UPDATE

5 μίνι σειρές στο Netflix για να ξεκινήσεις σήμερα (και να τελειώσεις σήμερα)


Δήμητρα Πραντάλου

15 Σεπτεμβρίου 2024

5 μίνι σειρές στο Netflix για να ξεκινήσεις σήμερα (και να τελειώσεις σήμερα)
Imdb
Για όλες εκείνες τις Κυριακές που δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι

Υπάρχουν κάποιες Κυριακές που το μόνο που θέλουμε είναι να σηκωθούμε από το κρεβάτι για να φτιάξουμε καφέ και την υπόλοιπη μέρα να βλέπουμε Netflix. Κι αυτό είναι πολύ οκ. Χρειάζονται κι αυτές οι ημέρες.

Σε μια εποχή που οι επιλογές είναι πάρα πολλές για το τι θα παρακολουθήσουμε, το Netflix μάς έχει χαρίσει ευτυχώς μίνι σειρές, που τις ξεκινάμε το πρωί και τις τελειώνουμε το βράδυ. Που αφηγούνται μια πλήρη ιστορία, με 10 επεισόδια το πολύ, και δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε σε αυτές, μέρες αργότερα, και έχοντας ξεχάσει τι έχουμε δει στα προηγούμενα επεισόδια.

Αν λοιπόν ψάχνεσαι κι εσύ για τις καλύτερες μίνι σειρές στο Netflix, τότε δες τις ακόλουθες:

From Scratch (Από το μηδέν)

Αυτή τη σειρά του Netflix, θα την προτείνουμε πάντα. Είναι από τις πιο συγκινητικές και γλυκόπικρες ιστορίες που έχουμε δει στην πλατφόρμα. Προειδοποιούμε, έχει πολύ κλάμα. Η ιστορία ακολουθεί την Άμι, μια Αμερικανίδα που βρίσκεται στην Ιταλία για να ακολουθήσει το όνειρό της. Εκεί συναντά τον Ιταλό σεφ, Λίνο, τον οποίο και ερωτεύεται. Η σειρά, επί της ουσίας, χαρτογραφεί την έντονη σχέση τους, από το μηδέν μέχρι το τέλος.

Fool Me Once (Το δις εξαμαρτείν)

Κυκλοφόρησε στο Netflix το 2024 και πολύ γρήγορα σκαρφάλωσε στην κορυφή του ελληνικού Top10. Η σειρά μυστηρίου, Fool me once, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χάρλαν Κόμπεν και ακολουθεί την Μάγια Μπάρκετ, μια πρώην πιλότο πολέμου, που ανακαλύπτει πως ο πρόσφατα δολοφονημένος άντρας της, ζει και βασιλεύει. Βέβαια, αυτή η ανακάλυψη θα την οδηγήσει σε περίεργα μονοπάτια. Η σειρά αξίζει γιατί έχει πολλές και καλές ανατροπές.

Unbelievable (Απίστευτο)

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το Unbelievable στο Netflix είναι από τις πιο καθηλωτικές σειρές που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του. Στα οκτώ επεισόδια βλέπουμε δύο ιστορίες: η πρώτη αφορά έναν βιασμό που δεν έγινε πιστευτός από την αστυνομία της Ουάσινγκτον και η δεύτερη αφορά δύο γυναίκες ντετέκτιβ, στο Κολοράντο, που προσπαθούν να εντοπίσουν έναν κατά συρροή βιαστή. Αυτό που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει, είναι το μήνυμα που περνάει, δηλαδή αν εκφράζεσαι συναισθηματικά, διαφορετικά από αυτό που έχει μάθει η κοινωνία, τότε γίνεσαι αυτόματα καχύποπτος.

Dear Child (Καλό μου παιδί)

Γερμανικό ψυχολογικό θρίλερ που όταν κυκλοφόρησε συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των συνδρομητών του Netflix. Εδώ η ιστορία καταπιάνεται με ένα άλυτο μυστήριο του παρελθόντος που θα έρθει στο προσκήνιο με ένα γεγονός του παρόντος, τα οποία φυσικά και συνδέονται. Έξι επεισόδια φεύγουν νερό.

Painkiller

Το πάντα επίκαιρο Painkiller του Netflix, αναλύει εις βάθος την ανάπτυξη και επίδραση του OxyContin, του ισχυρού αναλγητικού που δημιούργησε ο πρόεδρος της Purdue Pharma, Ρίτσαρντ Σάκλερ, το 1996. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας αυτού, τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η προώθηση του OxyContin έγινε μεθοδευμένα, διαμηνύοντας κυρίως πως η πιθανότητα εθισμού ήταν ελάχιστη. Επί της ουσίας, το Painkiller αποτυπώνει την ιστορία εκατομμυρίων ανθρώπων. Είτε εκείνων που κατάφεραν να απεξαρτοποιηθούν, είτε εκείνων που έχασαν τη μάχη.