UPDATE CITY BLOGGING

Μιχάλης Ανδρούτσος: Ο άνθρωπος πίσω από το Scala Vinoteca


The Jennettes

10 Οκτωβρίου 2018

_mg_7277-edit_copy.jpg

Στη σημερινή εποχή οι εκπλήξεις είναι τόσο σπάνιες που όταν συμβαίνουν προσπαθούμε να τις ευχαριστηθούμε στο έπακρο. Μια τέτοια λοιπόν μας περίμενε όταν συναντήσαμε τον Μιχάλη Ανδρούτσο στο Scala Vinoteca. Ένας άνθρωπος ειλικρινής και ζεστός που πορεύεται με τη δίκη του ταυτότητα και με αφετηρία το φαγητό και τις μνήμες. Όσο συζητούσαμε μαζί του τόσο καταλαβαίναμε πως τίποτα λιγότερο από αυτό που θεωρεί τέλειο δεν είναι επιλογή. Και αυτό εξάλλου φαίνεται από την απόφασή του να επανατοποθετήσει το αγαπημένο στέκι του Κολωνακίου.

Η κουβέντα μας εξελίχθηκε τόσο ευχάριστα που δεν καταλάβαμε πώς πέρασε η ώρα. Φυσικά η πρώτη ερώτηση που μας ήρθε στο μυαλό ήταν γιατί αποφάσισε να αναλάβει το Scala Vinoteca. Και μας απάντησε πως δυο πράγματα τον τράβηξαν: η τοποθεσία αλλά και το ίδιο το μαγαζί. Και δεν έχει άδικο αφού όταν ο καιρός ανοίγει, από τη βεράντα ρεμβάζεις κοιτάζοντας τα παλιά αρχοντικά και τα νέα αρχιτεκτονήματα της Αναγνωστοπούλου. Ενω το εσωτερικό του εστιατορίου σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα ξύλινο κιβώτιο κρασιού με μια υπερμεγέθη κάβα που καλύπτει τον τοίχο, έτοιμη να σε δεχτεί για μια αξέχαστη οινική απόλαυση.

Φυσικά ο Μιχάλης, λάτρης του ποιοτικού φαγητού και γευσιγνώστης επέλεξε να συνεργαστεί για το εγχείρημα του με έναν από τους καλύτερους σεφ, τον Δημήτρη Κοντόπουλο, ο οποίος έχει περάσει από εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin σε Ισπανία και Σκωτία. Εντυπωσιαστήκαμε από το στήσιμο, αλλά και από την εκλεπτισμένη γεύση της επιλογής μας, που ήταν ένα ανοιχτό ρολό από καπνισμένο τραγανό φύλλο Nori με μαριναρισμένο τόνο, σερβιρισμένο πάνω σε βότσαλα. Κάθε μπουκιά από το συγκεκριμένο ορεκτικό αλλά και από όλα τα πιάτα ήταν γεμάτα γευστικές εκπλήξεις. Αγαπημένο πιάτο του Μιχάλη; Το ριζότο με καραβίδες, το οποίο θα δοκιμάσουμε σίγουρα την επόμενη φορά.

Καθώς λοιπόν βουτούσαμε στα γαστρονομικά ύδατα του σεφ και πίναμε κρασί από την πλούσια λίστα κρασιών, ο Μιχάλης μας εκμυστηρεύτηκε πως αγαπημένος του γαστροοινικός προορισμός είναι η Νότια Ιταλία, κάτι που φαίνεται και στο εστιατόριο. Αφού εκτός από τις ισπανικές επιρροές, υπάρχουν και αρκετές ιταλικές πινελιές.

Ο Μιχάλης Ανδρούτσος είναι ένας άνθρωπος που δεν γίνεται να μη σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Ανοιχτόκαρδος, ευγενής και γενναιόδωρος είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του, τα οποία βγάζει και στο εστιατόριο του.

Φεύγοντας από το Scala Vinoteca καταλάβαμε πως το wine-restaurant του Κολωνακίου βρίσκεται στα καλύτερά του.

Photo credits Μυρτώ Τσίναλη