UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: Κυριακή στου Ψυρρή


7 Μαΐου 2016

IMG_3027.jpg

Βόλτες στην πόλη, στην ηλιόλουστη πια πόλη. Λίγο πριν αρχίσει η αφόρητη ζέστη, τώρα που έχουν ανθίσει οι κήποι και μοσχομυρίζει το γιασεμί στα σοκάκια της παλιάς Αθήνας, μια βόλτα στου Ψυρρή ενδείκνυται για την Κυριακή!

Η δική μου βόλτα συνήθως ξεκινάει με παιδικές δραστηριότητες ένεκα των παιδιών… Το εργαστήριο κούκλας Μαιρηβή στην οδό Σαχτούρη 4 είναι ένας καλός προορισμός για τους μικρούς καλλιτέχνες ή για ενδιαφέρουσες παραστάσεις με μαριονέτες.

Στη συνέχεια ακριβώς δίπλα στο ολοκαίνουργιο και ήδη talk of the town Zampano τις Κυριακές το brunch που σερβίρεται επιμελείται o πολυτάλαντος food blogger αλλά και fashion editor… αυτός ο γνήσιος bon viveur, o Cool Artisan ή κατά κόσμον Γαβριήλ Νικολαϊδης!

#Zampano: ο τραγικοκωμικός ήρωας του Fellini στην ταινία La Strada. Πλανόδιος καλλιτέχνης και αθεράπευτος εραστής.

IMG_3003

Το Zampano (Σαρρή 18) μου θυμίζει λίγο από Παρίσι, ένα μοντέρνο bistrot με μωσαϊκό, ξύλινες λεπτομέρειες, βενετσιάνικα έπιπλα, αλλά και μοντέρνες βιομηχανικές πινελιές. Ένα mix & match που σου δημιουργεί αίσθημα νοσταλγίας. Ίσως πάλι να μου φέρνει στο νου και κάτι από παλιά Αθήνα, την Αθήνα του 1950 τότε που οι γυναίκες ήταν κομψές και στη μόδα μεσουρανούσε ο Hubert de Givenchy αλλά και ο Ντίμης Κρίτσας και ο Φιλήμονας.

IMG_3009

Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο ισόγειο του City Circus Hostel. Αυτό που μου αρέσει στο Zampano είναι οι λεπτομέρειες στη διακόσμηση (το σκρίνιο είναι αγαπημένη γωνιά) και η ζωντανή τζαζ μουσική τις Κυριακές. Από το μενού επιλέξαμε μπιφτέκι λαχανικών σε χωριάτικο ψωμί με ψητή σάλτσα από ντοματίνια και μπλε μπεσαμέλ, αλμυρή βάφλα με μπούτι κοτόπουλο, μύδια, πένες με κουνουπίδι, σπανάκι, ελαιόλαδο και τζίντζερ ενώ για το τέλος το lave cake με ρευστή σοκολάτα και παγωτό κανέλα ήταν το «κερασάκι στην τούρτα»!

IMG_2989

Χορτάτοι και γεμάτοι βγήκαμε από το Zampano και μπήκαμε κατευθείαν στην ακριβώς απέναντι πόρτα (Σαρρή 20 και Σαχτούρη), στο Thomas Shop, ένα μαγαζί που ειδικεύεται στη χειροποίητη πορσελάνη. Ωραία σχέδια και design σίγουρα θα βρεις κάτι να σου ταιριάζει.

IMG_2119

Ακολούθησε βόλτα στα σοκάκια χαζεύοντας κτίρια, συνθήματα στους τοίχους, γκραφίτι αλλά και τους περαστικούς, γιατί εδώ στου Ψυρρή θα βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι!

IMG_2250

Καταλήξαμε στο Concept Store επί της Ερμού στο νούμερο 116 όπου «ψαρέψαμε» θησαυρούς σε χαμηλές τιμές αλλά και ρούχα και αξεσουάρ που αναβιώνουν αλλοτινές εποχές. Ένα φόρεμα σε ρομαντικό στιλ παλιάς εποχής, κινέζικες ενδυμασίες και κιμονό για ξεχωριστές εμφανίσεις, vintage δερμάτινη τσάντα, καπέλο, γυαλιά αλλά και κοσμήματα ανάμεσα στις αγορές μας.

IMG_2251

Ξεκινώντας από το Zampano και σε όλη τη διαδρομή ο Παύλος Κλαμπάνης, αυτός ο βιρτουόζος μπασίστας γεννημένος στη Ζάκυνθο που εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο για να αφοσιωθεί στη μουσική, αυτός ο ταλαντούχος έλληνας μουσικός που διαπρέπει σε τζαζ σκηνές ανά τον κόσμο, ηχεί στα αυτιά μου.

#σοφάλόγιατουδρόμου Βγαλμένο από τη ζωή... το διάβασα σε έναν τοίχο σε κάποιο στενό της Αθήνας... Η ζωή θέλει αλητεία, & οι στιγμές φαντασία, ο έρωτας μαγεία και η αγάπη αλχημεία!