Ο Λευτέρης ο Πολίτης είναι κάτι παραπάνω από ένα μαγαζί που φτιάχνει σουβλάκια στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένα τοπόσημο της πόλης. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οδό Σατωβριάνδου, στην Ομόνοια, το 1951 και έκτοτε εξελίχθηκε σε «θεσμό», σε συνήθεια κάθε Αθηναίου.
Προσπαθώντας να δώσει το παρών στις αλλαγές της εποχής, στις μετατροπές της Αθήνας σε μια μεγάλη Disneyland του τουρισμού, ο Λευτέρης ο Πολίτης άνοιξε και στην οδό Ρόμβης, στο τρίγωνο του αθηναϊκού κέντρου.
Αν και οι φήμες έκαναν λόγο για μια τεράστια επιτυχία, ακόμα και για διπλάσια κατά κεφαλήν κατανάλωση στη Ρόμβης σε σχέση με το μαγαζί της Ομόνοιας, τελικά δεν υπήρξε αίσιο τέλος. Το μαγαζί στη Ρόμβης κατέβασε ρολά, με το πρώτο, αυτό της Ομόνοιας να «κρατάει τις Θερμοπύλες» του αθηναϊκού σουβλακιού. Γιατί έκλεισε όμως ο Λευτέρης της Ρόμβης;
Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader.gr
Αληθινές ιστορίες, βαθιά θέματα, καθημερινή έμπνευση. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.
Διαβάζονται Τώρα
- Το ζευγάρι παπούτσια – ορισμός του quiet luxury που θα βλέπουμε παντού φέτος και 5 επιλογές για να το προσθέσεις στη συλλογή σου
- Η αναβλητικότητά τους δεν έχει όρια: 5 συνήθειες που επιβεβαιώνουν πως ζουν μόνιμα με το «θα το κάνω μετά»
- Μανικιούρ χειμώνας 2026: Αυτό είναι το nail trend που θα βλέπεις παντού