UPDATE

Στις ΗΠΑ, άνθρωποι αφήνουν ανώνυμα δωροκάρτες και μετρητά σε κουτιά με πάνες στα καταστήματα. Ορίστε γιατί


Ερασμία Αρβανιτά

25 Σεπτεμβρίου 2024

Στις ΗΠΑ, άνθρωποι αφήνουν ανώνυμα δωροκάρτες και μετρητά σε κουτιά με πάνες στα καταστήματα. Ορίστε γιατί
Credits: TikTok
Ένα βίντεο 17 δευτερολέπτων στο TikTok, είναι αρκετό για να μας εμπνεύσει να γινόμαστε καλύτεροι, μέρα με τη μέρα

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ντενίσα Γκονσάλες ψώνιζε σε ένα κατάστημα Target, στο Νάσβιλ των ΗΠΑ, μαζί με τον 2χρονο γιο της. Τη στιγμή που βρισκόταν στον διάδρομο με τα βρεφικά είδη, κάπου ανάμεσα σε διάφορες βρεφικές λοσιόν, παρατήρησε μια ασημένια γυναικεία τσάντα, η οποία πάνω είχε το καρτελάκι της. Η τσάντα έκανε 20 δολάρια. Ήταν απλώς τοποθετημένη σε λάθος ράφι; Φαινομενικά, ναι. Την ξέχασε κάποιος τη στιγμή που αγόραζε βρεφικά ειδή; Εξίσου πιθανό σενάριο.

Για την Ντενίσα, ωστόσο, η παρατημένη τσάντα στο ράφι με τα βρεφικά είδη σήμαινε κάτι βαθύτερο: Μια μαμά έκανε στην άκρη τις δικές της ανάγκες, θυσιάζοντας στην προκειμένη περίπτωση μια τσάντα που ήθελε να αγοράσει, για να αγοράσει κάτι για το μωρό της. Η Ντενίσα μοιράστηκε στο TikTok αυτήν τη στιγμή, δημοσιεύοντας ένα βίντεο 17 δευτερολέπτων. «Στη μητέρα που επέλεξε τον εαυτό της τελευταίο, αξίζεις όλον τον κόσμο, σήμερα και πάντα», έγραψε στη λεζάντα.

@denaeshagonzalez To the Mother who chose themselves last, you deserve the world tonight and always.🤎 #motherhood #motherhoodunplugged #parenting #parentsoftiktok ♬ original sound - 𝙅𝙖𝙘𝙤𝙗🇵🇱

Και έτσι τώρα, μέσα σε λίγε μέρες, όλοι μιλάμε για την τάση, «she deserved the purse». Για την ακρίβεια, δεν μιλάμε απλώς, αλλά γινόμαστε μάρτυρες ενός τεράστιου «κύματος» αλληλεγγύης. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, άνθρωποι στις ΗΠΑ αγοράζουν ανώνυμα δωροκάρτες ή αφήνουν μετρητά στα βρεφικά είδη στα Target και Walmart, επειδή η Ντενίσα ανέβασε αυτό το βίντεο. Και πλέον, μια μητέρα που αγωνίζεται για να τα βγάλει πέρα, μπορεί να αγοράσει και κάτι για τον εαυτό της.

«Αρκετές φορές έχω ευχηθεί να μπορούσα να αγοράσω κάτι για εμένα, αλλά δεν μπορούσα. Έχω περάσει εποχές έλλειψης, όπου μπορούσαμε να αγοράσουμε μόνο τα απαραίτητα πράγματα», δήλωσε η ίδια, στην Washington Post. «Έχω χρόνια να φτιάξω τα μαλλιά μου. Τα νύχια μου, επίσης εδώ και χρόνια. Τα ρούχα μου είναι από τη Walmart. Αλλά τα μωρά μου έχουν ό,τι χρειάζονται. Μια μέρα, θα έχω την τσάντα, απλά όχι σήμερα», έγραψε μια μητέρα κάτω από το βίντεο της Ντενίσα.

Το hashtag #shedeservedthepurse» έκανε την εμφάνισή του στο TikTok την περασμένη εβδομάδα, όταν η μαμά και influencer, Σέσιλι Μπάουσμαν, δήλωσε στους 2 εκατομμύρια followers της ότι το βίντεο της Ντενίσα, την ενέπνευσε. Στη συνέχεια, η ίδια δημοσίευσε ένα vlog με την αγορά μιας δωροκάρτας από τα Target, αξίας 100 δολαρίων. Στο πίσω μέρος της απόδειξης έγραψε: «Έι! Αξίζεις αυτό το ιδιαίτερο "εσύ". Είσαι καταπληκτική!» και έβαλε τη δωροκάρτα και το σημείωμα μέσα σε ένα κουτί με πάνες.

@cecilybauchmann Calling this SHE DESERVED THE PURSE🥹🫶🏼✨@Denaesha Gonzalez you inspire me mama🤍ilysm #momoffour #motherhood #momsoftiktok #realmomlife #womensupportingwomen ♬ Lights Are On - Instrumental - Edith Whiskers

Μιλώντας στην Post, μία ακόμα μητέρα δύο παιδιών, η Κάτι Μπιτς, δήλωσε ότι τα βίντεο που είδε στο TikTok την επηρέασαν βαθιά. Τα μοιράστηκε στην ομαδική συνομιλία που έχει με άλλες μητέρες και δημιουργούς περιεχομένου και τις ενθάρρυνε να κάνουν ό,τι μπορούν. Την περασμένη Παρασκευή, πήγε στα Target της γειτονιάς της και αγόρασε τέσσερις δωροκάρτες των 50 δολαρίων. Κόλλησε τις δωροκάρτες, την απόδειξη και ένα σημείωμα σε διαφορετικά σημεία με βρεφικά είδη.

Είναι ωραίο να μοιράζεσαι. Είναι αισιόδοξο να βλέπεις ανθρώπους να βοηθούν άλλους ανθρώπους. Είναι απελευθερωτικό να λες την αλήθεια σου. Και τελικά, ένα βίντεο 17 δευτερολέπτων είναι αρκετό για να μας εμπνεύσει να γινόμαστε καλύτεροι, μέρα με τη μέρα.