UPDATE

Από την φυλακή, ξανά στην πασαρέλα: Η σύζυγος του «Ελ Τσάπο» περπάτησε ως μοντέλο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου


JTeam

24 Σεπτεμβρίου 2024

Από την φυλακή, ξανά στην πασαρέλα: Η σύζυγος του «Ελ Τσάπο» περπάτησε ως μοντέλο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου
Instagram / Emma coronel
Η 34χρονη Έμα Κορονέλ, έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή της, επέστρεψε ξανά στο μόντελινγκ

Το 2021 η σύζυγος του βαρόνου των ναρκωτικών, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, Έμα Κορονέλ, συνελήφθη από τις Αρχές, αφού ομολόγησε την ενοχή της για διάφορες παράνομες δραστηριότητες, όπως συμμετοχή σε συνωμοσία με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συμμετοχή σε συνωμοσία για τη διακίνηση ναρκωτικών και εμπλοκή σε εμπορία ουσιών. Επίσης, συμμετείχε και στην απόδραση του συζύγου της, το 2015.

Παρέμεινε στην φυλακή για τρία χρόνια, μέχρι που πριν έναν χρόνο αφέθηκε ελεύθερη. Η Έμα Κορονέλ δεν είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο δύο ημέρες πριν, έκανε την έκπληξη. Ειδικότερα, περπάτησε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, για λογαριασμό της April Black Diamond, κορυφαίας σχεδιάστριας με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Η επιστροφή της στο μόντελινγκ έγινε με ένα λευκό -υπερπαραγωγή- φόρεμα και μία τιάρα στο κεφάλι, περπατώντας στο Palazzo Serbelloni, ένα νεοκλασικό παλάτι στο Μιλάνο, όπου κάποτε ζούσε ο Ναπολέων. «Ως σχεδιάστρια, πιστεύω ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία και η μόδα είναι η τέλεια πλατφόρμα για να τονίσει τη μεταμόρφωση, τη δύναμη και την ανθεκτικότητα», έγραψε η σχεδιάστρια στο Instagram της.

Για την ιστορία, η Έμα Κορονέλ έγινε βασίλισσα της ομορφιάς στην ηλικία των 17, κερδίζοντας τον πρώτο της διαγωνισμό στο Canelas του Μεξικού, το 2007. Την ίδια χρονιά, γνώρισε και τον σύζυγό της. Εκείνη ήταν 18 και εκείνος 50, όταν παντρεύτηκαν.

Από αυτόν τον γάμο, η Έμα Κορονέλ και ο Χοακίν Γκουσμάν απέκτησαν δύο παιδιά, την Έμαλι και την Μαρία Χοακίνα. Πιστεύεται πως τα δίδυμα κορίτσια είναι τα μικρότερα από τα συνολικά 19 παιδιά του αρχηγού του καρτέλ.

Ο 67χρονος «Ελ Τσάπο», του οποίου η εγκληματική αυτοκρατορία έγινε διάσημη για τις θηριωδίες της, συνεχίζει να εκτίει την ποινή ισόβιας κάθειρξης, σε μια φυλακή στο Κολοράντο. Σημειώνεται πως σε αυτό το καρτέλ, ήταν υψηλόβαθμο μέλος και ο πατέρας της Έμα Κορονέλ, ο οποίος εξίσου βρίσκεται στη φυλακή, με ποινή τα 10 έτη.