UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: Η Πύλος είναι ένα από τα must go μέρη & ιδού το γιατί


Αμαλία Κυπαρίσση

31 Μαρτίου 2016

IMG_2587-1.jpg

Οι σωστοί γονείς δίνουν στα παιδιά τους ρίζες και φτερά. Ρίζες για να ξέρουν που βρίσκεται το σπίτι τους. Φτερά για να πετάξουν μακριά.
(Τ. Σολκ)

Πίσω στις ρίζες μου θέλησα να πάω και εγώ μαζί με τα παιδιά μου το τριήμερο που μας πέρασε. Εκεί που έχω τις πρώτες καλοκαιρινές μου αναμνήσεις... σε ένα όμορφο κομμάτι γης αυτής της ευλογημένης χώρας. Στην Πύλο, Μεσσηνίας. Το πράσινο της βλάστησης «δένει» με το μπλε της θάλασσας και του ουρανού.

Φτάνοντας, λίγο πριν μπεις στην Πύλο, πάντα σταματάω στο σημείο όπου φαίνεται πανοραμικά η πόλη αμφιθεατρικά χτισμένη με τα κεραμίδια να της δίνουν χρώμα, η θάλασσα, το νεόκαστρο και το πράσινο από το δάσος και στο βάθος το νησάκι της Σφακτηρίας. Εκεί που όταν δύει ο ήλιος και βρίσκεσαι αγναντεύεις τη θάλασσα από το κάστρο αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο το τοπίο και ο ορίζοντας.  Είναι η στιγμή που παίρνω βαθιά ανάσα για να ανακαλέσω αναμνήσεις... να ξυπνήσω τις αισθήσεις και να θυμηθώ!

IMG_5376

Αυτή τη φορά είχα και «βοηθό» ώστε να κρατήσω τις αναμνήσεις ζωντανές... για να τις μοιραστώ με τα παιδιά μου στο παρόν  αλλά και στο μέλλον. Με την 13 megapixel πίσω κάμερα του Lenovo Vibe S1 “αποτύπωσα” τις στιγμές μαζί με τα παιδιά έτσι ώστε να τις ανακαλούμε στο μέλλον, για να «αιχμαλωτίσουμε» τα χρώματα, το τοπίο. To Vibe S1 έχει διπλή μπροστινή φωτογραφική με 8MP & 2.2 MP και αυτή είναι η απόλυτη λειτουργία για τα καλύτερα και πιο διασκεδαστικά family και όχι μόνο, shootings. H 5” Full HD IPS οθόνη κάνει θαύματα και κάθε λήψη γίνεται ξεχωριστή.

IMG_2587

Ξεκινήσαμε με έναν καφέ κάτω από τον πλάτανο που στέκει αγέρωχος πάνω από 100 χρόνια...κάποτε έτρωγα υποβρύχιο ακριβώς στο ίδιο σημείο...

Ακολούθησε μια στάση στο σπίτι της γιαγιάς... της προγιαγιάς. Για να μάθουν τα μικρά και να θυμηθώ εγώ. Με νοσταλγία τη γιαγιά μου. Τα σεμεδάκια της, τα λαλάγγια της!

IMG_2556

Επόμενη στάση ο μώλος και η ανταριασμένη λόγω καιρού θάλασσα, στα νερά της οποίας έμαθα να κολυμπάω.

IMG_2653

To εστιατόριο Ποσειδωνία ήταν ο προορισμός μας για φαγητό αφού κάναμε πρώτα μια περιήγηση στο σπίτι του Τσικλητήρα (του αθλητή με τα 4 ολυμπιακά μετάλλια) για να μάθουμε την ιστορία του αλλά και στιγμές από την Ελληνική Επανάσταση και τη Ναυμαχία του Ναυαρίνο το 1827.

IMG_2637

Στην Ποσειδωνία του Βασίλη Βρετάκου οι ψαρομεζέδες έχουν την τιμητική τους. Δοκιμάσαμε φρέσκιες γαρίδες, ψάρι που μόλις είχε βγει από τη θάλασσα και υπέροχα γλυκά κουταλιού από τη γιαγιά (περγαμόντο το αγαπημένο μας).

IMG_2649

Ακολουθησε μια ακόμη στάση στον Κρίνο στην πλατεία της Πύλου για ζουμερό γευστικό γαλακτομπούρεκο!

Εάν βρεθείς στην περιοχή μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα στη Μεθώνη και αφού κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας να φας φρέσκο ψάρι και κωλοχτύπες στην ταβέρνα που είναι πάνω στο κύμα, στο Ακρογιάλι. Το κάστρο της Μεθώνης είναι εντυπωσιακό και αποτελεί ωραία βόλτα για όλη την οικογένεια.

IMG_2486

Στην περιοχή αξίζει της προσοχής σας και η ταβέρνα του Παναγιώτη, ένα πέτρινο ζεστό σπίτι με αυλή στο Μεσοχώρι. Εκεί θα φας τον ωραιότερο καγιανά με παστό (χοιρινό κρέας), τυροπιτάκια και λουκάνικα. Τα φωτάκια και η ρουστίκ ατμόσφαιρα είναι ένα ακόμη στοιχείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον.

IMG_2530

Και στην ψαροταβέρνα του Αργύρη στη Μαραθούπολη, στο γραφικό ψαροχώρι, θα πας για να φας γαρίδες... Η Βοιδοκοιλιά είναι το σημείο αναφοράς όλων... μοναδικής ομορφιάς φυσικός κολπίσκος με λευκή ψιλή άμμο γεμάτη όμορφα κοχύλια… Εκεί απαθανατίσαμε όλες τις στιγμές με τη βοήθεια  της κάμερας του LENOVO Vibe S1 αναδεικνύοντας τα φυσικά χρώματα του ορίζοντα με τη βοήθεια του διπλού χρώματος φλας.

IMG_2645

Έτσι όπως βλέπω τα παιδιά μου να παίζουν στα κανόνια του Ναυαρίνου το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το τραγούδι της Rafaella Carra “A far l’ amore comincia tu” αυτό που τραγουδούσα εγώ στην ηλικία τους σκαρφαλώνοντας στα κανόνια.

Κατά τα λοιπά, μου έρχονται και δάκρυα στα μάτια...