα δούμε και την 5minute mom Έλενα Χαραλαμπούδη. Γιατί πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε αν το Τζέλα Δ είχε φουγάρα.

Πρωταγωνιστούν

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Γουλιελμάκη, Τζένη Διαγούπη, Joyce Ευείδη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Νίκη Λάμη, Μαρία Λεκάκη, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αντιγόνη Νάκα, Σπύρος Πούλης, Μιχάλης Ρέππας, Χρύσα Ρώπα, Μαριέλα Σαββίδου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Πάνος Σταθακόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Έλενα Χαραλαμπούδη, Χάρης Χιώτης.

Μαύροι πίνακες – STAR

Το στόρι

Μία νεαρή μαθήτρια, άγρια δολοφονημένη. Μία επαρχιακή πόλη, γεμάτη μυστικά και ψέματα. Ένας αδίστακτος δολοφόνος, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα ανατριχιαστικό μοτίβο. Ένας αγώνας δρόμου να συλληφθεί, πριν χτυπήσει ξανά... Οι Λεύκες, μία μικρή κωμόπολη στην ελληνική επαρχία, συγκλονίζονται από τη δολοφονία μίας έφηβης μαθήτριας. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα ζητά ενισχύσεις από την Αθήνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο φονιάς. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος χρησιμοποιεί στα εγκλήματά του μοτίβα από τους περίφημους «Μαύρους Πίνακες» του Φρανσίσκο Γκόγια. Η έρευνα θα αποκαλύψει μία εφιαλτική αλήθεια, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί...

Γιατί να το δεις

Πάντα αξίζει την προσοχή και το χρόνο μας μια καλή σειρά μυστηρίου και αυτή φαίνεται ήδη από το τρέιλερ πολλά υποσχόμενη. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει όντως να μας παρασύρει στην αγωνία των πρωταγωνιστών και στο κυνήγι του δολοφόνου.

Πρωταγωνιστούν

Κάτια Γκουλιώνη, Σοφία Κόκκαλη, Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Κίτσος, Iωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Βεργέτη, Σωτήρης Χατζάκης, Μελέτης Γεωργιάδης και η κυρία Όλγα Πολίτου.

VIP Καλά γεράματα - ANT1
© ANT1

VIP Καλά Γεράματα – ANT1

Το στόρι

Στο πολυτελές γηροκομείο Buona Mattina οι φροντιστές είναι φίλοι µε τους φιλοξενούμενους και η καθημερινότητα όλων είναι αναμφισβήτητα διαφορετική και ξεκαρδιστικά απολαυστική. O πολυτελής αυτός παράδεισος για τους απόμαχους της… καλής ζωής, είναι ένα διαφορετικό all-inclusive resort µε πιεσόµετρα, χάπια, ΠΙ, πολύχρωμα κοκτέιλ by the pool και υπόσχεται να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και γέλιου.

Γιατί να το δεις

Γιατί κατά βάθος όλοι έχουμε ανάγκη να «ξορκίσουμε» τα γεράματα με λίγο τρολάρισμα. Και μεταξύ μας, πόσο συχνά περιλαμβάνουν πλέον οι συζητήσεις με τους φίλους σου προβλήματα υγείας και γκρίνια για την ταλαιπώρια της ζωής; Καλά γεράματα λέμε και κλαίμε!

Πρωταγωνιστούν

Τάσος Χαλκιάς, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Κώστας Καζάκας, Μαρία Πετεβή, Άννα Κουτσαφτίκη, Σταύρος Τσουμάνης, Πάρις Θωμόπουλος, Μαρία Μοσχούρη, Idra Kayne, Αλέξανδρος Σιάτρας, Αλέξανδρος Τωμαδάκης.

Άγιος έρωτας - ALPHA
© Alpha

Άγιος έρωτας - ALPHA

Το στόρι

Ένας νεαρός ιερέας και καθηγητής θεολογίας αναστατώνει μια μικρή πόλη με την άφιξή του. Εκτός από γοητεία, όμως, κρύβει και μυστικά. Κανείς δεν γνωρίζει ότι βρίσκεται εκεί διψώντας για εκδίκηση. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πόσο μάλλον ο ίδιος, ότι η νεαρή κόρη του ισχυρότερου άντρα της περιοχής θα αποδειχθεί για εκείνον η μεγαλύτερή του δοκιμασία.

Γιατί να το δεις

Με λίγη εσάνς από Άγγιγμα Ψυχής, Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Δανάη Παππά σε τηλεοπτικό love story, Σπύρο Μιχαλόπουλο στη σκηνοθεσία και μουσική από τον Στέφανο Κορκολή, ίσως είναι η δραματική σειρά που χρειάζεσαι για να καλύψεις το κενό που σου άφησε ο Σασμός.

Πρωταγωνιστούν

Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Κατσανδρή, Ηρώ Μουκίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Καλλιρόη Μυριαγκού, Ηλίας Βαλάσης, Ελευθερία Πάλλα, Μιχάλης Πανάδης, Γιάννης Εγγλέζος, Κωνσταντίνος Κοντογεωργόπουλος, Γιούλη Γεωργακοπούλου, Κώστας Κονταράτος, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Αντιγόνη Μακρή.