UPDATE

Η Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι: 10 ονειρεμένες περιοχές να επισκεφτείς


Άννα Καντζηλιέρη

14 Σεπτεμβρίου 2024

Η Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι: 10 ονειρεμένες περιοχές να επισκεφτείς
Unsplash
Η Γαλλία μπορεί να αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως, όμως αυτές οι περιοχές παραμένουν ανεξερεύνητες από τους περισσότερους

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα, όμως διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα καταλάβεις πως δεν είναι ο μοναδικός προορισμός που αξίζει - και πρέπει - να επισκεφτείς στη Γαλλία. Η αλήθεια είναι πως σε αυτή η χώρα της κεντρικής Ευρώπης μπορείς να βρεις αξιολάτρευτες πόλεις και παραμυθένια χωριά για κάθε γούστο, είδος διακοπών και budget. Είτε προτιμάς τα κοσμοπολίτικα μέρη είτε αναζητάς ήσυχες και γαλήνιες περιοχές, η Γαλλία θα σε ικανοποιήσει.

Από το βορειότερο ως το νοτιότερο σημείο και από την ανατολή μέχρι τη δύση, η Γαλλία είναι ένα μπαούλο γεμάτο ομορφιές, ειδυλλιακά τοπία και διαδρομές που αξίζει να περπατήσεις και να αγναντέψεις έστω και για μια φορά στη ζωή σου. Η ιστορία, η πολιτιστική κληρονομιά, η παράδοση και η ποικιλομορφία της αποτελούν κομμάτια της μοναδικότητάς της. Έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα, εκεί που ρυθμοί πέφτουν, σε περιμένει μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Αν είσαι travel lover και αναζητάς τον επόμενο προορισμό σου, ο χάρτης της Γαλλίας θα σου δώσει την απάντηση.

10 περιοχές στη Γαλλία που πρέπει να μπουν ASAP στη λίστα των ταξιδιών σου

#1 Ντινάν, Βρετάνη

Το παραμυθένιο και καταπράσινο χωριό της Βρετάνης, Ντινάν, θα σε κερδίσει από την πρώτη αναζήτηση στο διαδίκτυο. Τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα σπιτάκια με τις κάθετες σκεπές και το ποτάμι που το διασχίζει, θα σε κάνουν πολύ γρήγορα να νιώσεις πως «τρύπωσες» στις σελίδες ενός ταξιδιωτικού περιοδικού. Σε αυτό το γαλλικό χωριό, ο χρόνος κινείται αργά κι όλα είναι απλά και όμορφα.

#2 Αλσατία

Αυτή η πολύχρωμη και εξίσου παραμυθένια περιοχή στα σύνορα Γαλλίας - Γερμανίας αποτελεί ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Ο «Δρόμος του Κρασιού», μια διαδρομή πολλών χιλιομέτρων γεμάτη οινοποιία, είναι αναμφίβολα ένα από τα κεντρικά σημεία της πεντάμορφης Αλσατία.

#3 Ονφλέρ, Νορμανδία

Το Ονφλέρ είναι μια παραθαλάσσια περιοχή της Νορμανδίας με καλλιτεχνικό αέρα. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 4.000 κάτοικοι, κυρίως μεγάλοι σε ηλικία, που απολαμβάνουν την ησυχία, την ομορφιά της θάλασσας και τους αργούς ρυθμούς της ζωής.

#4 Ροκαμαντούρ, Λοτ

Το Ροκαμαντούρ αποτελεί ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να έρθει σε επαφή με τη φύση. Η γραφικότητα της τοποθεσίας του και το ιστορικό παρελθόν του είναι δύο από τους λόγους που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Παράλληλα, το παρεκκλήσι της Μαύρης Παναγίας δέχεται προσκυνητές από κάθε γωνιά του πλανήτη.

#5 Ετρετά, Νορμανδία

Η Ετρετά είναι ένας τουριστικός αγροτικός - κυρίως - προορισμός που βρίσκεται στην περιοχή του Κω. Είναι ευρέως γνωστή για τα τεράστια και άκρως εντυπωσιακά βράχια που απλώνονται κατά μήκος της παραλίας, τοποθεσία που έχουν γυριστεί γνωστές ταινίες, όπως το «Lucy» το 2014.

#6 Μεντόν, Γαλλική Ριβιέρα

Η κίτρινη πόλη ή αλλιώς η πρωτεύουσα του λεμονιού θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό. Η αμφιθεατρική τοποθεσία της, που καταλήγει στη θάλασσα, αποτελεί ένα κέντρο πολιτισμού και ιστορίας. Ο λόγος για την πόλη Μεντόν. Αυτή η μικρή παραθαλάσσια πόλη, παραμένει άγνωστη στους περισσότερους, παρά την απαράμιλλη ομορφιά της. Αν, λοιπόν, βρεθείς στη Γαλλική Ριβιέρα μην ξεχάσεις να την επισκεφτείς.


#7 Σαρλά-λα-Κανεντά, Δορδόνη

Αυτή η μεσαιωνική πόλη θα σε γυρίσει πίσω στον χρόνο. Τα πέτρινα κτήρια, η αγορά, οι δρόμοι που φωτίζονται με φανάρια, οι παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και η δυνατότητα να κάνεις μια βόλτα με αερόστατο είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν τόσο ξεχωριστή. Τα εντυπωσιακά κάστρα και οι σπηλιές που διαθέτει σε περιμένουν για εξερεύνηση.


#8 Καρκασόν, Λάνγκντοκ

Το Καρκασόν είναι ακόμα μία μεσαιωνική πόλη της Γαλλίας. Το 1996 χαρακτηρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, καθώς διαθέτει 53 πύργους, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη περιτειχισμένη πόλη της Ευρώπης. Πέρα από την ιστορία της, αν είσαι λάτρης του κρασιού έχεις ακόμα έναν λόγο να την επισκεφτείς, διότι στην περιοχή υπάρχουν πολλοί αμπελώνες κι έτσι θα 'χεις τη δυνατότητα να βιώσεις την εμπειρία της γευσιγνωσίας.


#9 Τουλούζη, Οξιτανία

Η πόλη Τουλούζη αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς της λίστας. Τα ροζ - καφέ σπίτια, τα μοντέρνα στοιχεία, η ιστορία και τα αξιοθέατά της θα σε κάνουν να την λατρέψεις. Κατά το ταξίδι σου εκεί, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη σπεσιαλιτέ, που δεν είναι άλλη από το κασουλέ, δηλαδή την παραδοσιακή φασολάδα τους.


#10 Καλάνκες, Μασσαλία

Το Εθνικό Πάρκο Καλάνκες είναι ένας παράδεισος αποτελούμενος από τιρκουάζ νερά, μεγάλους ασβεστολιθικούς βράχους, όρμους και μονοπάτια με απίστευτη θέα. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για υποβρύχιες βουτιές, κολύμπι και ηλιοθεραπεία την καλοκαιρινή περίοδο.