UPDATE CITY BLOGGING

Πώς να έχετε το αυτοκίνητο των ονείρων σας χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσετε


23 Μαρτίου 2018

car.jpg

Αν στο παρελθόν έχετε συνδυάσει το να οδηγείτε κατ' εξακολούθηση το αυτοκίνητο που θέλετε (με τους ίππους του, το design του, τη μάρκα του) με την αγορά του, τότε ήρθε να αλλάξετε τρόπο σκέψης. Ακόμα και αν είσαστε ιδιώτης. Βεβαίως! 

Φανταστείτε το λίγο: Εσάς, μέσα στο αγαπημένο σας αυτοκίνητο, για το οποίο έχετε κάνει εκτεταμένη έρευνα, ανάμεσα σε διάφορες μάρκες υπολογίζοντας και συγκρίνοντας τιμές, επιδόσεις, κατανάλωση, αισθητική και εξοπλισμό, - άνετα δηλαδή θα σας έδινε κάποιος τον τίτλος της Wikipedia των αμαξιών - αλλά σας λείπει κάτι πολύ σημαντικό, κάτι που δεν το θέλατε. Τι είναι αυτό; Τα κόστη απόκτησης, τις δαπάνες χρήσης (service και ζημιές), τα έξοδα ασφάλισης ή τα τέλη κυκλοφορίας; Μα πόσο φανταστικό και ανακουφιστικό συγχρόνως. 

Αυτό θα πει leasing στην Avis. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι πως επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα, αν επιθυμείτε, στη λήξη της μίσθωσης να αγοράσετε το αυτοκίνητο ή να το επιστρέψετε και να συνεχίσετε με ένα καινούργιο. 

Για να μην μπερδευτείτε όμως, ας δούμε τρία σημαντικά πράγματα που καλό είναι να γνωρίζετε για να δείτε και πόσο κερδισμένες θα βγείτε με μία τέτοια κίνηση. 

Τι ακριβώς θα πει leasing: Με το leasing, ο οδηγός πληρώνει ένα μηνιαίο μίσθωμα για να χρησιμοποιεί το όχημα για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και στο τέλος της σύμβασης το παραδίδει πίσω ή έχει τη δυνατότητα να το εξαγοράσει σε προσυμφωνημένη τιμή.

Από τι θα με απαλλάξει το leasing: Aπό δαπάνες χρήσης, τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, συντήρηση και αλλαγή ελαστικών, καθώς όλα αυτά περιλαμβάνονται στο μίσθωμα που πληρώνετε μηνιαίως.

Κάθε πότε μπορείτε να ανανεώνετε το αυτοκίνητο: Κάθε δύο έως πέντε χρόνια

Βγαίνει και για άλλα προϊόντα το leasing: Δυστυχώς όχι. Αλλά θα μπορούσαμε να σκεφτούμε μία ντουζίνα ακόμα πράγματα που θα θέλαμε να εισηγηθούμε, ώστε να τα αποκτήσουμε με αυτό τον τρόπο. Αρχικά τι θα λέγατε για τον Brad Pitt και μία τσάντα;