UPDATE CITY BLOGGING

Agenda 7/9-14/9: Το La La Land live concert έρχεται στην Ελλάδα


Αφροδίτη Σακκά

7 Σεπτεμβρίου 2017

324390.jpg

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ – ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

H ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η «Συνάντηση» του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα! Η σπουδαία συνάντηση των δύο κορυφαίων καλλιτεχνών δίνει το τελευταίο της ραντεβού την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο!

Ηταν αναμφισβήτητα το γεγονός του καλοκαιριού, ήταν μία συνάντηση σταθμός –η οποία παρουσιάστηκε στα ωραιότερα θέατρα σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία- και κορυφώνεται στην Αθήνα, στον πιο εμβληματικό της χώρο!

Ήταν μια συνάντηση κορυφής που ξεκίνησε τον Ιούνιο, έκανε τον γύρο της Ελλάδας, όπου το κοινό παντού τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τραγουδώντας μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια τα ωραιότερα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη.

Ακολουθούν δύο πόλεις ακόμα – Θεσσαλονίκη στις 8/9 και Βόλος στις 14/9– μέχρι να κλείσει ο κύκλος της περιοδείας τους στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στην Αθήνα λοιπόν, σε μια ιδιαίτερη βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, θα απολαύσουμε για τελευταία φορά τον Σταύρο Ξαρχάκο στην ίδια σκηνή μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, σε ένα πρόγραμμα που διευθύνει ο συνθέτης και κατά την διάρκεια του οποίου ακούγονται τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του, χρωματισμένα με την διακριτική και ακριβή ερμηνεία της ερμηνεύτριας. Και μαζί τους εννεαμελής ορχήστρα, αποτελούμενη από εκλεκτούς μουσικούς.

24 Σεπτεμβρίου 2017. Μια μουσική συνάντηση που άφησε εποχή, ολοκληρώνεται με μια μεγαλειώδη συναυλία στο Ηρώδειο! Mια συναυλία με την υπογραφή του gazarte στην παραγωγή που εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων gazarte και κλείνει πανηγυρικά τον κύκλο εκδηλώσεων που ξεκίνησαν πέρυσι τον Οκτώβριο. Να είστε όλοι εκει!

Julie de Waroquier έκθεση φωτογραφίας "Dreamalities"

Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, 21:00

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος

H Julie de Waroquier είναι Γαλλίδα καθηγήτρια φιλοσοφίας και φωτογράφος. Ξεκίνησε τη φωτογραφία το 2008. Από το 2010 έχει λάβει πολλές διακρίσεις κερδίζοντας βραβεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μέσα στα βραβεία που έχει πάρει είναι και το Διεθνές Βραβείο Ανερχόμενου Καλλιτέχνη. Φωτογραφίες της παρουσιάζονται τακτικά σε ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις.

Στο τέλος το 2012 δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο "Dreamalities". To 2014 το βιβλίο αυτό έγινε ταινία μικρού μήκους και έχει πάρει βραβεία σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Ο Christian Caujulle, ιδρυτής του πρακτορείου VU γράφει για τη δουλειά "Dreamalities": "Ένας κόσμος μοναδικής διαφάνειας, ευχάριστος, φιλικός και ευαίσθητος. Μία σειρά φωτογραφίες ανάμεσα στη νοσταλγία και το όνειρο που φωνάζουν για ευτυχία... Ένα κάλεσμα για αναπόληση, μία πρόσκληση για να αφήσουμε κάθε λογική έτσι ώστε να φτάσουμε και να απολαύσουμε το Αδύνατο".

O Francois Hebel, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Rencontres d’Arles και καλλιτεχνικός διευθυντής του Paris Photo γράφει: "Η Julie de Waroquier δημιούργησε έναν ονειρικό κόσμο που προκαλεί έκπληξη. Χρησιμοποιεί ένα πολύ ιδιαίτερο φως, αρκετά διάφανο και εξαιρετικά ελαφρύ. Βλέπουμε τη νεαρή αυτή γυναίκα που αναπτύσσεται σε φανταστικά και συγχρόνως βουκολικά τοπία. Αισθανόμαστε σαν να βρισκόμαστε σε ένα είδος νεφελώδους ονείρου, απαλού και αιθέριου. Αυτή η δουλειά βασίζεται πολύ στη διαφάνεια της εικόνας".

La La Land - live in concert

Η παγκόσμια περιοδεία του La La Land κάνει στάση στην Ελλάδα όπου θα δούμε, για πρώτη φορά τη "live in concert" εκδοχή μιας ταινίας.

Το La La Land, το μιούζικαλ του Ντάμιεν Σαζέλ που συγκίνησε και ενθουσίασε τους θεατές όπου κι αν προβλήθηκε, θα ζωντανέψει μπροστά στο ελληνικό κοινό με τη συνοδεία 100μελούς ζωντανής ορχήστρας, χορωδίας και jazz ensemble να ερμηνεύουν ζωντανά το βραβευμένο με Oscar soundtrack της ταινίας!

Το La La Land όχι μόνο ζωντάνεψε ξανά τη φαντασμαγορία των μιούζικαλ και τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, αλλά άφησε εποχή με τη μουσική του Τζάστιν Χούρβιτς που δίκαια βραβεύτηκε με Όσκαρ, ένα από τα έξι τα οποία συγκέντρωσε τελικά η ταινία με τις 14 υποψηφιότητες-ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Είχε προηγηθεί ο θρίαμβος στις Χρυσές Σφαίρες, όπου η ταινία σάρωσε με 7 βραβεία.

Το La La Land είναι η ιστορία της Μία (με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου βραβεύτηκε για την ερμηνεία της η Έμα Στόουν), μίας ηθοποιού που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα στο Χόλιγουντ και του Σεμπάστιαν (Ράιαν Γκόσλινγκ), ενός μουσικού που λατρεύει τη τζαζ. Οι δυο τους συναντιούνται τυχαία, ερωτεύονται και εμπνέουν ο ένας τον άλλον να ακολουθήσει το όνειρο της ζωής του με κάθε κόστος.

Έκθεση "Παράλιο Σήμα"

Το "Παράλιο Σήμα" είναι η έκθεση των συμμετοχών στον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό φοιτητικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό κατασκευής ενημέρωσης και πληροφόρησης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2017 και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

Πρόκειται για μία κατασκευή που θα λειτουργήσει ως σημείο πληροφόρησης για δράσεις και εκδηλώσεις που διεξάγονται μόνιμα, περιοδικά ή για ορισμένη χρονική διάρκεια στη Νέα Παραλία. Η κατασκευή πρόκειται να τοποθετηθεί σε δύο σημεία της και θα έπρεπε να είναι ευδιάκριτη από απόσταση.

Τα έργα που απέσπασαν το 1ο και το 2ο βραβείο θα κατασκευαστούν στις δύο δοθείσες θέσεις από την προκήρυξη του διαγωνισμού, καθώς η επιτροπή θεωρεί ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός κάθε πρότασης συμπληρώνει με επιτυχία το περιβάλλον της δεύτερης και πρώτης θέσης αντίστοιχα και εναρμονίζεται με το συνθετικό πνεύμα σχεδιασμού της Νέας Παραλίας.

Η επιτροπή για την κρίση της, βασίστηκε στους στόχους και τα κριτήρια που αναφέρονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Εξέτασε με προσοχή και αξιολόγησε το δομικό σύστημα, την οικονομία της κατασκευής, καθώς και την δυνατότητα κατασκευής και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην αρχιτεκτονική ποιότητα που ενσωματώνει την αναγνωσιμότητα ως τοπόσημου, την ένταξη της πληροφορίας στο σχεδιασμό, την ενεργειακή της αυτονομία, την πρωτοτυπία της πρότασης και την χρήση των υλικών κατασκευής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα