UPDATE

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος έκανε ατομικό ρεκόρ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες - Τερμάτισε 7ος στα 400μ.


JTeam

9 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος έκανε ατομικό ρεκόρ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες - Τερμάτισε 7ος στα 400μ.
Instagram @stelios_malakopoulos
Ο 27χρονος αθλητής έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, καθώς έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση. Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο μετάλλιο, όμως η εξαιρετική επίδοσή του είχε σαν αποτέλεσμα ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος κατέλαβε την έβδομη θέση στα 400 μέτρα, πετυχαίνοντας το προσωπικό ρεκόρ των 52.76 δευτερολέπτων. Ο Έλληνας αθλητής έδωσε τον καλύτερο εαυτό του μέσα στο γήπεδο, κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση. Αν και βασικό άθλημά του θεωρείται το άλμα εις μήκος, ο ίδιος κατάφερε να ξεπεράσει τα όριά του στο τρέξιμο.

Κάπως έτσι, το κεφάλαιο Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 κλείνει, αφήνοντάς στον Στέλιο Μαλακόπουλο θετικό πρόσημο και ένα χαμόγελο στα χείλη.

Όταν ο Στέλιος Μαλακόπουλος μιλούσε στο forum «Είμαι εδώ για εσένα» του Jenny.Gr για την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό μετά το ατύχημα

Λίγους μήνες πριν, ο Στέλιος Μαλακόπουλος είχε παρευρεθεί στο forum του Jenny.Gr «Είμαι εδώ για εσένα», που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής, και είχε μιλήσει για το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή και την απόφαση να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, φτάνοντας μέχρι τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και η πορεία του μέχρι σήμερα τον δικαιώνει.

«Μετά το ατύχημα, κατάλαβα ότι είχα μια δεύτερη ευκαιρία που μου έδωσε ο Θεός, κατάλαβα πως το γεγονός πως ζούσα, ήταν ένα θαύμα και αποφάσισα να ζήσω αυτό το θαύμα. Ξύπνησα σε ένα νοσοκομείο και οι γιατροί μου είπαν ότι, πλέον, πρέπει να ζήσω με αυτό. Διπλός ακρωτηριασμός. Είχα δύο επιλογές: Είτε να είμαι θυμωμένος είτε να είμαι ευγνώμων για ολόκληρη τη ζωή που είχα μπροστά μου», είχε εξομολογηθεί ο 27χρονος αθλητής στην αρχή της ομιλίας του.

«Όπως πάντα, όπως στον αθλητισμό και στη ζωή, άλλες φορές κέρδισα και έχασα. Δεν σταμάτησα, όμως, ποτέ να ονειρεύομαι, να ονειρεύομαι ακόμα περισσότερα. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό στη ζωή μας, από το να μην σταματάμε να ονειρευόμαστε. Ακόμα και στο σκοτάδι, μπορούμε να βρίσκουμε φως. Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε επιλογές», είχε δηλώσει, κλείνοντας με το εξής σημαντικό μήνυμα: «Όποιος δεν τα παρατάει ποτέ, είναι ευτυχισμένος και στο τέλος νικάει, όχι κάποιον αγώνα, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό».