UPDATE

Σε άλλα νέα, το Emily in Paris δημιούργησε πολιτικό ζήτημα - Ο Μακρόν θα δώσει μάχη να μην πάει στη Ρώμη η σειρά


JTeam

10 Οκτωβρίου 2024

Σε άλλα νέα, το Emily in Paris δημιούργησε πολιτικό ζήτημα - Ο Μακρόν θα δώσει μάχη να μην πάει στη Ρώμη η σειρά
Emily in Paris / Instagram
Κι αυτό γιατί το 38% των τουριστών επισκέπτεται την χώρα χάρη στο Emily in Paris

Αν δύο πράγματα αγαπήσαμε στο Emily in Paris, αυτά είναι η μόδα και το λαμπερό Παρίσι. Εντάξει, και τον Γκαμπριέλ. Η rom-com προφανώς δεν παρουσιάζει την πρωτεύουσα της Γαλλίας όπως είναι στην πραγματικότητα, αλλα πότε είδαμε το αντίθετο; Δρόμοι χωρίς άστεγους, χωρίς σκουπίδια, ο ποταμός Σηκουάνα καθαρός και μία Έμιλι εντελώς αποκομμένη από την καθημερινότητα των Γαλλίδων, με τα ΜΜΕ της χώρας να την αναφέρουν ως «η υπερβολικά ντυμένη Αμερικανίδα».

Παρά το γεγονός πως ένας στέλεχος μάρκετινγκ στην Γαλλία δεν έχει τις ανέσεις της Έμιλι, το Emily in Paris όχι μόνο κατάφερε να φέρει κι άλλους τουρίστες στην Πόλη του Φωτός, αλλά και να αυξηθούν οι αναζητήσεις για μετακόμιση στο Παρίσι. Και αυτό είναι κάτι που δεν θέλει να χάσει ο Εμανουέλ Μακρόν, τώρα που η σειρά μεταφέρθηκε και στην Ρώμη.

Το γεγονός πως η Έμιλι έχει νέο ειδύλλιο με Ιταλό, έχει οδηγήσει σε πολιτικό ζήτημα, με τον Γάλλο πρόεδρο να δηλώνει πως θα αγωνιστεί να κρατήσει τη σειρά στην Γαλλία. Όπως χαρακτηριστικά είπε στο Variety: «Θα παλέψουμε σκληρά και θα ζητήσουμε να μείνει το Emily in Paris στο Παρίσι. Το λέει και το όνομα, δεν έχει νόημα να πάει στη Ρώμη».

Jenny.Gr
Emily in Paris / Instagram

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η σύζυγός του, Μπριζίτ, έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά, όπου συναντήθηκε τυχαία με την Έμιλι σε ένα εστιατόριο. «Ήταν πολύ χαρούμενη που το έκανε κι εγώ πολύ περήφανος. Είναι μόλις λίγα λεπτά, αλλά νομίζω ήταν μια πολύ καλή στιγμή για εκείνη», πρόσθεσε ο Μακρόν και συνέχισε: «Νομίζω ότι είναι καλό για την εικόνα της Γαλλίας. Το Emily in Paris είναι εξαιρετικά θετικό και προσελκύει κόσμο στη χώρα».

Το δεύτερο μέρος της τέταρτης σεζόν του Emily in Paris, μεταφέρθηκε στην ρομαντική Ρώμη. Έδειξε αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας, τις κλασικές βόλτες με τη βέσπα, την κουλτούρα των Ιταλών και γενικώς έστρεψε το ενδιαφέρον του κόσμου προς τα εκεί. Η σειρά έχει ανανεωθεί για πέμπτη σεζόν, με την Έμιλι να έχει λήψεις ξανά και στο Παρίσι και στη Ρώμη. Ο Ντάρεν Σταρ, ο δημιουργός της σειράς, είπε πως η ηρωίδα του ήταν «πολύ άνετη στο Παρίσι. Ήθελα να τη ρίξω σε άγνωστα νερά για εκείνη».

Οι Γάλλοι κριτικοί κατακρεούργησαν το Emily in Paris

Πάντως, το Emily in Paris δεν έχει δεχθεί θετικές κριτικές από τους Γάλλους, κυρίως γιατί το Παρίσι που παρουσιάζεται, δεν είναι αυτό. Ωστόσο οι προβολές της σειράς πάνε πολύ καλά. Από το 2020 που ξεκίνησε να προβάλλεται στο Netflix και έγινε η πιο δημοφιλής rom-com, βρίσκεται σταθερά στις 10 κορυφαίες της πλατφόρμας. «Είναι μια σειρά γεμάτη στερεότυπα, κι όμως δεν μπορούμε να την μισήσουμε εντελώς», είχε γράψει το γαλλικό πολιτιστικό περιοδικό Telerama όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Netflix.

Αξίζει να σημειωθεί πως από μια φετινή μελέτη για το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και Κινουμένων Σχεδίων της Γαλλίας, διαπιστώθηκε πως περίπου το 38% των τουριστών επισκέπτεται την χώρα εξαιτίας της σειράς. Γι’αυτό και το τουριστικό γραφείο του Παρισιού προτείνει μια λίστα με 10 βασικές τοποθεσίες για επίσκεψη, όπου γυρίστηκαν κάποιες αξιόλογες σκηνές. Θεωρείται, δε, πως η σειρά πυροδότησε μια αξιοσημείωτη αύξηση στις διαδικτυακές αναζητήσεις σχετικά με την μετακόμιση στο Παρίσι.

Jenny.Gr
Emily in Paris / Instagram

Το δημαρχείο του Παρισιού έχει πάντως δηλώσει πως η εξιδανικευμένη εκδοχή της πρωτεύουσας στη σειρά ήταν επικίνδυνη για την κλιματική κρίση, καθώς δεν προβλήθηκε αρκετά για τις πράσινες επιλογές μεταφοράς και ρομαντικοποίησε ιστορικές πολυκατοικίες που έχουν κακή μόνωση.