UPDATE

«Μια βραδιά κάτω από την ελιά» και τέσσερις ημέρες γεμάτες τέχνη στην Νάξο


JTeam

24 Οκτωβρίου 2024

«Μια βραδιά κάτω από την ελιά» και τέσσερις ημέρες γεμάτες τέχνη στην Νάξο
Για τρίτη χρονιά, η πολιτιστική πρωτοβουλία “Μια βραδιά κάτω από την ελιά” έφερε στην Νάξο σπουδαίες προσωπικότητες για τέσσερις ημέρες πολιτισμού και γαστρονομίας – για μια “στιγμή ολοστρόγγυλη

Το 2022 μια νέα πολιτιστική πρωτοβουλία έπαιρνε πνοή στο νησί της Νάξου, όταν η Μαρία Πολυκρέτη θέλησε να αναδείξει τις ιδιαίτερες ομορφιές της πατρίδας της, φιλοξενώντας εκδηλώσεις πολιτισμού στο εντυπωσιακό κτήμα της οικογένειάς της. Το μεσαιωνικό κτήμα Cabones που ανήκει στην οικογένεια Πολυκρέτη από το 1901 δεν είναι ένα απλό κτήμα.

Εκτός από το ότι έχει φιλοξενήσει τον Άντονι Μπουρντεν σε εκπομπή που γύριζε για την Νάξο, είναι διάσημο και για τις αιωνόβιες ελιές που δεσπόζουν εδώ και εκατοντάδες (μερικά και 2,5 χιλιάδες) χρόνια εκεί. Αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο επιβλητικά settings της ορεινής Νάξου – και κάθε μια βραδιά πολιτισμού “κάτω από την ελιά” συνδύαζε την τέχνη και την ιστορία με τρόπο τόσο εμφατικό, που μόνο θαυμασμό μπορούσες να νιώθεις που είχες την ευκαιρία να βρίσκεσαι εκεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Monopoli.gr