UPDATE

«Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης» είναι μια ταινία που δεν ξέραμε ότι χάναμε τόσο καιρό


Δήμητρα Πραντάλου

7 Οκτωβρίου 2024

«Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης» είναι μια ταινία που δεν ξέραμε ότι χάναμε τόσο καιρό
Imdb
«Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης» βασίζεται σε αληθινή ιστορία

Όταν το Σαββατοκύριακο βρίσκουμε χρόνο, εκτός από βιβλία, αναζητούμε και ταινίες που μας έχουν διαφύγει. Είναι τόσες πολλές οι επιλογές και τόσος λίγος ο χρόνος. Και σε αυτήν την αναζήτηση πέσαμε πάνω στον «Στραγγαλιστή της Βοστώνης», μια ταινία που κυκλοφόρησε στο Disney+ το 2023, και για να σας την γράφουμε, σημαίνει πως ήταν πολύ καλή.

Αν αγαπάς πραγματικά τα true crimes, όπως κι εμείς, αλλά και τη μάχιμη και δαιμόνια δημοσιογραφία, τότε θα απολαύσεις την ταινία. Στον «Στραγγαλιστή της Βοστώνης» πρωταγωνιστούν η Κίρα Νάιτλι και η Κάρι Κουν, Λορέτα Μακλάφλιν και Τζιν Κόουλ αντίστοιχα, οι οποίες σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, εκείνες ξεχώρισαν και εισχώρησαν στα άδυτα της πιο τρομακτικής υπόθεσης.

Μιας υπόθεσης που η Λορέτα Μακλάφιν, που έγραφε για κοσμικά στην εφημερίδα Boston Record-American, έφερε πρώτη στο φως της δημοσιότητας, ρίχνοντας το spotlight πάνω της. Ήταν η ίδια που υιοθέτησε τον χαρακτηρισμό «Στραγγαλιστής της Βοστώνης», ο οποίος επικρατεί μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για τον δράστη που έγινε ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών, στη Βοστώνη του 1960, μετά τα αλεπάλληλα περιστατικά δολοφονιών. Συνολικά στραγγαλίστηκαν 13 γυναίκες.

Jenny.Gr
Στραγγαλιστής της Βοστώνης / Imdb

Στον «Στραγγαλιστή της Βοστώνης» γινόμαστε μάρτυρες μιας δημοσιογραφικής έρευνας, από δύο γυναίκες που έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Αν και βασίζεται σε αληθινή ιστορία, ο Ματ Ράσκιν δεν έδωσε χώρο στις δολοφονικές πράξεις του διαβόητου δράστη, αλλά επικεντρώθηκε περισσότερο στο παρασκήνιο. Δεν είναι μια ταινία θρίλερ επί της ουσίας, αν και η ατμόσφαιρα παραμένι σκοτεινή.

«Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης» έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες και μονοπώλησε για καιρό την προσοχή του κόσμου, αφού για 1,5 χρόνο ο δράστης δρούσε ανενόχλητος. Όλοι ήθελαν την πρώτη είδηση, αλλά η Λορέτα και η Κάρι προλάβαιναν τους πάντες.

Η ταινία επικεντρώνεται στον Τύπο, τις λανθασμένες κινήσεις της αστυνομίας, την ανέγερση δύο γυναικών, αλλά και το ποιος είναι τελικά ο «Στραγγαλιστής της Βοστώνης». Δεν θα σου πούμε, φυσικά, θα σου προτείνουμε απλά να τη δεις με την πρώτη ευκαιρία.

Jenny.Gr
Στραγγαλιστής της Βοστώνης / Imdb

Για την ιστορία, η δημοτικότητα της Λορέτα Μακλάφιν ήταν τέτοια, που αργότερα χάρισε πολλά ρεπορτάζ στη δημοσιογραφία, ακόμα και ιατρικά που σχετίζονταν με το AIDS. Βέβαια, η δημοσιογραφική καριέρα της, την οδήγησε και σε ένα διαζύγιο. Είναι αυτό το τίμημα, δυστυχώς, που ορισμένες γυναίκες είναι αναγκασμένες να διαλέξουν ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα.

Να πούμε, τέλος, πως η Κίρα Νάιτλι είναι εξαιρετική στον ρόλο της και καταλαβαίνεις από την αρχή πως της άρεσε και τον δούλεψε.

Όσον αφορά την αληθινή ιστορία, ο «Στραγγαλιστής της Βοστώνης», δεν συνελήφθη ποτέ. Ο Άλμπερτ ΝτεΣάβλο ήταν εκείνος που ομολόγησε τα εγκλήματα του, αλλά στην πορεία έγινε γνωστό πως απλά τα επωμίστηκε.