UPDATE CITY BLOGGING

Agenda 24/8-31/8: Μιούζικαλ στο πάρκο και τα μυστικά του μουσείου της Ακρόπολης


24 Αυγούστου 2017

320513.jpg

Ξενάγηση "Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του Nέου Μουσείου της Ακρόπολης"

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute συνεχίζουν τον κύκλο ξεναγήσεών τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και θα συνεχιστεί προς το Μουσείο της Ακρόπολης έχοντας έτσι την ευκαιρία οι συμμετέχοντες να το δουν να λάμπει φωτισμένο κάτω από τον αττικό ουρανό, ένα ήρεμο απόγευμα, όταν πλέον οι περισσότεροι επισκέπτες θα έχουν αποχωρήσει. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν, με μια διαφορετική λογική, ό, τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και κάποια από τα ενδεχομένως λιγότερο γνωστά αντικείμενα που κρύβουν, ωστόσο, ενδιαφέρουσες ιστορίες. Αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Τερματισμός: Μουσείο Ακρόπολης Διάρκεια Ξενάγησης: 1, 5 ώρες Συνολική Διάρκεια Δράσης: 2 ώρες

Acid Baby Jesus New Album Listening Party & Dj Set

Αυτή την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, το Latraac φιλοξενεί το ελληνικό garage rock συγκρότημα ​"Acid Baby Jesus" για ένα Listening Party & Dj Set παρουσιάζοντας τον καινούριο τους δίσκο "Lilac Days".

Parklife: Μιούζικαλ στο Πάρκο

Το ΚΠΙΣΝ καλωσορίζει και πάλι το Parklife, τη σειρά συναυλιών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, προσκαλώντας το κοινό σε μία μοναδική εμπειρία όπου η μουσική επενδύει τη φύση και η φύση εμπλουτίζει τη μουσική εμπειρία. Επιστροφή στο κλεινόν άστυ με μια διαφορετική συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Αγαπημένες μελωδίες από γνωστά μιούζικαλ θα πλημμυρίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος! Αποσπάσματα από το West Side Story, το Φάντασμα της Όπερας, το Σικάγο, το South Pacific και το Girl Crazy, από συνθέτες όπως ο Leonard Bernstein, o George Gershwin και ο Andrew Lloyd Webber, θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους που θα μπορέσουν απολαύσουν τη συναυλία ξαπλωμένοι στο Ξέφωτο. • Κρατική Ορχήστρα Αθηνών Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο, ορχηστρικό, μουσικό σύνολο στην Ελλάδα και ένα κορυφαίο, συμφωνικό σχήμα με πολυδιάστατη δραστηριότητα. Ειδικά για τη συναυλία στο Ξέφωτο, την Ορχήστρα θα διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, ενώ οι νέοι και ταλαντούχοι Βάσια Ζαχαροπούλου και Σπύρος Κλείσσας θα ερμηνεύσουν κλασικά τραγούδια όπως το The Music of the Night και το I Could Have Danced All Night. *Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

"Πέρσες" του Αισχύλου στο Ηρώδειο

Οι Πέρσες" το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα. Το έργο παρουσιάζεται από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Η παράσταση ξεδιπλώνεται μέσα από τη δράση, τη λέξη, το τραγούδισμα και τον χορό, αναζητώντας μια θεμελιώδη απλότητα, που θα αναδείξει τις αδιάκοπες εσωτερικές δονήσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος. Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς Σκηνοθεσία/Μουσική Δραματουργία: Άρης Μπινιάρης Μετρική Διδασκαλία: Θεόδωρος Στεφανόπουλος Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λουκά Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή Κινησιολογία: Λία Χαράκη Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Χειμώνας Ερμηνεύουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης) Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα