UPDATE CITY BLOGGING

Τι κοινό έχει ο Nick Cave, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, η βιώσιμη μόδα και οι γάτες της Κωνσταντινούπολης;


16 Νοεμβρίου 2017

imagehandler-ashx44302.jpg

Nick Cave and the Bad Seeds - 16/11 Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do)

Αντίστροφα μετράει το ρολόι για την αποψινή συναυλία του Nick Cave και όπως είναι φυσικό εισιτήριο δεν υπάρχει ούτε για ζήτω. Οπότε δύο είναι τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που είστε φαν. Είτε έχετε προμηθευτεί εγκαίρως τα εισιτήριά σας - να περάσετε τέλεια!- είτε είστε στην ομάδα αυτών που τελικά δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν το μαγικό ticket. Όμως, εμείς θα σας συμβουλεύαμε να μη το βάλετε κάτω. Κάντε μία ανάρτηση στα social σας ότι ψάχνετε εισιτήριο και ποτέ δεν ξέρετε. Ένας φίλος που δεν θα προλάβει τελικά να πάει, μία φίλη που είχε δύο προσκλήσεις και τελικά της έμεινε η μία, μπορεί να σας βοηθήσουν. Και αν δεν τα καταφέρετε, τουλάχιστον προσπαθήσατε και μπορείτε να καθήσετε και να ακούσετε τη λίστα με τα 10 πιο ερωτικά του τραγούδια! Kαι ας μη ξεχνάμε ότι ο αγαπημένος μας Nick, θα ξαναέρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018.

"Υο-κι-χι" - Tο τραγούδι της αιώνιας θλίψης- Μιχαήλ Μαρμαρινός / Φίλιππος Τσαλαχούρης

Από 16 έως 22/11 Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πρεμιέρα σήμερα για τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, που μετά την εξαιρετική Νέκυια που παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο με ηθοποιούς του θεάτρου Νο (βραβείο καλύτερης παράστασης αρχαίου δράματος 2015), επανέρχεται στο είδος, αυτή τη φορά από την αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι, επιλέγει να ανεβάσει με Έλληνες ηθοποιούς, ένα έργο της παράδοσης του Νο, σε μια παράσταση που, αν και διατηρεί απολύτως τη δομή, τους σκηνικούς συμβολισμούς και τη βασική αισθητική μιας παράστασης Νο, δεν έχει σκοπό να μιμηθεί το είδος, κρατώντας προσωπικές αποστάσεις. Ο σκηνικός χώρος είναι λιτός, όπως ορίζεται από τις αρχές αυτού του θεάτρου, ενώ τα κοστούμια έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Η Υο-κι-χι αποδίδεται, στο συγγραφέα Komparu Zenchiku [1405-1468 μ.Χ.] - ο οποίος μαζί με τον Zeami [1363-1443 μ.Χ.] θεωρείται απ’ τους σημαντικότερους ποιητές, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και θεωρητικούς στην ιστορία του θεάτρου Νο.

Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης - Kedi​ - Ντοκιμαντέρ / Σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες έως τις 22 Νοεμβρίου

Αν αγαπάτε τις γάτες και την Κωνσταντινούπολη, αυτό το ντοκιμαντέρ είναι ιδανικό για εσάς. Η ταινία ακολουθεί 7 διαφορετικούς γατο-χαρακτήρες στις περιπλανήσεις τους στα σοκάκια, τις αγορές, το λιμάνι, τις ταράτσες, στην Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο.

Μέσα από τις ιστορίες αυτών των εντελώς διαφορετικών 7 γάτο-προσωπικοτήτων, αλλά και των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή μαζί τους, "Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης" σκιαγραφούν ένα κοντινό, γεμάτο ζεστασιά πορτραίτο της Πόλης.

Πραγματικά αξίζει να δείτε αυτό το ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει συζητηθεί πολύ ανάμεσα στους κύκλους των κριτικών και όχι αδίκως.

Η μόδα κατεβαίνει από την πασαρέλα / στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης/ Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Νοεμβρίου

Μία ξεχωριστή γιορτή ετοίμαστε το Fashion Revolution Greece και τo SoFE για τους εναλλακτικούς σχεδιαστές βιώσιμης μόδας με δωρεάν είσοδο σε όλες τις δράσεις. Το "Global Fashion Disruptors", είναι το μεγαλύτερο event για τη Βιώσιμη Μόδα, που έχει στηθεί ποτέ στην πόλη. Η πρώτη ημέρα, η οποία και θα λάβει εξ'ολοκλήρου χώρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, περιλαμβάνει ομιλίες, δημιουργικά και τεχνικά εργαστήρια για σχεδιαστές, pop-up αγορά σχεδιαστών βιώσιμης μόδας, Kids’ Corner με παιχνίδια για τους μικρούς ηθικούς καταναλωτές του αύριο, ανταλλακτικό παζάρι και σημείο ανακύκλωσης, έκθεση προσφύγων και Ελλήνων καλλιτεχνών, προβολές και πρεμιέρες διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών με αντικείμενο τη βιώσιμη μόδα, καθώς και την Απονομή των βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού SOFE Global Fashion Disruptors.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν street dance performers, έθνικ φαγητό και party με DJ sets, ενώ ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους του διημέρου, και η Orsola de Castro, Ιδρύτρια του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution.
Η δεύτερη ημέρα, η οποία θα διεξαχθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, περιλαμβάνει τεχνικά εργαστήρια και εκπαίδευση γύρω από ζητήματα βιώσιμης μόδας, αποκλειστικά για σχεδιαστές και επαγγελματίες.


Χώροι διεξαγωγής
Κυριακή 19 Νοεμβρίου
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Φωκίωνος Νέγρη 42 113 61 Αθήνα

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

[gallery-717856]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα