
O Χ. Δαμαλάς θέλει «οι γεύσεις να είναι πρωτόγνωρες και ταυτόχρονα να βγάζουν κάτι οικείο στον ουρανίσκο, σαν νότες μουσικής που ξεχωρίζουν και ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους».
Στο RAWBATA -που κλείνει ήδη τον πρώτο χρόνο του- μπερδεύει νόστιμα τα φασολάκια στη σχάρα (στην ιαπωνική σχάρα ρομπάτα, που δάνεισε και το όνομα της στο εστιατόριο) με τόνο τατάκι, τραχανά με κατσικάκι ή κόκορα με χυλοπίτες.
Αξιοποιώντας δημιουργικά τις τεχνικές της ιαπωνικής κουζίνας, που άριστα κατέχει, με τις εποχιακές πρώτες ύλες που καθημερινά αναζητά στις λαϊκές η απευθείας από τους παραγωγούς.
Ο Χρόνης Δαμαλάς βάζει στα πιάτα του τη όλη τη φιλοσοφία ζωής του, που δίνει ‘απαγορευτικό’ στα συντηρητικά και τα χημικά πρόσθετα γιατί πάνω απ’όλα πρεσβεύει την καθαρότητα στη γεύση. Και το κάνει με επιτυχία αξιοποιώντας τις μαγειρικές σπουδές του στο Culinary Institute της Ν.Υόρκης καθώς και τη θητεία του σε σπουδαία εστιατόρια ανά τον κόσμο όπως στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ο Σεφ όμως δεν είναι μόνος του. Υποστηρίζεται από μια δυναμική ομάδα με επικεφαλής τη Φωτεινή Μαρκουτσά, με πολύχρονη εμπειρία στην εστίαση, που φροντίζει την άψογη οργάνωση του RAWBATA.
Δε χρειάζεται, λοιπόν, να ταξιδέψουμε, παρά μόνο μέχρι τους… Αμπελοκήπους και να κάνουμε την κράτηση μας σε ένα από τα δροσερά τραπεζάκια έξω, στην πλατεία Λακωνίας για ένα γευστικό ταξίδι αξιώσεων από έναν από τους καλύτερους σεφ της γενιάς του και όχι μόνο!
Ακολουθήστε τα social media του Rawbata για να μαθαίνετε πρώτοι τις εκδηλώσεις που ακολουθούν, για τα πρώτα γενέθλια του!
RAWBATA, Λακωνίας 33, 21 0692 3796, Αμπελόκηποι.
Διαβάζονται Τώρα
- 11 "ύπουλα" σημάδια ναρκισσισμού που ξεγελούν τους περισσότερους
- Η Σαρλίζ Θερόν απενοχοποιεί το age gap και τα situationships με τον καλύτερο τρόπο - “Έκανα one night stand με 26χρονο και ήταν εκπληκτικό”
- Οι άνθρωποι με υψηλό EQ ακολουθούν τον κανόνα 3-10, για να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις - Και δεν σφάλλουν ποτέ