Ο Will Ricker φέρνει άρωμα Λονδίνου στην Αθήνα

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ο Will Ricker φέρνει άρωμα Λονδίνου στην Αθήνα

Ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια του Λονδίνου άνοιξε τις πύλες του πριν λίγο καιρό στον όγδοο όροφο του Athens Marriot με γεύσεις από την εξωτική Ασία.

Πρόκειται για το περίφημο Ε&Ο Αthens το οποίο συνυπογράφουν ο Όμιλος Χανδρή και τα Ricker Restaurants. Με αφορμή λοιπόν τη λειτουργία του φημισμένου pan-Asian εστιατορίου που έφερε άρωμα Notting Hill στην Αθήνα, μιλήσαμε με τον Will Ricker, ιδιοκτήτη της αλυσίδας εστιατορίων Ricker Restaurants, ο οποίος λειτουργεί μερικά από τα πιο καθιερωμένα εστιατόρια του Λονδίνου: το Ε&Ο στο Notting Hill, το Eight Over Eight στο Τσέλσι, το La Bodega Negra στο Σόχο και το Stoke House στη Βικτόρια. Γιατί επέλεξε τη χώρα μας για να ανοίξει το περίφημο Ε&Ο, πώς ξεκίνησε και ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια; Αυτά και άλλα πολλά μας τα αποκάλυψε παρακάτω.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα εστιατόρια;

Μετακόμισα στο Λονδίνο χωρίς χρήματα και δεν είχα ιδέα ότι θα κατέληγα να ασχοληθώ με εστιατόρια. Με την πάροδο του χρόνου γνώρισα τη σωστή ομάδα ανθρώπων που ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν με τις ιδέες τους- και σιγά σιγά το ένα μπαρ μετατράπηκε σε 6 εστιατόρια και ούτω καθεξής. Η επιχείρηση είναι πλέον διεθνής, με το La Bodega Negra στη Νέα Υόρκη, το E&O Athens και ένα νέο εγχείρημα στη Ντόχα που θα ανοίξει τον επόμενο χρόνο.

 

 

Το E&O είναι ένα από τα πιο περιζήτητα εστιατόρια του Λονδίνου. Γιατί επιλέξατε την Ελλάδα για να ανοίξετε το συγκεκριμένο εστιατόριο; 

Η Αθήνα μετά την κρίση παρουσιάζει σημάδια ανάπτυξης. Και επειδή κατάγομαι  από τη Μελβούρνη, έχω γνωρίσει αρκετούς Έλληνες και  πιστεύω ότι είναι ένας λαός που αγαπάει το ποιοτικό φαγητό και είναι ανοιχτός στις νέες γεύσεις και στις νέες κουζίνες. Μου δόθηκε μεγάλη ευκαιρία από την οικογένεια Χανδρή, για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Έτσι μου ήταν πολύ εύκολο να πω το ναι.

 

 

Πώς σας ήρθε η ιδέα να ανοίξετε το E&O;

Το E&O αντιπροσωπεύει την Ανατολή και ήμουν ένας από τους πρώτους που έφεραν το φαγητό pan-Asian στο Λονδίνο. Στη Μελβούρνη γνωρίζουμε από Ασιατικές γεύσεις. Όταν λοιπόν μετακόμισα στο Λονδίνο, υπήρχαν ελάχιστες επιλογές. Υπήρχαν μόνο κινέζικα και ιαπωνικά εστιατόρια. Έτσι ξεκίνησα το ταϊλανδέζικο εστιατόριο και σιγά σιγά το εκσυγχρόνισα και έβαλα όλα τα αγαπημένα μου πιάτα. Το ίδιο ισχύει και στην Αθήνα.

 

 

Ποια είναι η αγαπημένη κουζίνα σας;

Ασιατικό φαγητό!!!! Φυσικά. Το δεύτερο αγαπημένο φαγητό  είναι το ελληνικό. Γιόρτασα τα 30α γενέθλιά μου στο Halepi, το αγαπημένο μου εστιατόριο στο Λονδίνο.

 

 

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να κάνετε εάν είχατε περισσότερο χρόνο;

Θα ήθελα να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Να κάνω μαθήματα Design. Να ασχοληθώ με τα οικιστικά συγκροτήματα. Να μάθω κάποιο μουσικό όργανο. Να μάθω περισσότερες γλώσσες. Τα ελληνικά μου είναι τραγικά...

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Περισσότερα διεθνή πρότζεκτ, περισσότερα εστιατόρια και ίσως ένα beach club.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα του Ε&Ο Αthens και θα ταξιδέψετε γευστικά μέχρι την Ασία

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

 

 

More for you

Don't Miss