UPDATE

Το Grand Hotel είναι η σειρά που αξίζουμε στην ελληνική τηλεόραση


Δήμητρα Πραντάλου

24 Σεπτεμβρίου 2024

Το Grand Hotel είναι η σειρά που αξίζουμε στην ελληνική τηλεόραση
Ant1
Το Grand Hotel άνοιξε τις πόρτες του και μάς καλώς όρισε σε έναν ωραίο κόσμο μυθοπλασίας

Θέλω να είμαι ειλικρινής από την αρχή αυτού του κειμένου. Δεν έχω δει σειρές στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία δύο με τρία χρόνια (ίσως και παραπάνω τώρα που το σκέφτομαι), όχι γιατί δεν υπήρχαν καλές παραγωγές, αλλά γιατί είμαι κορίτσι του Netflix και του Disney+. Όμως, χθες, έκανα μια εξαίρεση για την πρεμιέρα του Grand Hotel, διότι από την στιγμή που ανακοινώθηκε, μου είχε εξάψει την περιέργεια.

Κι αυτό γιατί έχω παρακολουθήσει την ισπανική σειρά, στην οποία και βασίζεται, οπότε ξέρω την πλοκή της υπόθεσης, χωρίς όμως να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να δω και την ελληνική εκδοχή. Ειδικά όταν αποτελείται από ένα εξαιρετικό cast.

Τούτου λεχθέντος, το Grand Hotel έχει σπουδαία ονόματα στη φαρέτρα του, τα οποία επιβεβαίωσαν τις υψηλές προσδοκίες που είχα χτίσει, με το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Όλοι τους ήταν πολύ καλοί, φάνηκε πως είχαν μελετήσει τον ρόλο τους. Και σε μια πιο συνολική εικόνα, η σειρά ήταν προσεγμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Από την υποκριτική των ηθοποιών μέχρι τη σκηνοθεσία. Δεν έχει υπάρξει άλλη σειρά, που να με βρίσκει στημένη στην τηλεόραση, αναμένοντας να ξεκινήσει από διαφημίσεις. Νομίζω αυτό και μόνο δείχνει πόσο μου άρεσε.

Το Grand Hotel είναι η μυθοπλασία που θέλουμε στην ελληνική τηλεόραση

Δεν έχω σκοπό να αδικήσω άλλες δουλειές, η κάθε μία είναι ξεχωριστή. Και σίγουρα η μυθοπλασία στην χώρα μας οδεύει σε καλό δρόμο. Όμως δεν βρίσκεται ακόμα σε εκείνο το σημείο που θα κάνει τους τηλεθεατές να παρακολουθούν φανατικά. Το Grand Hotel έχει τα φόντα να τους κερδίσει και να κάνει επιτυχία.

Κι αυτό τι μας δείχνει; Ότι η σωστή επιλογή της μυθοπλασίας, χωρίς να είναι μια βιαστική εκδοχή και χωρίς να έχει δόσεις υπερβολής, μπορεί να φέρει ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Ποια είναι η πλοκή του Grand Hotel

Είμαι σίγουρη πως έχεις πιάσει το νόημα από το πρώτο επεισόδιο. Αλλά πίστεψε με, έχουν να βγουν στη φόρα πολλά μυστικά και ίντριγκες. Χρονολογικά βρισκόμαστε στο 1925, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Το Grand Hotel βρίσκεται στην Κηφισιά, όπου η καλή κοινωνία ζει πλουσιοπάροχα. Όλα καλά, όλα ωραία, μέχρι που η δολοφονία καμαριέρας του ξενοδοχείου, ξεκλειδώνει την ιστορία.

Η Βασιλική δολοφονείται γιατί είχε στα χέρια της ένα μυστικό για την ιδιοκτήτρια του Grand Hotel, που αν βγει στην επιφάνεια, τότε θα χάσει τα πάντα. Λίγο καιρό μετά, κι αφού δεν είχε γράψει στην οικογένεια της, καταφτάνει στο ξενοδοχείο ο αδερφός της, ο οποίος βάζει σκοπό να την βρει. Για να το πετύχει, γίνεται σερβιτόρος στο ξενοδοχείο, ενώ παράλληλα πλαισιώνει με άλλη ταυτότητα όσους μπορεί, προκειμένου να μάθει τι απέγινε η Βασιλική.

Όμως θα βάλει φρένο στα σχέδια του, ο έρωτας του για την κόρη της ιδιοκτήτριας, της Αλίκης. Η Αλίκη έχει μόλις γυρίσει από το Παρίσι και η μητέρα της, Κυβέλη Γαζή, σκοπεύει να την παντρέψει με τον Ρήγα Αλεξίου, ο οποίος θέλει να πάρει τα πάντα στον έλεγχό του. Κι αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Grand Hotel, μιας και δεν θέλω να σου κάνω spoiler γράφοντας περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές, την Κυβέλη Γαζή υποδύεται η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, σε έναν ρόλο που της ταιριάζει γάντι. Στον ρόλο της Αλίκης βρίσκεται η Καλλιόπη Χάσκα, η οποία εξίσου ήταν πολύ καλή, ενώ στον ρόλο του αδερφού της Βασιλικής βρίσκεται ο Γιάννης Κουκουράκης, του οποίου δώστου ρόλους σκοτεινούς και μυστήριους και θα τους φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία.

Το υπόλοιπο cast απαρζίται από τους: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Κόρα Καρβούνη, Ελένη Καρακάση, Λάμπρος Κωνσταντέας, Στάθης Κόικας, Αντιγόνη Φρυδά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Αλέξανδρος Βάρθης, Γεωργία Κουβαράκη, Μιχάλης Συριόπουλος, Νικόλαος Νίκας, Γιολάντα Καλογεροπούλου, Περικλής Σιούντας, Μελίνα Πολυζώνη, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Τάσος Τσούκαλης, Γιάννης Ζαφείρης, Ευγενία Κάρνου, Φώτης Καραλής, Μάνος Γερωνυμάκης, Βασίλης Βλάχος, Στυλιανή Κλείδωνα και Ίλια Λαμπρίδου.

Το σενάριο υπογράφει η Δήμητρα Τσόλκα και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Βασιλειάδης.