UPDATE CITY BLOGGING

Agenda 8/6-16/6: Γυναίκες εν δράσει και ιστιοπλοΐα στο Σταύρος Νιάρχος


8 Ιουνίου 2017

prosklisi2017-final3637225622.jpg

Women in Action

Στις 11 Ιουνίου στο Balux Prive στον Αστέρα Γλυφάδας σε ένα μοναδικό σκηνικό που συνδυάζει πισίνα και θάλασσα ελάτε να υποδεχτούμε μαζί το καλοκαίρι με ψώνια, παιχνίδια, φαγητό, μουσική και πάνω απ’ όλα καλή διάθεση!

Και φέτος δίνουμε ραντεβού στην παραλία...

#WIAgr #WomeninAction #Summerfun

Ένα all-day event, με πολλές παράλληλες δράσεις ανοιχτές για το κοινό, που ακολουθεί πιστά τον θεσμό του Women in Action και στηρίζει τη γυναικεία Επιχειρηματικότητα!

Το γυναικείο site Jenny.gr με την υπογραφή και τη φιλοσοφία της Τζένης Μπαλατσινού και το 4moms.gr, το site για τη συγχρονη μητέρα με οικοδέσποινες τις Αμαλία Κυπαρίσση, Βιβή Μπασινά και Βάσω Νικοπολίδη, διοργανώνουν για ακόμη μια χρονιά μια ημέρα με ψώνια, φαγητό, μουσική και πολλές εκπλήξεις!

Και στο 6ο Women in Action Summer Market πάνω από 60 γυναίκες επιχειρηματίες από διαφορετικούς κλάδους θα δώσουν και πάλι το παρόν αναπτύσσοντας τις σχέσεις τους με το ευρύ κοινό και ενθαρρύνοντας και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και να τολμήσουν ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα.

Με συνέπεια στη δράση μας για έκτη συνεχόμενη φορά δίνουμε βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας, μετά από ψηφοφορία του κοινού. Πάνω από 60 συμμετέχουσες σε περιμένουν για να ψωνίσεις και να τις ψηφίσεις.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ: Ageliki Vagianni Contemporary Jewels, ANISTA, Be my hero handmade products, Best Quality, Countess Wilhelmina, Drama queen, e-sohoshop, Elina jewelry, Evinhia, Ionians Jewellery Design, Mademoiselle, MaLiYA, NKhandmade, petra &kosmima, Savina jewelry, BluFleur, Christine Thomas Creations, Convertart, Get-e.v.en, Lovethatbags, Νεολολγισμοί, Soulbag by Maria Biza, Νίνα Μιχαλοπούλου jewelry, Taly’s Tales, Treasure box by annita

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: So Lucky by Metallinou, Sofia’s Cute Atelier

BEACHWEAR: Made in beach, Mr. & Son, MVM Swimwear, NoMO Swimwear

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΟΔΑ: Xana Shop, Muse of Infinity, Christian Ζen, CHIP & CHIP, JYou, AnemosTinos, Anys Couture Collection, Assai, Erin de Sign Fashion, e-outfit.com, Every, indiego clothing & accessories, Kiwi, MyMati, Think Conceptual Art T-shirt Makers, Yoki attitudes

ΟΠΤΙΚΑ: Eugene Wood sunglasses, Komono, Optiquerie, Οφθαλμός

ΠΑΙΔΙΚΑ: Makaw, Talin, Το Πιτσιρίκι

ΤΡΟΦΙΜΑ: Nutribakes, Forever

ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ : Most Chic, Glamazons sandals, Greek Chic Handmades, Zoe Apostolou, Treis

Και φέτος έχουμε στο πλάι μας «συμμάχους» που υποστηρίζουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: οι μπανάνες Fyffes, τα νέα απολαυστικά OREO Crispy & Thin, το γλυκό που κάνει καλό, τον Μακεδονικό Χαλβά, τα προϊόντα ομορφιάς Beauty lab the store, τα αντηλιακά Carroten & τα αφρόλουτρα Vidal.

Στην παρέα μας φέτος και ο Pepper 96,6 με μουσική που μας αφορά θα εκπέμπει live από το dj set του Women in Action@ Balux

Μουσική, χορός, κέφι: ο απόλυτος τρόπος να υποδεχτούμε το καλοκαίρι!

Και φέτος σας επιφυλάσσουμε πολλές εκπλήξεις και δώρα... Come & join us!

Κυριακή 11 Iουνίου @ Balux Prive στον Αστέρα Γλυφάδας

Ώρα: 12:00 – 20:00, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Women In Action 2017 - Summer Market & Happenings

1o Καλοκαιρινό Bazaar Ρούχων των «Φίλων της Μέριμνας»

Σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο θα μπορέσουμε να κάνουμε τις καλοκαιρινές αγορές μας και να βρούμε μεγάλες ευκαιρίες σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις.

Στις 10 και 11 Ιουνίου, με την ευκαιρία της επίσκεψής μας στο Bazaar, θα μπορέσουμε παράλληλα να επισκεφθούμε τη «Χάρτινη Πόλη», ένα εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, οργανωμένο από το The Hub Events και το Bobos Arts Events.

Tα έσοδα από το Bazaar θα διατεθούν για τα προγράμματα της «Μέριμνας» που αφορούν την παροχή δωρεάν υπηρεσιών τόσο σε σοβαρά άρρωστα παιδιά, όσο και σε παιδιά και στις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν το πένθος ή μια αναπάντεχα τραυματική απώλεια.

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»

Πλησιέστερο Parking: Πειραιώς 126 (300 μ. από την Τεχνόπολη)

Επικοινωνία:

«Φίλοι της Μέριμνας»: καθημερινά 9.30-17.00, Τηλ. 210 6842833,

Φαξ. 210 6452338, [email protected]

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Η εξέλιξη αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της σόλο καλλιτεχνικής πορείας του Κωνσταντίνου Βήτα. Τα τελευταία 20 χρόνια, μετά την αποχώρησή του από τους Στέρεο Νόβα, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις ζωντανές του εμφανίσεις, τη δισκογραφία και τις δουλειές του στον κινηματογράφο και το θέατρο. Το κοινό στο ΚΠΙΣΝ θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το πάντρεμα ανάμεσα στο δυναμισμό των ηλεκτρονικών beats και τους ευαίσθητους στίχους του Κωνσταντίνου Βήτα, που ακροβατούν μεταξύ της πρόζας και του λυρισμού. Στη συναυλία του στο πλαίσιο των Music Escapades θα συνδυάσει τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο Ομόνοια, με παλαιότερες στιγμές από την προσωπική του πορεία, αλλά και από τις μέρες των Στέρεο Νόβα.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003,

e-mail: [email protected]

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, ώρες: 21:00

Εισιτήρια Είσοδος ελεύθερη

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ" ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις, με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο Κανάλι, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

09.00-10.00 | Για παιδιά 6-9 ετών

10.00-11.00 | Για παιδιά 9-12 ετών

12.00-13.00 | Για εφήβους 12-17 ετών 1

1.00-12.00, 13.00-14.00 | Για ενήλικες και εφήβους άνω των 17 ετών

Έως 15 συμμετοχές ανά 30'

Για προεγγραφή πατήστε εδώ.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ Z - THE LOST CITY OF Z

Ο Βρετανός εξερευνητής Percy Fawcett ταξιδεύει στον Αμαζόνιο το 1906 και ανακαλύπτει αποδείξεις για την ύπαρξη ενός αγνώστου αλλά προχωρημένου πολιτισμού. Σε μία αχαρτογράφητη περιοχή της Βολιβίας, στην καρδιά του τροπικού δάσους o Percy βρίσκει πολυκαιρισμένα κεραμικά θραύσματα που αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας χαμένης πόλης. Όταν επιστέφει στην Αγγλία και ανακοινώνει τα ευρήματα του για την πόλη που αποκαλεί "Η χαμένη πόλη του Z", χλευάζεται από τον υπόλοιποι επιστημονικό κύκλο. Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της δυναμικής συζύγου του αποφασίζει να οργανώσει μία νέα αποστολή, να επιστρέψει στον Αμαζόνιο και αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Στο ταξίδι ακολουθεί ο πλούσιος εξερευνητής James Murray. Μαζί θα αντιμετωπίσουν απίστευτες προκλήσεις και τις περιπέτειες τους θα ακολουθήσουν μέσα από τις εφημερίδες της εποχής 40 εκατομμύρια αναγνώστες, μέχρι την μυστηριώδη εξαφάνιση τους το 1925.

Σκηνοθεσία: James Gray Σενάριο: James Gray, David Grann (μυθιστόρημα)

Πρωταγωνιστούν: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Tom Holland, Sienna Miller

Παραγωγή: 2016

Διάρκεια: 141'

WONDER WOMAN

Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, εκπαιδευμένη να είναι μια ανίκητη πολεμίστρια. Μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί, η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο.

Σκηνοθεσία: Patty Jenkins Σενάριο: Allan Heinberg, Zack Snyder, Jason Fuchs, William Moulton Marston

Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright

Παραγωγή: 2017

Διάρκεια: 141'

PIAF! THE SHOW ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών: το Piaf! The Show, αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού "Σπουργιτιού", της μοναδικής Edith Piaf, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία. Από τον υπόκοσμο και τα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης ως τη μεγαλοπρεπή σκηνή του Olympia Hall, η παράσταση –που εμπνέεται από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Ζωή σαν τριαντάφυλλο– προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι σε μια ολόκληρη εποχή, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο μιας καλλιτέχνιδας που έχει περάσει πια στη σφαίρα του μύθου. Οι αλησμόνητες μελωδίες της Piaf συνοδεύονται από προβολές ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Τον ρόλο και τα τραγούδια του "Σπουργιτιού" ερμηνεύει ένα από τα λαμπρότερα ταλέντα του γαλλικού τραγουδιού, η Anne Carrere, η οποία έχει χριστεί "κληρονόμος της μουσικής της Piaf" και "η ωραιότερη φωνή που τραγούδησε το ρεπερτόριο της Piaf τα τελευταία πενήντα χρόνια". Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στις αρχές του 2015, τιμώντας την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Piaf. Έκτοτε έχει περιοδεύσει σε τριάντα χώρες συναντώντας ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ενώ έχει θριαμβεύσει με sold out εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου – μεταξύ άλλων δύο sold out αποθεωτικές παραστάσεις στο Ηρώδειο το 2016, στο Barbican του Λονδίνου, στο Théâtre Municipal de Rio, στο Symphony Space του Broadway και στην Όπερα της Νίκαιας. Εκτός από τις παραστάσεις κάτω από τον Παρθενώνα, ξεχωριστή περίσταση υπήρξε η παρουσίασή της στο Théâtre Dejazet του Παρισιού στις 19 Δεκεμβρίου του 2015, ακριβώς στα εκατοστά γενέθλια της Piaf, ενώ μια ακόμα λαμπρή στιγμή ήταν η παράσταση της 6ης Ιανουαρίου 2017 στο κατάμεστο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την ιστορική συναυλία της Piaf στον ίδιο χώρο (6 Ιανουαρίου 1957).

Στo πλαίσιo του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2017.

12 Ιουλίου 2017 | Θέατρο Πέτρας

Ίλιον - Πετρούπολη

ΕΚΘΕΣΗ "Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, 1974-1990: ΙΔΕΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ"

Εγκαίνια της έκθεσης "Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις". Παρουσιάζονται φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, βιβλία και περιοδικά που παρουσιάζουν τις ιδέες, τις διεκδικήσεις, τη συγκρότηση δυναμικών συλλογικοτήτων και τη δράση τους στο πλαίσιο ενός δραστήριου φεμινιστικού κινήματος, το οποίο στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 επηρέασε σημαντικά την ελληνική κοινωνία, αναδεικνύοντας και άλλες πτυχές του αγώνα για τη γυναικεία απελευθέρωση. Η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων "Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις" θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:30 από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Νικόλαο Βούτση. Εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Κέντρο Αθήνας

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11

Τηλέφωνο: 2103735325, 2103735326

Δευτέρα: 09:00 με 16:00

Τρίτη: 09:00 με 16:00

Tετάρτη: 09:00 με 16:00

Πέμπτη: 09:00 με 20:00

Παρασκευή: 09:00 με 16:00

Σάββατο: 09:00 με 15:00

Κυριακή: 09:00 με 15:00

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα