UPDATE CITY BLOGGING

Agenda 29/6-6/7: 20ο Αντιρατσιτικό Φεστιβάλ και ροκ διάθεση


29 Ιουνίου 2017

308504.jpg

Ομαδική Εικαστική Έκθεση "Junevoia"

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει την Πέμπτη 29 Ιουνίου την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο Juvenoia. Juvenoia (Juvenile + Paranoia) Juvenoia. O φόβος, η εχθρότητα της παλιότερης γενιάς προς τη νεότερη. Η σύνθεση της λέξης έγινε από τον David Finkelhor το 2010, ο οποίος ένωσε τη λέξη juvenile (νεότητα) και την paranoia (παράνοια). Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στον όρο Juvenoia είναι η διατύπωση του George Orwell ότι ”η κάθε γενιά φαντάζεται πως είναι πιο ευφυής από την προηγουμένη και σοφότερη από την επόμενη».

Στην έκθεση με τίτλο Juvenoia παρακολουθούμε 6 νέους καλλιτέχνες, τελειόφοιτους της ΑΣΚΤ, οι οποίοι επιχειρούν ν' ανοίξουν ένα διάλογο διαφορετικών εκφραστικών μέσων με σκοπό να προσεγγίσουν και να ερμηνευόσουν το ζήτημα Juvenoia δίνοντας τις δικές τους «απαντήσεις». Η έκθεση αποτελείται από εικαστικά έργα διαφορετικών medium όπως ζωγραφική γλυπτική Video Art Performance εγκαταστάσεις καθώς και κατασκευές. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δήμητρα Ζερβού Μαριλία Κολυμπίρη Κυριάκος Μητρόπουλος Αναστασία Παύλου Γιώργος Σταματάκης Ελένη Τσαμαδιά Πληροφορίες

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 29 Ιουνίου και ώρα 20:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στους εκθεσιακούς χώρους του 1ου και 2ου ορόφου, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550. Διάρκεια έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2017. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18: 00 - 22:00. Είσοδος Ελεύθερη.

The Moscow Ballet: H Ωραία Κοιμωμένη

Η «Ωραία Κοιμωμένη» έρχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον παραμυθένιο κόσμο του κλασικού μπαλέτου. Το φετινό καλοκαίρι ζήστε τη μαγεία του χορού κάτω από τα αστέρια με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky!

Μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, για πρώτη φορά, στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας, από 18 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2017. Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τα αριστουργήματα «Λίμνη των Κύκνων» (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2015) και «Καρυοθραύστης» (Δεκέμβριος 2016), καθώς και την πετυχημένη περιοδεία «Η Λίμνη των Κύκνων» (καλοκαίρι 2016) σε 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τα φημισμένα Russian Ballet Theater με 25 κορυφαίους χορευτές παρουσιάζουν το αγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη», την πιο ρομαντική ιστορία όλων των εποχών, σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία.

Η «Ωραία Κοιμωμένη» φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και του Πειραιά (18 Ιουλίου στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου, 19 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης, 20 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας, 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου και 22 Ιουλίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά) και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε τα βραβευμένα Russian Ballet Theater, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας, σε μια παράσταση που προσφέρει δύο γεμάτες ώρες αληθινής μαγείας με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky!

20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

Στο πάρκο Γουδή θα διεξαχθεί το 20ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, δρώμενα, κουζίνες, κλπ.

"Πάμε ξανά για μια ακόμα φορά. Για πούμε πάλι με όση δύναμη έχουμε το δικό μας «Όχι» στον ρατσισμό, τις διακρίσες, την εκμετάλλευση, τα κλειστά σύνορα, τη Συμφωνία της Ντροπής με την Τουρκία, τα στρατόπεδα, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τις απελάσεις," όπως γράφει στο site.

"Αλλά το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο τα μεγάλα και αναγκαία (πιο αναγκαία από ποτέ!) «Όχι». Είναι και η χαρά του να είμαστε μαζί. Είναι ο πλούτος της επικοινωνίας και οι νέες γλώσσες που γεννιούνται. Η εμπειρία ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά και να γίνουν καλύτερα. Είκοσι φορές Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Είκοσι φορές μια γιορτή για την ελπίδα που δεν τα βάζει κάτω. Πατρίδα μας όλη η Γη!"

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

7ο Athens Open Air Film Festival (Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας) - προβολές Ιουλίου

ο καλοκαιρινό σινεφίλ ραντεβού, το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει για 7η χρονιά, με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, μεταμορφώνονται σε "θερινά σινεμά".

Rockwave Festival 2017 - 1 Ιουλίου: Placebo

Το Rockwave Festival είναι μουσική, χορός, headbanging, air-guitar, ενισχυτές, μικρόφωνα, ιδρώτας, γέλια, φιλιά, αγόρια, κορίτσια, χρώματα, ποτά, γρασίδι, μα πάνω από όλα οι στιγμές και οι αναμνήσεις των fans.

H σχέση των Placebo με το ελληνικό κοινό μοιάζει ερωτική. Από αυτές που το πέρασμα του χρόνου κάνει πιο έντονες τις αναμνήσεις και πιο παθιασμένες τις συναντήσεις! Έτσι λοιπόν και φέτος στο ΤerraVibe Park, στο πλαίσιο της 22ης εκδοχής του Rockwave Festival θα συναντηθούν ξανά, αφού η Ελλάδα θα είναι ένας από τους σταθμούς της μεγάλης τους περιοδείας που γιορτάζουν τα 20 τους χρόνια ως γκρουπ επί σκηνής.

Με όπλο την ιδιαίτερη φωνή του Molko και τις υπέροχες σκοτεινές συνθέσεις τους το συγκρότημα γνώρισε τεράστια επιτυχία, ενώ τραγούδια όπως τα "Every You, Εvery Me", "Come Home", "The Bitter End", "Twenty Years", "Meds" αγαπήθηκαν όσο λίγα από ξένους και Έλληνες μουσικόφιλους.

Με ένα επετειακό show επ’ αφορμή των 20 χρόνων του συγκροτήματος η 1η Ιουλίου 2017, φαντάζει σαν ιδανική ημερομηνία για τους fans ενός από τα πιο σπουδαία groups της εποχής μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα