COOL GREECE

Κοντινή απόδραση από την Αθήνα: 3 μαγευτικές λίμνες για εξερεύνηση και χαλάρωση


Άννα Καντζηλιέρη

29 Σεπτεμβρίου 2024

Κοντινή απόδραση από την Αθήνα: 3 μαγευτικές λίμνες για εξερεύνηση και χαλάρωση
Shutterstock
Μία εκδρομή στη λίμνη είναι η απάντηση στο ερώτημα «τι θα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο»

Αν κάποιος μας ζητούσε να απαριθμήσουμε τα προτερήματα της Αθήνας, δεν θα γινόταν να παραλείψουμε το γεγονός ότι συνδέεται με την υπόλοιπη Ελλάδα με τέτοιο τρόπο, αφού μόλις μερικές ώρες οδήγησης αρκούν για να αλλάξεις νομό και γεωγραφικό διαμέρισμα. Συνεπώς, μια κοντινή απόδραση το Σαββατοκύριακο από την πρωτεύουσα, είναι η τέλεια ιδέα για ατέλειωτη ξεκούραση και συλλογή νέων εμπειριών.

Η αλήθεια είναι πως όσοι ζούμε στην Αθήνα, έχουμε στη διάθεσή μας αμέτρητες επιλογές για ολιγοήμερα ταξίδια. Από κωμοπόλεις και χωριά μέχρι λίμνες και ποτάμια, όλα ενδείκνυται για μια ανάπαυλα από την έντονη καθημερινότητα και μια επιστροφή στη φύση, εκεί που όλα είναι ποιοτικά και ελεύθερα. Το φθινόπωρο αποτελεί ιδανική εποχή να επισκεφτείς κάποιες από τις δεκάδες λίμνες της χώρας μας και να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου, γαληνεύοντας μυαλό και πνεύμα.

Μπορεί να τις βλέπουμε στις ταινίες, να τις χαζεύουμε στις φωτογραφίες στα social media ή να τις φανταζόμαστε, όμως η εμπειρία να εξερευνάς από κοντά ένα υδάτινο τοπίο μέσα στο πράσινο, είναι σίγουρα ασύγκριτη. Αν, λοιπόν, οι εναλλακτικές διακοπές υπάρχουν στη wishlist σου, φτιάξε μια μικρή βαλίτσα, φόρεσε άνετα ρούχα και ετοιμάσου να γίνεις ένα με τη φύση, αναπνέοντας καθαρό αέρα και ατενίζοντας εικόνες βγαλμένες από τον παράδεισο. Το μυαλό μπαίνει σε «flight mode» και το σώμα βιώνει την απόλυτη χαλάρωση.

Jenny.Gr
Shutterstock

3 λίμνες για να επισκεφτείς το Σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα

Λίμνη Δόξα

Σε περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα θα συναντήσεις τη λίμνη Δόξα, ένα ονειρεμένο τοπίο ικανό να σε μαγέψει από το πρώτο βλέμμα. Την καταγάλανη λίμνη περιβάλλουν λουλούδια, θάμνοι και πανύψηλα δέντρα, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δρομάκια που μπορείς να περπατήσεις, αγναντεύοντας τον περιβάλλοντα χώρο.

Η λίμνη Δόξα βρίσκεται στον Αρχαίο Φενεό Κορινθίας και προσφέρει πολλές επιλογές για αναψυχή. Πέρα από την πεζοπορία, μπορείς να κάνεις ποδήλατο στη λίμνη, να δοκιμάσεις ιππασία ή να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα (και παγωμένα) νερά. Αν, πάλι, δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις τίποτα από αυτά, μπορείς να καθίσεις στην όχθη και να απολαύσεις το μαγευτικό τοπίο που απλώνεται μπροστά σου.

Jenny.Gr
Shutterstock

Λίμνη Τσιβλού

Η λίμνη Τσιβλού ανήκει στον Νομό Αχαΐας και αποτελεί ακόμα μια επιλογή για τη μίνι απόδρασή σου το Σαββατοκύριακο. Αρκούν 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο για να φτάσεις σε αυτό το παραμυθένιο και ήσυχο μέρος, μακριά από την ένταση και την πολυκοσμία της Αθήνας. Ο ήχος των πουλιών, τα γαλαζοπράσινα νερά και το απέραντο πράσινο θα απομακρύνουν τις αγχωτικές σκέψεις και θα σε πλημμυρίσουν από χαρά και ηρεμία.

Για κάποιους είναι η «μικρή Ελβετία» της Ελλάδας, για άλλους ένας «μικρός παράδεισος», που όπως και να ‘χει πρέπει να αφιερώσεις ένα Σαββατοκύριακο εξερευνώντας τον.

Jenny.Gr
Shutterstock

Πολυλίμνιο

Από την Κορινθία και την Αχαΐα μεταφερόμαστε στη Μεσσηνία, εκεί όπου βρίσκεται το Πολυλίμνιο. Σε σχεδόν 3 ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα, θα συναντήσεις ένα φυσικό κάλλος, ένα σύμπλεγμα λιμνών, το οποίο σε συνδυασμό με τους καταρράκτες και το καταπράσινο τοπίο τριγύρω δημιουργούν έναν επίγειο παράδεισο που είναι επιτακτική ανάγκη να θαυμάσεις.

Μπορεί για χρόνια να ήταν κρυμμένος, όμως πλέον είναι ανοιχτός στο κοινό και μπορείς να το επισκεφτείς όποιο Σαββατοκύριακο νιώθεις την ανάγκη να αποδράσεις από την πραγματικότητα και να βρεθείς μέσα στη φύση. Αν ο καιρός είναι καλός, μη διστάσεις να κολυμπήσεις στα καταπράσινα νερά.

Jenny.Gr
Shutterstock