UPDATE

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις, για να μην κλέψουν το σπίτι σου όσο λείπεις


JTeam

21 Οκτωβρίου 2024

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις, για να μην κλέψουν το σπίτι σου όσο λείπεις
Unsplash
Όσο εσύ θα απολαμβάνεις τις διακοπές σου, το σπίτι σου πρέπει να είναι ασφαλές

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν προγραμματίσει κάποια απόδραση είτε εντός είτε εκτός συνόρων. Η αλήθεια είναι πως αυτό το τριήμερο αποτελεί την πρώτη ευκαιρία για ανάπαυλα και ξεκούραση μετά το καλοκαίρι, συνεπώς είναι λογικό να υπάρξει μεγάλη κινητικότητα.

Αυτή η ησυχία που αναμένεται να επικρατήσει αποτελεί ιδανική αφορμή για τους επίδοξους διαρρήκτες να «εισβάλουν» στο σπίτι σου. Αν, λοιπόν, δεν θέλεις να βρεθείς σε αυτή την άβολη και άσχημη θέση - ενώ απολαμβάνεις την εκδρομή σου - υπάρχει μια σειρά από tips που θα σε βοηθήσουν να προστατέψεις την κατοικία σου για το διάστημα που θα απουσιάζεις.

Jenny.Gr
Unsplash

Τι να προσέξεις στο σπίτι σου πριν φύγεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

#1 Να ποστάρεις στα social media τοποθεσία και ακριβή ώρα

Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Κάθε φορά που πηγαίνουμε διακοπές, είθισται να κάνουμε αναρτήσεις, επισημαίνοντας την τοποθεσία και την ώρα, γεγονός που είναι μέγα λάθος. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες το προφίλ σου να παρακολουθείται και έτσι οι διαρρήκτες να γνωρίζουν πότε το σπίτι σου είναι κενό, ώστε να το παραβιάσουν.

#2 Μην ξεχάσεις να ασφαλίσεις πόρτες, παράθυρα και να βάλεις συναγερμό

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, ωστόσο πολλές φορές πάνω στη βιασύνη μας ξεχνάμε να κάνουμε κάποια βασικά πράγματα πριν φύγουμε από το σπίτι. Φρόντισε να ασφαλίσεις όλα τα παράθυρα από την προηγούμενη ημέρα και άσε μόνο την πόρτα και τον συναγερμό για την ημέρα του ταξιδιού. Ενεργοποίησε τον συναγερμό πριν μπεις στο αμάξι σου, γιατί μετά ενδέχεται να το ξεχάσεις.

#3 Μην αφήσεις εργαλεία και σκάλα εκτός σπιτιού

Ο λόγος είναι προφανής. Γιατί να διευκολύνεις το έργο των επίδοξων ληστών; Η σκάλα και τα λοιπά εργαλεία, όπως κατσαβίδια, σφυρί, φτυάρια και ό,τιδήποτε άλλο, πρέπει να είναι αποθηκευμένα σε μη προσβάσιμο σημείο.

#4 Μην αφήνεις ανοιχτό το φως κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ένα από τα «κόλπα» που κάνουμε όλοι είναι να αφήνουμε ανοιχτό το εξωτερικό φως, όταν λείπουμε από το σπίτι μας. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι λανθασμένη, καθώς το φως εκτός από το βράδυ, θα είναι ανοιχτό και το πρωί, γεγονός που αυτομάτως μαρτυρά ότι απουσιάζουμε από το σπίτι.

#5 Μην αφήσεις το αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε εμφανές σημείο

Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις χωρίς το αυτοκίνητο, πρέπει να σκεφτείς πού θα το αφήσεις - σε περίπτωση πάντα που δεν έχεις γκαράζ. Η σκέψη να το παρκάρεις έξω από το σπίτι σου και να μείνει για μέρες εκεί σταθμευμένο αποτελεί ένδειξη ότι απουσιάζεις. Συνεπώς, μια καλή ιδέα είναι να αλλάξεις τετράγωνο ή να επιλέξεις ένα πάρκινγκ όπου υπάρχει ασφάλεια.