UPDATE #NOW

Ένα θύμα, 92 βιασμοί, 72 άντρες: Η υπόθεση βιασμού στη Γαλλία που σοκάρει


JTeam

4 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα θύμα, 92 βιασμοί, 72 άντρες: Η υπόθεση βιασμού στη Γαλλία που σοκάρει
Ο Ντομινίκ Πελικό επί 10 χρόνια νάρκωνε, βίαζε και καλούσε άλλους άντρες για να ασελγήσουν στο κορμί της συζύγου του, Ζιζέλ Πελικό

Στην πόλη της Αβινιόν, στη νότια Γαλλία, ξεκίνησε τη Δευτέρα (02/09) η δική 51 αντρών που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, με τον 71χρονο σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό, να κάθεται επίσης στο εδώλιο των κατηγορουμένων. Ο Ντομινίκ Πελικό, επί 10 χρόνια βίαζε και καλούσε άλλους άντρες για να ασελγήσουν στο κορμί της συζύγου του, στο σπίτι τους στο Μαζάν, ενώ εκείνη ήταν ναρκωμένη από χάπια που της έριχνε ο ίδιος στο φαγητό. Ο Πελικό βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε τις φρικιαστικές στιγμές των κατ΄ εξακολούθηση βιασμών της.

Σύμφωνα με τη Le Monde, η Ζιζέλ Πελικό βιάστηκε ενώ ήταν αναίσθητη τουλάχιστον 92 φορές από τουλάχιστον 72 άνδρες, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορηθεί μόνο 51 από τους υπόπτους. Μεταξύ των κατηγορούμενων, περιλαμβάνονται οδηγοί φορτηγών, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας πυροσβέστης, ένας δημοσιογράφος και ένας στρατιωτικός. Ένα μωσαϊκό από άντρες με «οικογενειακό» προφίλ, καθώς κάποιοι εξ αυτών ήταν παντρεμένοι και είχαν παιδιά. Όλοι, σήμερα ηλικίας μεταξύ 30 και 74 ετών, δικάζονται από το ποινικό δικαστήριο της Vaucluse από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου. Κάποιοι βίασαν τη Ζιζέλ Πελικό μία φορά, άλλοι επανέλαβαν τον βιασμό έως και έξι φορές.

Οι πληροφορίες της Le Monde αναφέρουν πως ο Ντομινίκ Πελικό δεν αρνήθηκε κανένα γεγονός από όσα έχουν συμβεί. Δήλωσε μάλιστα στο δικαστήριο, ότι όλοι οι άνδρες γνώριζαν πως η σύζυγός του ήταν ναρκωμένη και αναίσθητη. Ο ίδιος, έθετε κανόνες στους βιαστές της Ζιζέλ Πελικό. Δεν τους επέτρεπε να φορούν άρωμα, να έχουν καπνίσει ή να έχουν καταναλώσει αλκοόλ, ώστε να διασφαλιστεί ότι η γυναίκα του δεν θα ξυπνούσε. Δεν τους άφηνε να φορούν προφυλακτικά, με αποτέλεσμα η Ζιζέλ να κολλάει σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από τους βιασμούς.

Οι πληροφορίες των γαλλικών media αναφέρουν πως πολλοί από τους κατηγορούμενους αρνούνται τις κατηγορίες για βιασμό. Ορισμένοι, υποστηρίζουν πως παρά το γεγονός πως γνώριζαν ότι η Ζιζέλ Πελικό ήταν ναρκωμένη με χάπια, αρκούνταν στην άδεια του συζύγου της, καθώς ήταν «επαρκής συναίνεση». Πολλοί πίστευαν ότι η γυναίκα είχε συμφωνήσει να ναρκωθεί, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι το ζευγάρι ήταν swingers.

«A son insu» («Εν αγνοία της») είναι το όνομα του chat room στην ιστοσελίδα γνωριμιών Coco.fr, όπου ο 71χρονος στρατολογούσε και καλούσε άλλους άντρες να βιάσουν τη γυναίκα του. «Είσαι σαν εμένα, σου αρέσει η διαδικασία βιασμού», είναι μόνο ένα από τα αμέτρητα, φρικιαστικά μηνύματα που έχει ανταλλάξει αυτά τα 10 χρόνια ο Ντομινίκ Πελικό με τους βιαστές της γυναίκας του.

Σεπτέμβριος 2020: Όταν έγινε η αποκάλυψη της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, όταν ένας συνταξιούχος (o Nτομινίκ Πελικό), συνελήφθη σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Καρπαντρά στη Γαλλία. Κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του σουπερμάρκετ με ένα κινητό τηλέφωνο προσαρτημένο σε μια τσάντα και τραβούσε βίντεο κάτω από τις φούστες γυναικών. Η σύζυγός του τότε έλειπε. Η αστυνομία έκανε εκτενή έρευνα στο σπίτι τους, κατάσχεσε τον φορητό υπολογιστή του και ανακάλυψε έναν φάκελο με τίτλο «Abus» («Κακοποίηση»). Αυτός ο φάκελος περιείχε περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και βίντεο, τις οποίες ο Πελικό καταχώρησε μεθοδικά με ημερομηνία, όνομα ή ψευδώνυμο και πορνογραφικό τίτλο.

@tf1info

Depuis ce lundi matin, Dominique P., 71 ans, est jugé devant la cour criminelle du Vaucluse aux côtés de 50 autres accusés. Le septuagénaire est accusé d'avoir drogué sa femme et recruté des hommes pour la violer. La victime, Gisèle P., a par ailleurs accepté comme ses proches parties civiles d'être photographiées et filmées avant le début de l'audience.

♬ son original - TF1 INFO

Η Ζιζέλ Πελικό πληροφορήθηκε από την αστυνομία πως τη βίαζαν συστηματικά

Η Ζιζέλ ήταν μαζί με τον Ντομινίκ από την ηλικία των 18 ετών. Ήταν παντρεμένοι περισσότεροι από 50 χρόνια και είχαν τρία παιδιά. Η ίδια, τον περιέγραψε στην αστυνομία (αρχικά) ως έναν στοργικό άνθρωπο. Εκεί, πληροφορήθηκε ότι από το 2011 ο σύζυγός της τη νάρκωνε, την εξέδιδε και τη βιντεοσκοπούσε. Τα φάρμακα που της έδινε, δεν της άφηναν καμία μνήμη. Όταν η αστυνομία της έδειξε τις φρικτές εικόνες από τον υπολογιστή του συζύγου της, στην αρχή είπε ότι «δεν αναγνώρισε τη γυναίκα στις εικόνες». «Εσύ είσαι», της είπαν στο αστυνομικό τμήμα.

«Με αηδιάζει, αισθάνομαι βρώμικη, προδομένη», είπε στον δικαστή όταν αποκαλύφθηκαν τα γεγονότα. Ο δικηγόρος της Ζιζέλ, Στεφάν Μπαμπονό (Stéphane Babonneau), δήλωσε πως η πελάτισσά του δεν γνώριζε πως είχε υποστεί κατ’ εξακολούθηση βιασμούς. Η ίδια παρουσίαζε μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια ανησυχητικά συμπτώματα, όπως απώλεια μαλλιών, απώλεια μνήμης, φλεγμονή και πόνους στην κοιλιά. Πίστευε πως έχει Αλτσχάιμερ ή ακόμα και καρκίνο.

Η Ζιζέλ Πελικό, ζήτησε να μη γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. «Αυτό θα ήθελαν οι άνδρες που της επιτέθηκαν», δήλωσε ο δικηγόρος της. Ο προεδρεύων δικαστής, Ρογκέρ Αρατά, ο οποίος ηγείται μιας ομάδας πέντε δικαστών, διάβασε τα κύρια πορίσματα της έρευνας τη δεύτερη ημέρα της δίκης. Ο ίδιος, είπε πως γυμνές φωτογραφίες της κόρης τους, βρέθηκαν επίσης στον υπολογιστή του Πελικό, με τίτλο «Γύρω από την κόρη μου, γυμνή». Η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα και βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου. Επανεμφανίστηκε περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Ο Ντομινίκ Πελικό βιντεοσκόπησε επίσης τις νύφες του στο μπάνιο, χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο κρυμμένο σε μια τσάντα. Στη συνέχεια δημοσίευσε τις εικόνες στο Coco.fr. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ύποπτος επίσης για συμμετοχή σε έναν βιασμό και φόνο το 1991, καθώς και μια απόπειρα βιασμού το 1999.