UPDATE #NOW

Η Ζιζέλ Πελικό θέλει η ντροπή να αλλάξει πλευρά: «Καμία άλλη γυναίκα να μην υποφέρει»


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ζιζέλ Πελικό θέλει η ντροπή να αλλάξει πλευρά: «Καμία άλλη γυναίκα να μην υποφέρει»
Unsplash/ Delia Giandeini
«Όταν άλλες γυναίκες, εάν μια μέρα ξυπνήσουν χωρίς να θυμούνται τίποτα, μπορεί να ανατρέξουν στη μαρτυρία της Ζιζέλ Πελικό»

H Ζιζέλ Πελικό θέλει η ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο. Θέλει η ντροπή να μην είναι στην πλευρά του θύματος, αλλά στην πλευρά των κακοποιητών. Θέλει να παλέψει για όλες εκείνες τις γυναίκες που μπορεί ποτέ να μην αναγνωριστούν ως θύματα βιασμού. Η οργή της, επιθυμεί να μετατραπεί σε δύναμη, φωνή και προστασία.

Η ζωή της καταστράφηκε. Ο επί δεκαετίες σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, τη νάρκωνε με χάπια που της έριχνε ο ίδιος στο φαγητό της, έπειτα τη βίαζε και καλούσε άλλους άντρες να ασελγήσουν στο κορμί της. Βιντεοσκοπούσε όλες αυτές τις φρικιαστικές στιγμές, κρατώντας συγκεκριμένο αρχείο με ημερομηνία, όνομα ή ψευδώνυμο και πορνογραφικό τίτλο στον υπολογιστή του. Η Ζιζέλ Πελικό βιάστηκε τουλάχιστον 92 φορές από τουλάχιστον 72 άνδρες.

Ο Ντομινίκ Πελικό δεν αρνήθηκε τίποτα στο δικαστήριο. Στις τελευταίες ακροάσεις, δεν ήταν παρών. Ωστόσο, τα γαλλικά μέσα σημειώνουν πως ο ίδιος ανέφερε στην ψυχολόγο του ότι εάν η Ζιζέλ δεν είχε μάθει τίποτα, «θα συνεχίζαμε ευτυχισμένοι». «Όταν έβλεπα τη σύζυγό μου να ικανοποιεί τους άνδρες, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος», είπε.

Η Ζιζέλ Πελικό μοιραζόταν τη ζωή της για χρόνια με έναν άνθρωπο που δεν γνώριζε. Με ένα τέρας. «Με αντιμετώπιζαν σαν μια σακούλα σκουπιδιών […]. Δεν ξέρω εάν θα τα ξαναβρώ ποτέ με τον εαυτό μου»,τόνισε στο δικαστήριο της γαλλικής πόλης Αβινιόν, κατά τη διάρκεια μιας δίκης που έχει συνταράξει όχι μόνο τη Γαλλία, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Πλέον, είναι μια γυναίκα γεμάτη μίσος και οργή. Και γι’ αυτό αποφάσισε η δίκη να διεξαχθεί δημοσίως, για να σώσει άλλες γυναίκες.

«Έτσι, όταν άλλες γυναίκες, εάν μια μέρα ξυπνήσουν χωρίς να θυμούνται τίποτα, μπορεί να ανατρέξουν στη μαρτυρία της Ζιζέλ Πελικό», είπε στο δικαστήριο, σύμφωνα με τους New York Times. «Καμία άλλη γυναίκα να μην υποφέρει από τη νάρκωση και τη θυματοποιήσή της». Η ίδια, θέλει να δείξει «ότι η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά».

Την Πέμπτη (05/09) μίλησε για πρώτη φορά στο δικαστήριο για την κόλαση που έζησε. Χρειάστηκε να αναβιώσει τραυματικά γεγονότα, γεγονότα που αν και δεν θυμόταν, έχουν σημαδέψει την ψυχή και το κορμί της.