UPDATE CITY BLOGGING

Από πού θα πάρουμε τα ωραιότερα γλυκά


23 Δεκεμβρίου 2017

snow-winter-sweet-cookies-6298.jpg

Ασημακόπουλος

Στο νούμερο 82 υπάρχει ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Η μυρωδιά από τα σοκολατάκια σε υπνωτίζει από την πρώτη στιγμή. Το μοναδικό πρόβλημα που θα συναντήσεις αν επισκεφτείς το ζαχαροπλαστείο Ασημακόπουλος είναι ότι θα δυσκολευτείς να διαλέξεις ανάμεσα στα σοκολατάκια με καραμελωμένο φουντούκι, μυρωδάτο πορτοκάλι, μπισκότο - κανέλα και καπουτσίνο.

Μέλισσα

Η Μέλισσα βρίσκεται στο Περιστέρι και φτιάχνει ίσως τα καλύτερα μελομακάρονα με βούτυρο γάλακτος, ενώ οι κουραμπιέδες είναι με καβουρντισμένο αμύγδαλο. Αξίζει να επισκεφτείτε το ζαχαροπλαστείο των Δυτικών προαστείων και να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα γλυκά του.

Κωνσταντινίδης

Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης εδώ και τόσα χρόνια δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν και να μας γλυκαίνουν με τις γευστικές τους δημιουργίες. Τεράστια επιτυχία το μιλφέιγ τους και η τούρτα προφιτερόλ. Ενώ κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες την τιμητική τους έχουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες που είναι και τα δύο χειροποίητα και πεντανόστιμα.

Fresh

Μη διστάστε όπου και αν βρίσκεστε να επισκεφτείτε τα Fresh και να δοκιμάσετε κάθε λογής γλυκό. Τεράστια επιτυχία έχουν η λευκή σοκολάτα με το ξύσμα πορτοκαλιού καθώς και η μαύρη.

Τερκενλής

Το γνωστό ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης έχει ξετρελάνει όλη την Ελλάδα με τις απίστευτες γλυκές δημιουργίες του, με βασικό πρωταγωνιστή φυσικά το τσουρέκι. Για τις γιορτές προτιμήστε το τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα, το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο.

Οικογένεια Βάρσου 1945

Στα καταστήματα της οικογένειας Βάρσου μπορείτε να βρείτε μοσχομυριστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες με πλούσια γεύση. Μια άλλη επιλογή που δεν θα σας απογοητεύσει, είναι οι δίπλες με θυμαρίσιο μέλι και φυσικά οι βασιλόπιτες οι οποίες βγαίνουν σε διάφορες παραλλαγές: σαν πολίτικο τσουρέκι ή σαν κέικ πορτοκαλιού ή με καρύδια.

Παπασπύρου

Αυτό ζαχαροπλαστείο άνοιξε στην Αθήνα το 1940 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Εδώ εκτός από μελομακάρονα και κουραμπιέδες, μπορείτε επίσης να βρείτε gingerbread, cookies, σοκολατένια χριστουγεννιάτικα δέντρα, τάρτα κάστανο, αλλά και πανετόνε με τον ιταλικό, παραδοσιακό τρόπο.