UPDATE CITY BLOGGING

Agenda 9/11-16-11: H έκθεση φωτογραφίας που δεν θα θέλετε να χάσετε


Αφροδίτη Σακκά

9 Νοεμβρίου 2017

low-paradise-band-by-timothy-barnes.jpg

“Welcome to my head” της Δώρας Μάστορα

Μπορεί ένα ταξίδι να σου αλλάξει τον τρόπο σκέψης, να σου δώσει δύναμη, να σε κάνει να πατήσεις γερά στα πόδια σου; Μπορεί να γίνει η έναρξη μιας νέας ζωής;

Το ταξίδι της δημοσιογράφου Δώρας Μάστορα ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου 2017 και θα συνεχιστεί μέχρι να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω.

Ένα αληθινό ταξίδι στο πραγματικό Μπαλί. Πολλές διαδρομές. Μια εσωτερική προσπάθεια.

Πολλά κλικ. Μία ουσία.

Μια συλλογή από φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμές καθημερινής ζωής. Μια γεύση από την έκθεση που θα ακολουθήσει τον Μάρτιο και θα αποδώσει τιμές στις γυναίκες της Ινδονησίας που κρύβουν μέσα στο βλέμμα τους το πείσμα όλου του κόσμου, που δεν σταματούν ποτέ, που είναι μικρές, πυρηνικές κεφαλές έτοιμες να εκραγούν και να παρασύρουν.

Ένα μοναχικό ταξίδι, που μετά από 2 χρόνια μαύρης τρύπας, άρχισε να επουλώνει πληγές, ξόρκισε μνήμες, επανέφερε ισορροπίες και πάνω απ’ όλα ξαναθύμισε την ομορφιά της πραγματικής ζωής, της χαράς, της ελευθερίας, της αλήθειας.

Ένα ταξίδι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που έτυχε να μπουν στη μαύρη τρύπα της κακοποίησης και ψάχνουν τον τρόπο να βγουν από αυτή.

Welcome to my head - Το ταξίδι άρχισε

Εγκαίνια: Τρίτη 07.11 στις 20:00

Ωράριο: Τετάρτη - Πέμπτη 19:00 - 03:00
Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή 13:00 - 03:00

ΦΟΥΑΡ - Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, 1ος όροφος, Μοναστηράκι (Καπνικαρέα), 210 3211381

Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης - Kedi

Σκηνοθεσία: Ceyda Torun

Παραγωγή: 2016

Διάρκεια: 79'

Η ταινία ακολουθεί 7 διαφορετικούς γατο-χαρακτήρες στις περιπλανήσεις τους στα σοκάκια, τις αγορές, το λιμάνι, τις ταράτσες, στην Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο. Μέσα από τις ιστορίες αυτών των εντελώς διαφορετικών 7 γάτο-προσωπικοτήτων, αλλά και των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή μαζί τους, "Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης" σκιαγραφούν ένα κοντινό, γεμάτο ζεστασιά πορτραίτο της Πόλης.

Από 9 Νοεμβρίου 2017

Πόντους Λίντμπεργκ / Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Η ωραία κοιμωμένη

Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Με μια νέα εντυπωσιακή παραγωγή ανοίγει η σεζόν του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από τις 22 Νοεμβρίου και για 11 παραστάσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, η Ωραία κοιμωμένη του Τσαϊκόφσκι έρχεται για να μας μεταφέρει στον κόσμο του παραμυθιού, της φύσης και της φαντασίας, μέσα από τη χορογραφία του διακεκριμένου Σουηδού χορογράφου Πόντους Λίντμπεργκ σε σκηνικά και κοστούμια του εμπνευσμένου Πάτρικ Κίνμονθ. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ θα διευθύνουν οι Ανδρέας Τσελίκας και Ηλίας Βουδούρης.

H χορευτική εκδοχή του διάσημου παραμυθιού του Σαρλ Περρώ, όπως τη μελοποίησε ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε το 1890 και από τότε μέχρι σήμερα παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία έχει παρουσιάσει το έργο σε κλασικές χορογραφίες, προτείνει για την πρώτη της καλλιτεχνική περίοδο στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μια σύγχρονη χορογραφική προσέγγιση που συνομιλεί με το κλασικό μπαλέτο.

«Τέχνη στους δρόμους του κόσμου»

Διάρκεια έκθεσης: 10 Νοεμβρίου 2017 - 2 Δεκεμβρίου 2017

Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti παρουσιάζει την πρώτη ομαδική street art έκθεση στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή τεσσάρων καλλιτεχνών του δρόμου με έδρα την Αθήνα και διεθνή απήχηση. Πρόκειται για τους: Μανώλη Αναστασάκο, Cacao Rocks, WD (Wild Drawing) και Όλγα Αλεξοπούλου. Οι τέσσερις καλλιτέχνες θα μεταμορφώσουν την γκαλερί σε μια γωνιά street art που θα αντανακλά την σύγχρονη κουλτούρα της Αθήνας, αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της πόλης σήμερα και όχι μόνο. Από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου το κοινό της Αθήνας, καλείται να δει και να συμμετάσχει στη δημιουργία «ζωντανών έργων τέχνης» μέσω της αλληλεπίδρασης με τους καλλιτέχνες. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται επίσης να μοιραστούν φωτογραφίες της κρυμμένης street art των καλλιτεχνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Πέμπτη- Παρασκευή 10:00-20:00 Τετάρτη 10:00-15:00 Σάββατο 10:00-16:00 Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Εικαστικός Κύκλος Sianti Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

Τηλ: 210 7245432, 210 3648335 Email: [email protected] Web: www.ikastikos-kiklos.com

«Ότι... Τίποτα!» του Γιώργου Γιαννακόπουλου

Μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία που γνώρισε η περσινή σατιρική κωμωδία «Ότι… Τι;» με sold out βραδιές και αλλεπάλληλες παρατάσεις, ο Γιώργος Γιαννακόπουλος επιστρέφει «απαντώντας» με τη ΝΕΑ του σατιρική και άκρως επίκαιρη κωμωδία με LIVE μουσική επι σκηνής με τίτλο "Ότι...ΤΙΠΟΤΑ!" που θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από τις 14 Νοεμβρίου στις 20:15, στο θέατρο Πειραιώς 131, με τον Ευθύμη Ζησάκη σε ρόλους έκπληξη και την μοναδική Σοφία Κουρτίδου να παίζει και να ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τέσσερις νέοι άνθρωποι βρίσκονται σ' ένα «ιδιαίτερο» σπίτι και μέσα από προσωπικές ιστορίες σατιρίζουν όλο το κοινωνικό, οικογενειακό και τηλεοπτικό τοπίο της σύγχρονης Ελλάδας υποδυόμενοι ανθρώπους της διπλανής πόρτας, και όχι μόνο, προκειμένου να ξεφύγουν από την πληκτική καθημερινότητα τους... Πως και που διασκεδάζει πια ο νεοέλληνας; Πώς φλερτάρει η νεολαία; Σε τι βαθμό επηρεάζουν τα social media τις διαπροσωπικές σχέσεις; Πόσο πολύ μετράει η εικόνα του σύγχρονου ανθρώπου; Πως μπορεί να συνδυαστεί η έντεχνη με την εμπορική μουσική σκηνή; Τι έχει να μας δείξει η σημερινή τηλεόραση; Τι είναι τελικά αυτό το «ιδιαίτερο» σπίτι που βρίσκονται αυτοί οι τέσσερις ήρωες; Αυτά και άλλα επίκαιρα ερωτήματα θα απαντηθούν στη νέα σατιρική κωμωδία του Γιώργου Γιαννακόπουλου "Ότι...Τι;", με τη βοήθεια μιας LIVE μουσικής μπάντας επι σκηνής.

PARADISE

Το νέο supergroup του Sivert Hoyem Αθήνα

Σάββατο 25 Νοεμβρίου | Gagarin 205

Ο Sivert Hoyem έφτιαξε καινούργια μπάντα και έρχεται να «κάψει» τα ηχεία. Γέννημα του ακαριαίου ενθουσιασμού που ένιωσαν μεταξύ τους ο κιθαρίστας της Marianne Faithfullκαι των Longview, Robert McVey και ο frontman των Madrugada, Sivert Høyem σε μια τυχαία συνάντηση τους στο Όσλο. Σχεδόν καρμικά, συνέλαβαν την ιδέα της δημιουργίας ενός γκρουπ και άφησαν ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει εκείνη τη βραδιά...

Στην Αθήνα θα εμφανιστούν στο Gagarin205 το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της επετείου των 15 χρόνων από την ίδρυσή του. Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα εμφανιστούν στην Πάτρα στην Αίθουσα Αίγλη και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater.

Νοέμβριος στο Half Note Jazz Club

H νέα σαιζόν για το Half Note Jazz Club ξεκίνησε και συνεχίζεται δυναμικά! Στο ιστορικό μουσικό στέκι της πόλης, η jazz, το blues, οι ethnic και world μουσικές και οι ιδιαίτερες εκφάνσεις της urban ελληνικής μουσικής δεν παύουν ούτε μια στιγμή. Ο Νοέμβριος είναι πιο funky και groovy! Μετά τον funkmaster Dr. Lonnie Smith ακολουθούν το tango του Αργεντίνου Melingo, η swingin’ γοητεία της Charmin Michelle, το flamenco fuego του ζεύγους Alicia Marquez & Ramon Martinez που μας βάζει σε έναν άκρως εκρηκτικό Δεκέμβριο. Παράλληλα «Στις γειτονιές του κόσμου…» μας ταξιδεύουν ο Χάικ Γιαζιτζιάν και η Καλλιόπη Βέττα, καθώς και οι Cinema Paradiso Project με τη Cine-περιπλάνηση στο "City of Stars!". Το ταξίδι του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται με τα κυριακάτικα απογεύματα των «Happy Opera» και το απρόβλεπτο μουσικό τους πρόγραμμα. Let the good times roll…again.

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα