COOL GREECE

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: 3 ταξίδια με το αυτοκίνητο εντός Ελλάδας


Άννα Καντζηλιέρη

3 Οκτωβρίου 2024

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: 3 ταξίδια με το αυτοκίνητο εντός Ελλάδας
Shutterstock
Φτιάξε βαλίτσα, μπες στο αυτοκίνητο και σε λίγες ώρες θα βρίσκεσαι στον προορισμό των διακοπών σου

Η 28η Οκτωβρίου φέτος (δηλαδή το 2024) πέφτει Δευτέρα και τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει αυτό πέρα από τριήμερο ταξίδι για ξεκούραση, χαλάρωση και διασκέδαση. Η αλήθεια είναι πως μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών, η αργία της 28ης Οκτωβρίου είναι μια καλή ευκαιρία για ανάπαυλα και αλλαγή παραστάσεων, λίγο πριν το φινάλε της χρονιάς.

Αν ανήκεις στη - μικρή - κατηγορία ανθρώπων που ως τώρα δεν είχαν σκεφτεί την αργία και συνεπώς δεν έχουν κανένα απολύτως πλάνο για ταξίδι, ποτέ δεν είναι αργά. Η Ελλάδα μας διαθέτει πανέμορφα μέρη, τα οποία μπορείς να επισκεφτείς ακόμα και την τελευταία στιγμή και να περάσεις όμορφα μακριά από τη βάση σου.

Το πρόγραμμα, λοιπόν, έχει ως εξής: Το απόγευμα της Πέμπτης ετοιμάζεις βαλίτσες, την Παρασκευή μετά τη δουλειά αναχωρείς για τον προορισμό σου και το βράδυ κοιμάσαι στον τόπο όπου θα περάσεις τις επόμενες τρεις ημέρες. Το βασικό ερώτημα, τώρα, είναι άλλο. Πού να πάω το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου; Μην ψάχνεις, έχουμε εμείς την απάντηση.

Παρακάτω, θα βρεις τρεις πόλεις που μπορείς να γιορτάσεις την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Τρεις πόλεις, τρεις διαφορετικές τοποθεσίες και αμέτρητες επιλογές για κάθε γούστο προκειμένου να γεμίσεις τις ημέρες των διακοπών σου.

3 ελληνικές πόλεις για να επισκεφτείς την 28η Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της αυτή την περίοδο του χρόνου, αφενός γιατί γιορτάζει ο πολιούχος της Άγιος Δημήτριος και αφετέρου γιατί ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση που αξίζει να δεις. Ο περίπατος στην παραλία της Θεσσαλονίκης με φόντο τον Λευκό Πύργο, η επίσκεψη στην Άνω Πόλη και η βόλτα στους κεντρικούς δρόμους δεν πρέπει να απουσιάζουν από τη λίστα σου.

Να τονίσουμε πως η συμπρωτεύουσα φημίζεται για το καλό και νόστιμο φαγητό, συνεπώς μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τοπικές κι όχι μόνο γεύσεις. Τέλος, λίγο πριν πάρεις τον δρόμο της επιστροφής, αγόρασε μπουγάτσα και τρίγωνα πανοράματος για να γλυκάνεις την ημέρα σου.

Jenny.Gr
Shutterstock
Jenny.Gr
Shutterstock

Ιωάννινα

Τα πανέμορφα Ιωάννινα αποτελούν μια πολύ καλή πρόταση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου κι όχι άδικα, αφού συνδυάζουν την απόλυτη ηρεμία με τους έντονους ρυθμούς της νέας γενιάς. Η απαράμιλλη ομορφιά της λίμνης σε μαγεύει από το πρώτο λεπτό, το κάστρο σου θυμίζει την ιστορικότητά τους, ενώ τα αμέτρητα μαγαζιά σου δίνουν την ευκαιρία να απολαύσεις τον καφέ και το ποτό σου, όποια προτίμηση κι αν έχεις. Πέρα από το γραφικό και παραμυθένιο κέντρο τους, τα Ιωάννινα παρέχουν πολλές επιλογές για μονοήμερες αποδράσεις.

Για παράδειγμα, το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια, είναι δύο ξακουστές και υπέροχες τοποθεσίες, ιδανικές για χαλάρωση με φόντο τα βουνά και τα φαράγγια. Εκεί, ο χρόνος σταματάει και η επαφή με τη φύση σε γεμίζει ενέργεια, το μυαλό καθαρίζει και το σώμα ηρεμεί. Μην παραλείψεις να γευματίσεις σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες, δοκιμάζοντας τοπικές συνταγές.

Jenny.Gr
Shutterstock
Jenny.Gr
Shutterstock

Ναύπλιο

Αφήνοντας τη βόρεια Ελλάδα και κατηφορίζοντας προς τα κάτω και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, σε περιμένει το γραφικό και πλούσιο σε ιστορία Ναύπλιο. Η πρώτη πρωτεύουσα του τότε νεοσύστατου ελληνικού κράτους (1823) ανταμείβει κάθε επισκέπτη της, αφού τα συνδυάζει όλα. Βρίσκεται μόλις 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα και αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκείνους που θέλουν ήσυχες διακοπές, δίπλα στη θάλασσα, χωρίς, όμως να χάσουν τις ανέσεις της πόλης.

Ο ρομαντισμός και η γοητεία του είναι αδιαμφισβήτητα και κάθε βήμα σου στα σοκάκια του κέντρου θα σε πείσουν γι’ αυτό. Το Μπούρτζι, το Παλαμίδι, το παλιό τζαμί νυν Δημοτικό Θέατρο, είναι κάποια από τα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείς, αν ταξιδεύεις για πρώτη φορά στο Ναύπλιο. Γύρω του, υπάρχουν πολλά μικρά χωριουδάκια που προλαβαίνεις να εξερευνήσεις μέσα σε ένα τριήμερο.

Jenny.Gr
Shutterstock
Jenny.Gr
Shutterstock

Jenny.Gr
Shutterstock