UPDATE

Το Charlie Hebdo δημοσίευσε σκίτσο με τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό. Κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα αγγίζει η σάτιρα


JTeam

22 Οκτωβρίου 2024

Το Charlie Hebdo δημοσίευσε σκίτσο με τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό. Κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα αγγίζει η σάτιρα
Getty Images
Η υπόθεση που συγκλόνισε την γαλλική κοινωνία, έγινε αντικείμενο σάτιρας από το Charlie Hebdo

Η υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό είναι φριχτή, σοκαριστική, απαίσια. Δεν υπάρχουν κατάλληλες λέξεις για να την περιγράψουμε. Με αυτές τις λέξεις, όμως, μπορούμε να περιγράψουμε το σκίτσο του Charlie Hebdo, που σκέφτηκε πως είναι καλή ιδέα να σκιαγραφήσει τους αλλεπάλληλους βιασμούς της, για δέκα χρόνια. Ο σύζυγος της, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του, την νάρκωνε και στη συνέχεια προσκαλούσε άνδρες στο σπίτι για να τη βιάσουν.

Το εν λόγω σκίτσο του Charlie Hebdo, που αναρτήθηκε πριν πέντε ημέρες και δικαιολογημένα προκάλεσε αντιδράσεις, απεικονίζει την Πελικό ξαπλωμένη στο κρεβάτι, γυμνή και ναρκωμένη, και δίπλα της άντρες που περιμένουν τη σειρά τους για να τη βιάσουν. Μας πιάνει αηδία και μόνο που το γράφουμε. Ο τίτλος του σκίτσου είναι «L’Amour ouf, μια ταινία του Ντομινίκ Πελικό», ο οποίος στο σκίτσο φαίνεται να τραβάει βίντεο τους βιασμούς της συζύγου του.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση προφανώς και ήταν καταιγιστικά, με έναν χρήστη να σχολιάζει πως το σκίτσο του Charlie Hebdo είναι μια «βρώμικη πρόκληση».

Το Charlie Hebdo συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο για τα σκίτσα του, το οποίο δεν διστάζει να σατιρίσει πολιτικά πρόσωπα και θρησκείες. Όμως υπάρχουν πράγματα και υπόθεσεις που η σάτιρα δεν πρέπει να τα αγγίζει. Οι βιασμοί της Πελικό είναι ένα εξ αυτών.

Η Ζιζέλ Πελικό βιάστηκε ενώ ήταν αναίσθητη τουλάχιστον 92 φορές από τουλάχιστον 72 άνδρες. Κάποιοι βίασαν τη Ζιζέλ Πελικό μία φορά, άλλοι επανέλαβαν τον βιασμό έως και έξι φορές.