UPDATE CITY BLOGGING

Agenda 21/9-28/9: Οι Νύχτες Πρεμιέρας και ένα φιλανθρωπικό παζάρι επίπλων


Αφροδίτη Σακκά

21 Σεπτεμβρίου 2017

inbox.jpg

Φιλανθρωπικό Παζάρι Υφασμάτων και Παλαιών Επίπλων

Φιλανθρωπικό Παζάρι Υφασμάτων και Επίπλων με μεγάλες προσφορές οργανώνουν οι “Φίλοι της Μέριμνας”:

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 10.00-17.00 & Κυριακή 1η Οκτωβρίου 10.00-16.00

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελγέκα-Διακίνησις στις Αχαρνές, στην οδό Ξενοδοχοϋπαλλήλων 81. Στο Παζάρι των “Φίλων της Μέριμνας” θα βρείτε έπιπλα -μικρά και μεγάλα- φωτιστικά, πίνακες, χαλιά και εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα επιπλώσεων, όλα σε τιμές ευκαιρίας!

Tα έσοδα από το Παζάρι θα διατεθούν για το έργο που προσφέρουν οι δύο υπηρεσίες της Μέριμνας:

• «Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι»: Εκπαιδευμένοι γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί της Μέριμνας βοηθούν το παιδί που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ζωής του να το περάσει στο σπίτι του, με την οικογένειά του.

• «Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης στο Πένθος»: Εξειδικευμένη ψυχολογική στήριξη στο παιδί-έφηβο που πενθεί την απώλεια αγαπημένου του προσώπου. Όλες οι υπηρεσίες της Μέριμνας παρέχονται δωρεάν.

Βανέσα Ρεντγκρέιβ "Sea Sorrow"

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ επιστρέφει στην Αθήνα και παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ "Sea Sorrow". Σε μια βραδιά με ιδιαίτερο συμβολισμό, το ντοκιμαντέρ της μοναδικής Βανέσα Ρεντγκρέιβ "Sea Sorrow" κάνει πρεμιέρα στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 μ.μ. Μια νοερή διαδρομή από το Λονδίνο στο Αιγαίο και από τον Σαίξπηρ στους προσφυγικούς καταυλισμούς, το ντοκιμαντέρ αποτελεί έναν πολύ προσωπικό και δυναμικό στοχασμό πάνω στη σημερινή παγκόσμια προσφυγική κρίση μέσα από τα μάτια παιδιών και τη φωνή ακτιβιστών και καλλιτεχνών από τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Τα έσοδα της προβολής θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και το Safe Passage. Στο πλαίσιο του 23ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας".

23_ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας"

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", στηρίζει για 6η συνεχόμενη χρονιά τους νέους Έλληνες σκηνοθέτες και θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 20 Σεπτεμβρίου ως την 1 Οκτωβρίου 2017 στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναό 1 και Δαναό 2, Όπερα 1 και Όπερα 2, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Έναρξη με την ταινία "Wonderstruck" του Τοντ Χέινς την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις). Δύο χρόνια μετά τον καλλιτεχνικό θρίαμβο του "Carol" ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του μοντέρνου αμερικανικού σινεμά επιστρέφει με ένα ήδη δεδομένο φαβορί για τα επερχόμενα βραβεία Όσκαρ. Το "Wonderstruck", ένα μεγαλόκαρδο και γλυκύτατο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, θα ανεβάσει πανηγυρικά την αυλαία του φετινού 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε πανελλήνια πρώτη προβολή, λίγους μήνες πριν την κανονική κυκλοφορία του στις ελληνικές αίθουσες.

Δείτε αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

Mon Petit Prince

Μία παράσταση για ενήλικες με ανήλικη ματιά

28 Σεπτεμβρίου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου, σε δραματουργική συνεργασία με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο του άφυλου Μικρού Πρίγκιπα.

Μια παράσταση-πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού, και κατ' επέκταση του εαυτού, εκεί που συνήθως ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής, εξερευνώντας τα σκοτάδια της ύπαρξης.

Λυών 1906. Ο Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ, μόλις 6 ετών τότε, επιμένει πως η ζωγραφιά του δεν απεικονίζει ένα καπέλο, όπως βλέπουν οι μεγάλοι, αλλά έναν βόα που έχει καταπιεί έναν ελέφαντα. Η ανεκτίμητη οπτική του δεν εκτιμάται. Τα όνειρά του προσγειώνονται καθώς οι μεγάλοι τον αποτρέπουν να "πετάει στα σύννεφα" με τη σκέψη. Ωστόσο, εκείνος αποφασίζει πως μια μέρα οι αιθέρες θα του ανήκουν στην πράξη, και, το 1943, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας πια, ρισκάρει τη ζωή του σε μία πτήση και χάνεται για πάντα στη Μεσόγειο. Χάνεται, όμως; Ή μήπως συναντάει για πρώτη φορά τον εαυτό του; Το βέβαιο είναι πως λίγο καιρό νωρίτερα, έχει "συναντήσει" στο χαρτί τον αντικατοπτρισμό του, τον πιο διάσημο πρίγκιπα των τελευταίων 100 χρόνων, γράφοντας την πιo γνωστή και άχρονη-διαχρονική ιστορία αυτοπραγμάτωσης όλων των εποχών. Το φιλοσοφικό του παραμύθι θα μεταφραστεί σε 250 γλώσσες και θα αποτελέσει την τρίτη κατά σειρά πιο πετυχημένη έκδοση μετά τη Βίβλο και το Κεφάλαιο.

Ο δημιουργός εκτοξεύεται ανάμεσα στην κυριολεξία και τον συμβολισμό, με κατεύθυνση προς τον ήλιο, τα αστέρια, την αιωνιότητα και τελικά απογειώνει κάθε τι υπαρξιακό και επίγειο, "αθωώνοντας" τη φθορά. Σε αυτό το σκηνικό σύμπαν, αναζητώντας την αυτοβιογραφική διάσταση των ηρώων και ενεργοποιώντας μνήμες και βιώματα, θα φωτιστεί μία μεγάλη αλήθεια: Τα πράγματα δεν είναι όπως είναι, αλλά όπως επιλέγουμε να τα βλέπουμε. Οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν πάντα τα μεγάλα νοήματα. Ξεχνούν τον μεγαλείο του να είσαι μικρός. Τα παιδιά είναι αλλιώς. Τα παιδιά είναι μεγάλοι που δεν έχουν ακόμη χαθεί στη μικρότητα.

Τα παιδιά ζουν πάντα στο μεγαλείο.

Classic Rock στο Ηρώδειο

Δύο μεγάλες ορχήστρες συναντούν σπουδαίους τραγουδιστές και μουσικούς και παρουσιάζουν τα καλύτερα ροκ τραγούδια όλων των εποχών. Classic Rock, οι μεγαλύτερες ροκ επιτυχίες των Pink Floyd, Rolling Stones, Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Deep Purple, Scorpions με τη φιλαρμονική ορχήστρα της Πράγας και την κρατική ορχήστρα Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Friedemann Riehle. Special guest: Steve Harley των Cockney Rebel 80 κλασικοί μουσικοί, εξαιρετικοί τραγουδιστές, ηλεκτρικά όργανα, ο ντράμερ του Frank Zappa Frantisek Hönig και ο frontman των Cockney Rebel Steve Harley, σε μια αξέχαστη βραδιά κάτω από την Ακρόπολη. Classic Rock! Βιολιά και κοντραμπάσα, κλαρινέτα, τρομπόνια και φλάουτα, σμίγουν με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσα και συνθεσάιζερ για να αποδώσουν διάσημα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα