UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

"ΔΙΑΤΡΟΦΗ": Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής των παιδιών


6 Οκτωβρίου 2014

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεπαρκούς σίτισης των παιδιών και στην πρόληψη προβλημάτων υγείας, τα οποία συνδέονται με κακές διατροφικές συνήθειες. Τα παραπάνω επιτυγχάνονται με την προσφορά ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος κάθε μέρα σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, καθώς και με την έμπρακτη προώθηση προτύπων υγιεινής διατροφής.

Το Πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 υλοποιήθηκε σε πάνω από 400 σχολεία και 60.000 μαθητές όλης της χώρας και έχει χαρακτήρα: Υποστηρικτικό, καθώς έχει επιτύχει μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας των οικογενειών των μαθητών. Σύμφωνα με στοιχεία του σχολικού έτους 2012-2013 η επισιτιστική ανασφάλεια των οικογενειών των μαθητών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα μειώθηκε κατά 11%. Εκπαιδευτικό, καθώς έχει επιτύχει αξιοσημείωτη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών παιδιών και οικογενειών και μείωση του αριθμού των παχύσαρκων παιδιών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάλι με στοιχεία της σχολικής χρονιάς 2012-2013: 13,4% των μαθητών που ήταν παχύσαρκοι στην έναρξη, είχαν φυσιολογικό βάρος στη λήξη 32,0% των μαθητών που ήταν υπέρβαροι στην έναρξη, είχαν φυσιολογικό βάρος στη λήξη 48,1% των μαθητών που ήταν ελλιποβαρείς στην έναρξη, είχαν φυσιολογικό βάρος στη λήξη

rr

Κοινωνικό - Παιδαγωγικό, καθώς δίνει έναυσμα για δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος ενώ παρατηρείται ότι ενισχύει την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή στον σχολικό χώρο και συμβάλλει στη μείωση της σχολικής διαρροής. 3 Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ έως τώρα χρηματοδοτείται κυρίως από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ωστόσο, η περαιτέρω οικονομική στήριξη είναι απαραίτητη. Ενδεικτικά, την περσινή σχολική υπήρξαν περισσότερα από 600 σχολεία, τα οποία είχαν αιτηθεί και έχουν την αντικειμενική ανάγκη να ενταχθούν σε αυτό, αλλά λόγω έλλειψης πόρων η ένταξή τους εκκρεμεί.

2Στηρίξτε το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στηρίξτε τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ένα υγιεινό γεύμα και σίγουρα από το ενδιαφέρον σας!